第48页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
KEY→P15
范畴:人与社会 主题:历史人物 体裁:记叙文 难度:★★★ 建议用时:7分钟 评价:____/10
During the Eastern Han dynasty(25 AD−220 AD), there was a government official named Yang Zhen. One day, Yang 1 his old friend Wang Mi during a trip. In the past, Yang noticed Wang's 2 and promoted him. Wang never forgot Yang's help and invited Yang to stay over 3 the night.
It was near midnight when Wang knocked on the door of Yang's bedroom. He 4 Yang gold and said, “This is to thank you for teaching me and helping me 5 who I am today.”
“Do I 6 a person who accepts bribes? I thought you knew me well! However, you didn't know me at all,” Yang said 7 .
“It's late at night. No one will know if we both keep a 8 ,” said Wang.
“No one will know? Heaven knows, the earth knows, you know and I know,” Yang said.
Wang left the room 9 .
Yang Zhen was an honest and just person 10 in front of others and when he was alone. His virtue of self−restraint made him a great government official.
( )1. A. dreamed B. made C. found D. met
( )2. A. hobby B. talent C. friendship D. luck
( )3. A. for B. at C. in D. on
( )4. A. bought B. described C. handed D. carried
( )5. A. become B. turn C. grow D. seem
( )6. A. look like B. feel like C. think of D. think over
( )7. A. happily B. angrily C. carefully D. slowly
( )8. A. rest B. bank C. secret D. gift
( )9. A. in nervousness B. at ease C. without reason D. in shame
( )10. A. all B. both C. whenever D. whatever
范畴:人与社会 主题:历史人物 体裁:记叙文 难度:★★★ 建议用时:7分钟 评价:____/10
During the Eastern Han dynasty(25 AD−220 AD), there was a government official named Yang Zhen. One day, Yang 1 his old friend Wang Mi during a trip. In the past, Yang noticed Wang's 2 and promoted him. Wang never forgot Yang's help and invited Yang to stay over 3 the night.
It was near midnight when Wang knocked on the door of Yang's bedroom. He 4 Yang gold and said, “This is to thank you for teaching me and helping me 5 who I am today.”
“Do I 6 a person who accepts bribes? I thought you knew me well! However, you didn't know me at all,” Yang said 7 .
“It's late at night. No one will know if we both keep a 8 ,” said Wang.
“No one will know? Heaven knows, the earth knows, you know and I know,” Yang said.
Wang left the room 9 .
Yang Zhen was an honest and just person 10 in front of others and when he was alone. His virtue of self−restraint made him a great government official.
( )1. A. dreamed B. made C. found D. met
( )2. A. hobby B. talent C. friendship D. luck
( )3. A. for B. at C. in D. on
( )4. A. bought B. described C. handed D. carried
( )5. A. become B. turn C. grow D. seem
( )6. A. look like B. feel like C. think of D. think over
( )7. A. happily B. angrily C. carefully D. slowly
( )8. A. rest B. bank C. secret D. gift
( )9. A. in nervousness B. at ease C. without reason D. in shame
( )10. A. all B. both C. whenever D. whatever
答案:
答案速递
完形填空 1~5 D B A C A 6~10 A B C D B
完形填空
本文讲述了东汉杨震“四知拒金”的故事。杨震在赴任途中遇到王密,王密怀金相赠,并说:“这是你我二人的事,没人知道。”杨震却说:“天知,地知,你知,我知。”他拒绝了王密的好意。
1. D 根据后面的during a trip及下文可推知,杨震在旅途中遇到了他的老朋友王密。
2. B 根据后面的promoted him可知,杨震注意到王密的才能。
3. A 根据前面的stay over可知,王密邀请他过夜。stay over for the night意为"过夜”。
4. C 根据后面的宾语可知,他递给杨震金子。
5. A 根据后面的“helping me... who I am today”可知,此处意为“帮助我成为今天的我”。
6. A 根据后面的who accepts bribes可推知,杨震是在说“我看起来像一个接受贿赂的人吗?”。
7. B 根据前面的“However, you didn't know me at all”可知,杨震很生气。
8. C 根据前面的No one will know可推知,如果“我们”都保密的话,没有人会知道这事。
9. D 根据上句中的“Heaven knows, the earth knows, you know and I know”可知,王密羞愧地离开了。in shame意为“羞愧地”。
10. B 根据后面的and可知,这是一个“both... and...”结构。
完形填空 1~5 D B A C A 6~10 A B C D B
完形填空
本文讲述了东汉杨震“四知拒金”的故事。杨震在赴任途中遇到王密,王密怀金相赠,并说:“这是你我二人的事,没人知道。”杨震却说:“天知,地知,你知,我知。”他拒绝了王密的好意。
1. D 根据后面的during a trip及下文可推知,杨震在旅途中遇到了他的老朋友王密。
2. B 根据后面的promoted him可知,杨震注意到王密的才能。
3. A 根据前面的stay over可知,王密邀请他过夜。stay over for the night意为"过夜”。
4. C 根据后面的宾语可知,他递给杨震金子。
5. A 根据后面的“helping me... who I am today”可知,此处意为“帮助我成为今天的我”。
6. A 根据后面的who accepts bribes可推知,杨震是在说“我看起来像一个接受贿赂的人吗?”。
7. B 根据前面的“However, you didn't know me at all”可知,杨震很生气。
8. C 根据前面的No one will know可推知,如果“我们”都保密的话,没有人会知道这事。
9. D 根据上句中的“Heaven knows, the earth knows, you know and I know”可知,王密羞愧地离开了。in shame意为“羞愧地”。
10. B 根据后面的and可知,这是一个“both... and...”结构。
KEY→P15
范畴:人与自然 主题:环境保护 体裁:应用文 难度:★★★ 建议用时:6分钟 评价:____/5
1 2 3 4 5 6 7
Save water Reduce Reduce Shop wisely Reduce Fish Practise safe
Use less pollutants waste Choose pollution responsibly boating
water soluble Deal with Cut down sustainable Take Follow the Stop in sandy
waste water cleaning on what seafood. buses “catch and areas far from
waste properly products. Throw away Reusable bags. Release a fish alive.
