2025年通城学典初中英语阅读组合训练七年级下册江苏专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典初中英语阅读组合训练七年级下册江苏专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通城学典初中英语阅读组合训练七年级下册江苏专版》

KEY→P22
范畴:人与自我 主题:自我管理 体裁:记叙文 难度:★★★ 建议用时:7分钟 评价:____/15
Mr Green is a wise old man. One evening, when he walks into his house, he sees his young son 1 ________ an argument with his wife. Then he asks his son, “ ________ 2 do you raise your voice every time you argue with your wife?” His son answers, “I raise my voice, so she 3 ________ hear me.”
“Your wife is close 4 ________ to hear you when you say the same sentence in a soft way. Why do you have to raise your voice?” Mr Green 5 ________ again.
“Maybe because I need to let out some 6 ________ by raising my voice,” his son replies.
“The feelings will come out in the 7 ________ way if you say to her in a whisper(小声说). So why is that?”
“Or because I 8 ________ my cool when she doesn't understand my point,” the young man says.
“But that is not the real 9 ________ why you raise your voice. It is because when you are angry 10 ________ your wife, your heart moves away from her heart. 11 ________ even though you sit close to each other, you feel that you are far away from her. You 12 ________ you have to shout,” Mr Green replies.
“So what should I do to 13 ________ this?” his son asks. “When two people are in 14 ________, their hearts are close to each other. If you whisper softly, both of you can hear each other 15 ________. This is how you should talk to each other,” Mr Green replies.
( )1. A. planning B. showing C. having D. designing
( )2. A. What B. Why C. How D. Where
( )3. A. can B. must C. need D. should
( )4. A. quite B. really C. almost D. enough
( )5. A. calls B. speaks C. asks D. tells
( )6. A. ideas B. questions C. feelings D. dreams
( )7. A. same B. different C. hard D. interesting
( )8. A. keep B. lose C. take D. find
( )9. A. story B. meaning C. word D. reason
( )10. A. from B. with C. over D. about
( )11. A. Or B. So C. And D. But
( )12. A. worry about B. ask for C. depend on D. feel like
( )13. A. protect B. solve C. leave D. forget
( )14. A. need B. hope C. interest D. love
( )15. A. quickly B. happily C. clearly D. luckily
答案: 答案速递
完形填空 1~5 C B A D C  6~10 C A B D B
     11~15 B D B D C
完形填空
本文是一位父亲和他儿子的对话。父亲问儿子为什么每次和妻子吵架都会提高嗓门,儿子向父亲解释了原因,而父亲认为这些并不是真正的原因,并向儿子解释了真正的原因。最后父亲给了建议:如果相爱,两个人都应该温柔地对待彼此。
1. C 根据前文理解可知,格林先生走进房子里时,看到他的儿子正和其妻子发生争执,have an argument with sb.的意思是“和某人发生争执”;see sb. doing sth. 意为“看见某人正在做某事”。
2. B 根据下文“I raise my voice,so . . .”可知,此处应该是询问儿子提高嗓门的原因。
3. A 根据句意理解可知,儿子提高嗓门是为了让妻子能够听到,所以要用情态动词can。
4. D 此处是固定结构“形容词 + enough to do sth. ”,意思是“足够……做某事”,副词enough用来修饰形容词,要放在其后面。
5. C 根据前文“Why do you have to raise your voice?”可知,这是一个特殊疑问句,是格林先生询问儿子问题的,此处需要用动词ask来询问问题。
6. C 根据下文The feelings will come out可知,感情是会流露出来的,说明儿子通过提高嗓门来发泄一些感情。
7. A 根据句意理解可知,如果小声说,感情也会以相同的方式流露出来,所以儿子没有必要提高嗓门,此处in the same way的意思是“以相同的方式”。
8. B 此处用固定搭配lose one's cool,意为“失去冷静”。
9. D 句意:但那并不是你提高你声音的真正原因。
10. B 此处是固定短语be angry with sb. ,意思是“对某人生气”。
11. B 根据前文your heart moves away from her heart可知,前后两句是因果关系,所以用so来连接。
12. D 根据前句中的you feel可知,此处谈论的是感觉,所以用feel like,意思是“感觉像是”。
13. B 根据前文的父子对话可知,儿子对提高嗓门的行为感到很后悔,于是就向父亲询问解决方法,所以此处需要填动词solve。
14. D 此处是固定搭配be in love,意思是“相爱”,当两个人相爱的时候,他们的心是彼此靠近的。
15. C 根据句意可知,如果温柔地说话,双方都可以清楚听到彼此的声音,此处用副词clearly修饰动词hear。
KEY→P22
范畴:人与社会 主题:志愿服务 体裁:应用文 难度:★★★ 建议用时:6分钟 评价:____/5
A few students are talking about what they'd like to volunteer to do.
Helen
( )1. What do all the four students want to be?
A. Teachers. B. Cleaners. C. Doctors. D. Volunteers.
( )2. Who likes to help the blind people?
A. Paul. B. Linda. C. Nick. D. Helen.
( )3. When might Nick help to clean up the neighbourhood?
A. On Thursday. B. On Sunday. C. On Friday. D. On Monday.
( )4. Who might need help from Helen and Anna?
A. The kids in poor villages. B. The blind people.
C. The neighbours. D. The lonely old people.
( )5. Which of the following is NOT true according to the material?
A. Helen and Anna always go to Grandma Li's house on Saturday.
B. It's meaningful to help the blind people cross the road.
C. Paul thinks many teachers would not like to work in villages.
D. Nick will ask his friends to clean up the neighbourhood with him.
答案: 阅读理解
A
四位学生分别介绍了他们想要做的志愿活动。
1. D 推理判断题。根据表格上方的句子可推断,四位学生都想成为志愿者。
2. B 细节理解题。根据Linda一栏中的“I hope to help them get to the other side of the road safely. ”可知,琳达喜欢帮助盲人。
3. B 细节理解题。根据Nick一栏中的“I'll help to clean up our neighbourhood this weekend. ”可知,尼克有可能在星期天帮助打扫街区的卫生。
4. D 推理判断题。根据Helen一栏中的“She lives alone and often needs help. Every Sunday I go to her home with my friend Anna. ”可推知,孤独老人可能会需要她们的帮助。
5. A 细节理解题。根据Helen一栏中的“Every Sunday I go to her home with my friend Anna. ”可知,她们每周日去李奶奶家,故A项错误。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