第5页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
三、句子还原
范畴:人与社会 主题:和谐家庭 体裁:记叙文 难度:★★★ 建议用时:6分钟 评价:____/5
请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面方框内的七个选项中选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整。
An old man goes to a doctor to ask some questions about his wife’s hearing. 1. ______ He’s worried that she is going deaf. The doctor suggests a test to find out how bad her hearing is.
“2. ______ If she doesn’t answer, move a little closer and ask again. Keep doing this until you can figure out how far she can hear. If she can’t hear you until you are quite close, she may have a hearing problem.”
The old man then returns home. He sees his wife cooking dinner. While standing about 15 metres behind her, he asks, “What’s for dinner, dear?” 3. ______
He moves closer, standing about 10 metres away from her. He asks her the same question, but she still doesn’t answer him. He then moves to 5 metres away, but once again, she doesn’t reply. 4. ______ He asks her one more time, “What’s for dinner, dear?”
His wife shouts at him angrily, “5. ______ I’ve already told you! We’ll have pizzas for dinner!”

范畴:人与社会 主题:和谐家庭 体裁:记叙文 难度:★★★ 建议用时:6分钟 评价:____/5
请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面方框内的七个选项中选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整。
An old man goes to a doctor to ask some questions about his wife’s hearing. 1. ______ He’s worried that she is going deaf. The doctor suggests a test to find out how bad her hearing is.
“2. ______ If she doesn’t answer, move a little closer and ask again. Keep doing this until you can figure out how far she can hear. If she can’t hear you until you are quite close, she may have a hearing problem.”
The old man then returns home. He sees his wife cooking dinner. While standing about 15 metres behind her, he asks, “What’s for dinner, dear?” 3. ______
He moves closer, standing about 10 metres away from her. He asks her the same question, but she still doesn’t answer him. He then moves to 5 metres away, but once again, she doesn’t reply. 4. ______ He asks her one more time, “What’s for dinner, dear?”
His wife shouts at him angrily, “5. ______ I’ve already told you! We’ll have pizzas for dinner!”
答案:
答案速递:1~5 GEACB
一个老人去医生那儿询问有关妻子听力的一些问题,医生建议他做一个测试。到家后,老人通过多次问妻子晚饭吃什么来测试她的听力。最终妻子生气地告诉他,她已经说过很多遍了,晚饭吃披萨。
1. G 根据后文中的“He’s worried that she is going deaf.”可知,老人担心他的妻子将会变聋,此处应是老人的妻子似乎很难听见老人说话。
2. E 根据后文可知,如果妻子不回答就再靠近一点问问题,反复这样做,如果老人靠得相当近,妻子还不能听见他的话,就说明妻子的听力有问题。由此推测,医生一开始让老人站得离妻子远一点后问她问题。
3. A 根据后文中的“He moves closer, standing about 10 metres away from her.”可知,老人靠得更近了,大约离她十米远,说明之前他在离妻子十五米时问她问题时,并没有得到妻子的答复。
4. C 根据前文中“He then moves to 5 metres away, but once again, she doesn’t reply.”可知,老人走到5米远的地方再次问她,妻子仍然没有回答,所以老人一直移动到离妻子只有一米远,然后再次问她。
5. B 根据前后文可知,老人的妻子生气大喊,说她已经回答过他了。此处应该是妻子询问老人为什么要多次问她这个问题。
一个老人去医生那儿询问有关妻子听力的一些问题,医生建议他做一个测试。到家后,老人通过多次问妻子晚饭吃什么来测试她的听力。最终妻子生气地告诉他,她已经说过很多遍了,晚饭吃披萨。
1. G 根据后文中的“He’s worried that she is going deaf.”可知,老人担心他的妻子将会变聋,此处应是老人的妻子似乎很难听见老人说话。
2. E 根据后文可知,如果妻子不回答就再靠近一点问问题,反复这样做,如果老人靠得相当近,妻子还不能听见他的话,就说明妻子的听力有问题。由此推测,医生一开始让老人站得离妻子远一点后问她问题。
3. A 根据后文中的“He moves closer, standing about 10 metres away from her.”可知,老人靠得更近了,大约离她十米远,说明之前他在离妻子十五米时问她问题时,并没有得到妻子的答复。
4. C 根据前文中“He then moves to 5 metres away, but once again, she doesn’t reply.”可知,老人走到5米远的地方再次问她,妻子仍然没有回答,所以老人一直移动到离妻子只有一米远,然后再次问她。
5. B 根据前后文可知,老人的妻子生气大喊,说她已经回答过他了。此处应该是妻子询问老人为什么要多次问她这个问题。
四、任务型阅读
范畴:人与自我 主题:勤于动手 体裁:记叙文 难度:★★★ 建议用时:6分钟 评价:____/5
On a hot summer day, two boys want to see a film. But they don’t have enough money. Together they only have two dollars. One boy thinks they can make some money. They can sell lemonade(柠檬饮料) at a lemonade stand. It’s so hot! Everyone will want lemonade. So the two boys go to the shop.