( )1. At home we can ________ to protect the ocean.
A. use less water B. throw away useless things
C. collect waste water D. make new cleaning products
( )2. What kind of bag should we use when shopping?
A. Plastic bags. B. Bags made from seafood.
C. Reusable bags. D. Bags made of gold.
( )3. The underlined phrase “catch and release” means “________”.
A. catch and eat more fish B. bring home the fish you catch
C. feed the fish you catch D. set free some of the fish you catch
( )4. What can we learn from Way 8?
A. It is the duty of people near the sea to clean beaches.
B. Many people live too far away from the beach to clean it.
C. We can all do our part in protecting the waters near us.
D. There're many volunteers doing the clean−ups at the beach.
( )5. In which part of a magazine can we find the material?
A. Wonderful World. B. Environmental Protection.
C. Modern Science. D. English Learning.
范畴:人与自然 主题:环境保护 体裁:应用文 难度:★★★ 建议用时:6分钟 评价:____/5
1 2 3 4 5 6 7
Save water Reduce Reduce Shop wisely Reduce Fish Practise safe
Use less pollutants waste Choose pollution responsibly boating
water soluble Deal with Cut down sustainable Take Follow the Stop in sandy
waste water cleaning on what seafood. buses “catch and areas far from
waste properly products. Throw away Reusable bags. Release a fish alive.
( )1. At home we can ________ to protect the ocean.
A. use less water B. throw away useless things
C. collect waste water D. make new cleaning products
( )2. What kind of bag should we use when shopping?
A. Plastic bags. B. Bags made from seafood.
C. Reusable bags. D. Bags made of gold.
( )3. The underlined phrase “catch and release” means “________”.
A. catch and eat more fish B. bring home the fish you catch
C. feed the fish you catch D. set free some of the fish you catch
( )4. What can we learn from Way 8?
A. It is the duty of people near the sea to clean beaches.
B. Many people live too far away from the beach to clean it.
C. We can all do our part in protecting the waters near us.
D. There're many volunteers doing the clean−ups at the beach.
( )5. In which part of a magazine can we find the material?
A. Wonderful World. B. Environmental Protection.
C. Modern Science. D. English Learning.
答案:
阅读理解 [A] A C D C B
A
材料主要介绍了保护海洋的八种方法。
1. A 细节理解题。根据图中第一种方法中的“Use less water so less waste water will run into the ocean.”可知,在家中尽可能少用水,从而减少废水流入海洋。
2. C 细节理解题。根据图中第四种方法中的“Buy less plastic and bring a reusable bag.”可知,购物时应该使用可重复使用的袋子。
3. D 词义猜测题。根据图中第六种方法中的“Follow the ‘catch and release’ practice to keep more fish alive.”可知,人们需要遵守“捉与放”的原则来让更多的鱼存活。此处短语catch and release的意思与set free some of the fish you catch的意思相近。
4. C 推理判断题。根据图中第八种方法中的“You can take part in protecting your watershed too!”可知,我们大家都可以参与到保护我们身边水域的行动中去。
5. B 推理判断题。阅读材料内容可知,材料介绍了在房子周围、在城市里以及在水上保护海洋的八种方法,主要谈论的话题是环境保护,故B项最恰当。
A
材料主要介绍了保护海洋的八种方法。
1. A 细节理解题。根据图中第一种方法中的“Use less water so less waste water will run into the ocean.”可知,在家中尽可能少用水,从而减少废水流入海洋。
2. C 细节理解题。根据图中第四种方法中的“Buy less plastic and bring a reusable bag.”可知,购物时应该使用可重复使用的袋子。
3. D 词义猜测题。根据图中第六种方法中的“Follow the ‘catch and release’ practice to keep more fish alive.”可知,人们需要遵守“捉与放”的原则来让更多的鱼存活。此处短语catch and release的意思与set free some of the fish you catch的意思相近。
4. C 推理判断题。根据图中第八种方法中的“You can take part in protecting your watershed too!”可知,我们大家都可以参与到保护我们身边水域的行动中去。
5. B 推理判断题。阅读材料内容可知,材料介绍了在房子周围、在城市里以及在水上保护海洋的八种方法,主要谈论的话题是环境保护,故B项最恰当。
查看更多完整答案,请扫码查看