第80页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
KEY→P24
范畴:人与自我 主题:生活故事 体裁:记叙文 难度:★★★ 建议用时:7分钟 评价:____/10
Long long ago, there was a king living in a great palace. He was very unkind to his people. So all his people disliked 1 very much.
One hot day, the king went to 2 by himself in a river. Suddenly he felt very weak and couldn't move his hands or legs. He began to drown and shouted for help in the water. 3 , two farmers were working in the field nearby and saw everything. Of course, the two farmers didn't know the man in the river was the 4 king. So they jumped into the river and 5 him quickly.
The king thanked the farmers and told them, “I'm the king of the country. I have decided to give you a big reward. You can ask me for 6 , and I will give it to you.”
“My mother and father are 7 in bed,” the first farmer said. “Can you give me some 8 to send them to a doctor?” The king laughed and said it was too easy. Then he let his servant give the first farmer much money.
Then the king turned around, looked at the second farmer and 9 , “How about you? What do you want?” The farmer looked so 10 and unhappy. “Don't let other people know I saved you,” he said.
( )1. A. her B. him C. me D. you
( )2. A. swim B. fish C. row D. dance
( )3. A. Sadly B. Suddenly C. Luckily D. Wonderfully
( )4. A. bad B. lazy C. strong D. quiet
( )5. A. checked B. washed C. answered D. saved
( )6. A. nothing B. anything C. nobody D. anybody
( )7. A. sick B. nice C. busy D. poor
( )8. A. work B. food C. information D. money
( )9. A. thought B. spoke C. replied D. asked
( )10. A. excited B. smart C. worried D. unhealthy
范畴:人与自我 主题:生活故事 体裁:记叙文 难度:★★★ 建议用时:7分钟 评价:____/10
Long long ago, there was a king living in a great palace. He was very unkind to his people. So all his people disliked 1 very much.
One hot day, the king went to 2 by himself in a river. Suddenly he felt very weak and couldn't move his hands or legs. He began to drown and shouted for help in the water. 3 , two farmers were working in the field nearby and saw everything. Of course, the two farmers didn't know the man in the river was the 4 king. So they jumped into the river and 5 him quickly.
The king thanked the farmers and told them, “I'm the king of the country. I have decided to give you a big reward. You can ask me for 6 , and I will give it to you.”
“My mother and father are 7 in bed,” the first farmer said. “Can you give me some 8 to send them to a doctor?” The king laughed and said it was too easy. Then he let his servant give the first farmer much money.
Then the king turned around, looked at the second farmer and 9 , “How about you? What do you want?” The farmer looked so 10 and unhappy. “Don't let other people know I saved you,” he said.
( )1. A. her B. him C. me D. you
( )2. A. swim B. fish C. row D. dance
( )3. A. Sadly B. Suddenly C. Luckily D. Wonderfully
( )4. A. bad B. lazy C. strong D. quiet
( )5. A. checked B. washed C. answered D. saved
( )6. A. nothing B. anything C. nobody D. anybody
( )7. A. sick B. nice C. busy D. poor
( )8. A. work B. food C. information D. money
( )9. A. thought B. spoke C. replied D. asked
( )10. A. excited B. smart C. worried D. unhealthy
答案:
答案速递
完形填空 1~5 BACAD 6~10 BADDC
完形填空
本文主要讲述了不受人们爱戴的国王游泳时差点淹死,两位农民救了他,因此国王决定给予他们丰厚的报酬的故事。其中一个农民让国王给他一些钱,送生病的父母去看医生,而另一个农民请求国王不要让别人知道是他救了国王。
1. B 根据前一句内容可知,国王对他的臣民极不友善,所以所有的臣民非常不喜欢他。此处选宾格him,指代国王。
