第17页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
KEY→P6
范畴:人与社会 主题:网络安全 体裁:说明文 难度:★★★ 建议用时:7分钟 评价:____/10
Boys and girls, you are all literate(有读写能力的) in your daily life. This means you know how to 1 and write. But do you know what “digital literacy(数字素养)” is?
Being digitally literate means you can correctly understand and use the 2 online. You can tell if the information online is false. You can quickly 3 the information that you need on the Internet. But 4 are these skills important?
One reason is the 5 of cyberbullying(网络欺凌). Has anyone ever said 6 rude to you online? According to the Norton Online Family Report,62 per cent of kids around the world have experienced cyberbullying. You can stay away from cyberbullying by 7 how to see through it and protect yourself from it. More importantly, you can learn and make sure that you do not 8 a bully yourself.
Digital literacy is also 9 because it can help you find the truth. Many people often use the Internet to spread fake news. If you are digitally literate, you will know it 10 real. You will not be fooled.
Would you like to know more about digital literacy? You can turn on your computers. Some websites may help you a lot.
( )1. A. order B. dress C. read D. smell
( )2. A. information B. money C. work D. price
( )3. A. share B. find C. make D. change
( )4. A. when B. who C. which D. why
( )5. A. game B. dream C. problem D. lesson
( )6. A. anyone B. anything C. everyone D. everything
( )7. A. learning B. getting C. helping D. fixing
( )8. A. need B. save C. become D. know
( )9. A. difficult B. famous C. dangerous D. important
( )10. A. isn't B. can't C. aren't D. doesn't
范畴:人与社会 主题:网络安全 体裁:说明文 难度:★★★ 建议用时:7分钟 评价:____/10
Boys and girls, you are all literate(有读写能力的) in your daily life. This means you know how to 1 and write. But do you know what “digital literacy(数字素养)” is?
Being digitally literate means you can correctly understand and use the 2 online. You can tell if the information online is false. You can quickly 3 the information that you need on the Internet. But 4 are these skills important?
One reason is the 5 of cyberbullying(网络欺凌). Has anyone ever said 6 rude to you online? According to the Norton Online Family Report,62 per cent of kids around the world have experienced cyberbullying. You can stay away from cyberbullying by 7 how to see through it and protect yourself from it. More importantly, you can learn and make sure that you do not 8 a bully yourself.
Digital literacy is also 9 because it can help you find the truth. Many people often use the Internet to spread fake news. If you are digitally literate, you will know it 10 real. You will not be fooled.
Would you like to know more about digital literacy? You can turn on your computers. Some websites may help you a lot.
( )1. A. order B. dress C. read D. smell
( )2. A. information B. money C. work D. price
( )3. A. share B. find C. make D. change
( )4. A. when B. who C. which D. why
( )5. A. game B. dream C. problem D. lesson
( )6. A. anyone B. anything C. everyone D. everything
( )7. A. learning B. getting C. helping D. fixing
( )8. A. need B. save C. become D. know
( )9. A. difficult B. famous C. dangerous D. important
( )10. A. isn't B. can't C. aren't D. doesn't
答案:
答案速递
完形填空 1~5CABDC 6~10BACDA
完形填空
本文主要介绍了数字素养是什么以及为什么数字素养对人们来说很重要。
1. C 根据上文中you are all literate in your daily life可知,你们有读写能力,就意味着你们知道如何读与写,所以此处用动词read。
2. A 根据下文“You can tell if the information online is false.”可知,一个人如果有数字素养,就意味着他能正确理解和使用网络信息,并且能辨别出这些网络信息是否有误,此处要用名词information。
3. B 句意:你可以在互联网上快速找到你需要的信息。根据句意理解可知,此处用动词find。
4. D 根据下文“One reason is ...”可知,此处是询问原因,用why引导特殊疑问句。
5. C 句意:一个原因是网络欺凌的问题。根据句意理解可知,此处是指网络欺凌的问题。
6. B 句意:有人曾在网络上对你说过一些无礼的话吗?本句是一般疑问句,所以此处用anything。
7. A 根据下文内容可知,此处指通过学习如何看穿网络欺凌并保护自己远离网络欺凌。
8. C 根据上文内容理解可知,此处是指确保自己不会成为一个恶霸。
9. D 根据上文中More importantly可知,数字素养也很重要,是因为它能够帮助你发现事实。
10. A real是形容词,意为“真的”,要用“主语 + be动词 + 形容词”构成主系表结构。此处it是主语,be动词要用第三人称单数形式,且此处表示否定,所以用isn't。
完形填空 1~5CABDC 6~10BACDA
完形填空
本文主要介绍了数字素养是什么以及为什么数字素养对人们来说很重要。
1. C 根据上文中you are all literate in your daily life可知,你们有读写能力,就意味着你们知道如何读与写,所以此处用动词read。
2. A 根据下文“You can tell if the information online is false.”可知,一个人如果有数字素养,就意味着他能正确理解和使用网络信息,并且能辨别出这些网络信息是否有误,此处要用名词information。
3. B 句意:你可以在互联网上快速找到你需要的信息。根据句意理解可知,此处用动词find。
4. D 根据下文“One reason is ...”可知,此处是询问原因,用why引导特殊疑问句。
5. C 句意:一个原因是网络欺凌的问题。根据句意理解可知,此处是指网络欺凌的问题。
6. B 句意:有人曾在网络上对你说过一些无礼的话吗?本句是一般疑问句,所以此处用anything。
7. A 根据下文内容可知,此处指通过学习如何看穿网络欺凌并保护自己远离网络欺凌。
8. C 根据上文内容理解可知,此处是指确保自己不会成为一个恶霸。
9. D 根据上文中More importantly可知,数字素养也很重要,是因为它能够帮助你发现事实。
10. A real是形容词,意为“真的”,要用“主语 + be动词 + 形容词”构成主系表结构。此处it是主语,be动词要用第三人称单数形式,且此处表示否定,所以用isn't。
查看更多完整答案,请扫码查看