They buy five lemons for one dollar, and a bag of sugar for another dollar. When they get home, they mix the lemon juice, water and sugar. The lemonade is great! The boys think they’ll make lots of money. So they walk out to the street and set up a lemonade stand. After five minutes, no one buys any lemonade.
The day is getting hotter and hotter. The boys drink a glass of lemonade. Then they have another one. It’s so hot! They need to drink more!
After one hour, a customer comes to the lemonade stand. “One glass of lemonade, please,” says the customer. The boys are very excited. But there’s one big problem. They have drunk all the lemonade.
根据短文内容,回答下列问题。每题答案不超过7个词。
1. When do the two boys want to see a film?
____________________
2. How much money do the two boys have in all?
____________________
3. Why do the two boys want to make lemonade?
____________________
4. What do the two boys buy in the shop?
____________________
5. What do you think of drinking lemonade in summer?
____________________
范畴:人与自我 主题:勤于动手 体裁:记叙文 难度:★★★ 建议用时:6分钟 评价:____/5
On a hot summer day, two boys want to see a film. But they don’t have enough money. Together they only have two dollars. One boy thinks they can make some money. They can sell lemonade(柠檬饮料) at a lemonade stand. It’s so hot! Everyone will want lemonade. So the two boys go to the shop.
They buy five lemons for one dollar, and a bag of sugar for another dollar. When they get home, they mix the lemon juice, water and sugar. The lemonade is great! The boys think they’ll make lots of money. So they walk out to the street and set up a lemonade stand. After five minutes, no one buys any lemonade.
The day is getting hotter and hotter. The boys drink a glass of lemonade. Then they have another one. It’s so hot! They need to drink more!
After one hour, a customer comes to the lemonade stand. “One glass of lemonade, please,” says the customer. The boys are very excited. But there’s one big problem. They have drunk all the lemonade.
根据短文内容,回答下列问题。每题答案不超过7个词。
1. When do the two boys want to see a film?
____________________
2. How much money do the two boys have in all?
____________________
3. Why do the two boys want to make lemonade?
____________________
4. What do the two boys buy in the shop?
____________________
5. What do you think of drinking lemonade in summer?
____________________
答案:
两个男孩想要去看电影,但是钱不够。天太热了,所以他们计划自制一些柠檬饮料去卖。他们在商店里买了柠檬和糖,混合制成了柠檬饮料。天越来越热,男孩们喝了一杯又一杯柠檬饮料。终于有一个顾客过来买柠檬饮料,他俩很兴奋,但是遗憾的是,他俩已经喝光了所有的柠檬饮料。
1. On a hot summer day. 2. Two dollars. 3. Because they want to make some money. 4. Five lemons and a bag of sugar. 5. It can make us feel cool.(言之有理即可)
1. On a hot summer day. 2. Two dollars. 3. Because they want to make some money. 4. Five lemons and a bag of sugar. 5. It can make us feel cool.(言之有理即可)
查看更多完整答案,请扫码查看