2. A 根据后文中的“Suddenly he felt very weak and couldn’t move his hands or legs. He began to drown and shouted ...”可知,国王感到虚弱,手和腿不能动而溺水了,说明国王在河里游泳。
3. C 结合后文内容可知,两个在附近田里干活的农民跳进河里,救了国王,说明国王非常幸运。
4. A 根据第一段中的“He was very unkind to his people.”可知,这是一个坏的国王。
5. D 根据最后一段中的“Don’t let other people know I saved you”可知,两个农民跳进河里是为了迅速把国王救上来。
6. B 根据前文中的“I have decided to give you a big reward.”可知,国王决定给他们丰厚的报酬,他们可以向国王要任何东西。此处用不定代词anything,意为“任何东西”。
7. A 根据后文中的“send them to a doctor”可知,第一个农民想要送父母去看医生,说明他的父母生病了。
8. D 根据后文中的“Then he let his servant give the first farmer much money.”可知,第一个农民想要国王给他一些钱。
9. D 根据后文中的“How about you? What do you want?”可知,此处是国王向第二个农民询问他想要些什么奖励。
10. C 句意:这个农民看起来如此担心和不高兴。根据句意理解可知,这个农民并没有因为国王要赏赐奖励而高兴,他怕别人知道是他救了国王。
完形填空 1~5 BACAD 6~10 BADDC
完形填空
本文主要讲述了不受人们爱戴的国王游泳时差点淹死,两位农民救了他,因此国王决定给予他们丰厚的报酬的故事。其中一个农民让国王给他一些钱,送生病的父母去看医生,而另一个农民请求国王不要让别人知道是他救了国王。
1. B 根据前一句内容可知,国王对他的臣民极不友善,所以所有的臣民非常不喜欢他。此处选宾格him,指代国王。
2. A 根据后文中的“Suddenly he felt very weak and couldn’t move his hands or legs. He began to drown and shouted ...”可知,国王感到虚弱,手和腿不能动而溺水了,说明国王在河里游泳。
3. C 结合后文内容可知,两个在附近田里干活的农民跳进河里,救了国王,说明国王非常幸运。
4. A 根据第一段中的“He was very unkind to his people.”可知,这是一个坏的国王。
5. D 根据最后一段中的“Don’t let other people know I saved you”可知,两个农民跳进河里是为了迅速把国王救上来。
6. B 根据前文中的“I have decided to give you a big reward.”可知,国王决定给他们丰厚的报酬,他们可以向国王要任何东西。此处用不定代词anything,意为“任何东西”。
7. A 根据后文中的“send them to a doctor”可知,第一个农民想要送父母去看医生,说明他的父母生病了。
8. D 根据后文中的“Then he let his servant give the first farmer much money.”可知,第一个农民想要国王给他一些钱。
9. D 根据后文中的“How about you? What do you want?”可知,此处是国王向第二个农民询问他想要些什么奖励。
10. C 句意:这个农民看起来如此担心和不高兴。根据句意理解可知,这个农民并没有因为国王要赏赐奖励而高兴,他怕别人知道是他救了国王。
KEY→P25
范畴:人与社会 主题:公共服务 体裁:应用文 难度:★★★ 建议用时:6分钟 评价:____/5
May 18th is International Museum Day. Let's visit some unusual museums around the world.
Bananas all around
If you like eating bananas, you will love the Banana Museum in the USA. The owner believes that bananas are the best fruit in the world. In the museum, you can play the banana cello(大提琴), or use a banana phone to call your friends. And drawing on a banana is also an interesting thing to do.
Dolls’ party
In France, two men built the Doll Museum. They collect different kinds of dolls from all over the world. The oldest doll is over 200 years old. The dolls look very interesting. Some are reading books, some are having parties and some are in a hospital.
Fast noodles’ camp
This is the Momofuku Ando Instant Ramen Museum in Japan. A Japanese man made the first instant noodles in 1958. The museum has a workshop(作坊). You can make your own instant noodles there. Many people go there to have a try.
( )1. The Banana Museum is in .
A. America B. France C. Japan D. Britain
( )2. People can in the Banana Museum.
A. read books B. play the violin
C. make a call D. make food
( )3. The oldest doll in the Doll Museum is years old.
A. about100 B. over200 C. about30 D. about40
( )4. A(n) man made the first instant noodles.
A. American B. French C. Japanese D. Chinese
( )5. Which of the following is NOT true?
A. International Museum Day is on May18th.
B. The Momofuku Ando Instant Ramen Museum is in Japan.
C. There are different kinds of dolls in the Doll Museum.
D. People can eat fresh fruit in the Banana Museum.
范畴:人与社会 主题:公共服务 体裁:应用文 难度:★★★ 建议用时:6分钟 评价:____/5
May 18th is International Museum Day. Let's visit some unusual museums around the world.
Bananas all around
If you like eating bananas, you will love the Banana Museum in the USA. The owner believes that bananas are the best fruit in the world. In the museum, you can play the banana cello(大提琴), or use a banana phone to call your friends. And drawing on a banana is also an interesting thing to do.
Dolls’ party
In France, two men built the Doll Museum. They collect different kinds of dolls from all over the world. The oldest doll is over 200 years old. The dolls look very interesting. Some are reading books, some are having parties and some are in a hospital.
Fast noodles’ camp
This is the Momofuku Ando Instant Ramen Museum in Japan. A Japanese man made the first instant noodles in 1958. The museum has a workshop(作坊). You can make your own instant noodles there. Many people go there to have a try.
( )1. The Banana Museum is in .
A. America B. France C. Japan D. Britain
( )2. People can in the Banana Museum.
A. read books B. play the violin
C. make a call D. make food
( )3. The oldest doll in the Doll Museum is years old.
A. about100 B. over200 C. about30 D. about40
( )4. A(n) man made the first instant noodles.
A. American B. French C. Japanese D. Chinese
( )5. Which of the following is NOT true?
A. International Museum Day is on May18th.
B. The Momofuku Ando Instant Ramen Museum is in Japan.
C. There are different kinds of dolls in the Doll Museum.
D. People can eat fresh fruit in the Banana Museum.
答案:
阅读理解 [A] ACBCD
阅读理解
A
本文介绍了世界各地一些不同寻常的博物馆:美国的香蕉博物馆、法国的洋娃娃博物馆和日本的方便面博物馆。
1. A 细节理解题。根据“Bananas all around”中的“If you like eating bananas, you will love the Banana Museum in the USA.”可知,香蕉博物馆在美国。
2. C 细节理解题。根据“Bananas all around”中的“In the museum, you can play the banana cello, or use a banana phone to call your friends. And drawing on a banana is also an interesting thing to do.”可知,在香蕉博物馆里可以打电话。
3. B 细节理解题。根据“Dolls’ party”中的“The oldest doll is over 200 years old.”可知,该博物馆中最古老的洋娃娃200多岁了。
4. C 细节理解题。根据“Fast noodles’ camp”中的“A Japanese man made the first instant noodles in 1958.”可知,一个日本男人在1958年第一次制作出了方便面。
5. D 细节理解题。根据第一句“May 18th is International Museum Day.”可知,5月18日为国际博物馆日,故A项正确;根据“Fast noodles’ camp”中的“This is the Momofuku Ando Instant Ramen Museum in Japan.”可知,该方便面博物馆在日本,故B项正确;根据“Dolls’ party”中的“They collect different kinds of dolls from all over the world.”可知,在洋娃娃博物馆里有不同种类的洋娃娃,故C项正确;通读全文可知,D项在文中未提到,故错误。
阅读理解
A
本文介绍了世界各地一些不同寻常的博物馆:美国的香蕉博物馆、法国的洋娃娃博物馆和日本的方便面博物馆。
1. A 细节理解题。根据“Bananas all around”中的“If you like eating bananas, you will love the Banana Museum in the USA.”可知,香蕉博物馆在美国。
2. C 细节理解题。根据“Bananas all around”中的“In the museum, you can play the banana cello, or use a banana phone to call your friends. And drawing on a banana is also an interesting thing to do.”可知,在香蕉博物馆里可以打电话。
3. B 细节理解题。根据“Dolls’ party”中的“The oldest doll is over 200 years old.”可知,该博物馆中最古老的洋娃娃200多岁了。
4. C 细节理解题。根据“Fast noodles’ camp”中的“A Japanese man made the first instant noodles in 1958.”可知,一个日本男人在1958年第一次制作出了方便面。
5. D 细节理解题。根据第一句“May 18th is International Museum Day.”可知,5月18日为国际博物馆日,故A项正确;根据“Fast noodles’ camp”中的“This is the Momofuku Ando Instant Ramen Museum in Japan.”可知,该方便面博物馆在日本,故B项正确;根据“Dolls’ party”中的“They collect different kinds of dolls from all over the world.”可知,在洋娃娃博物馆里有不同种类的洋娃娃,故C项正确;通读全文可知,D项在文中未提到,故错误。
查看更多完整答案,请扫码查看