第35页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
B KEY−→P11
范畴:人与自我 体裁:说明文 建议用时:6分钟 评价:____/5 主题:学校生活 难度:★★★
The new school term is starting. It's time to put on your school uniform and head back to school. For most Chinese pupils, wearing a school uniform is a part of everyday life. But in France, it's a different story!
In France, students usually wear their own clothes to school. But now, about 100 schools in France require their students to wear uniforms. Why? It's because French students' grades are getting worse. Bullying(霸凌) is also a big problem at school.
Schools think that uniforms can help. If everyone wears the same uniforms, students won't compare their clothes. Uniforms can also help students feel like they are part of the same team and get along better. They could help make a better place for study.
Not everyone in France likes this idea. Here's what they say:
Students: We don't like to look the same. We like our own styles!
Parents: A school uniform costs about 200 euros. That's too expensive!
Teachers: Even if the students wear the same clothes, they might still compare other things, like shoes and phones.
( )1. The underlined word “require” in Paragraph 2 means “________”.
A. teach B. allow C. choose D. ask
( )2. Why do French parents dislike the idea of wearing uniforms?
A. Because it isn't so easy for them to find their children.
B. Because the uniforms cost too much money.
C. Because their children still compare shoes and phones.
D. Because they don't want to make students look the same.
( )3. Which one is TRUE about school uniforms in France?
A. They make students' grades get worse.
B. Most French students usually don't wear uniforms.
C. They make students compare their clothes.
D. They bring a lot of problems.
( )4. From the passage, we can know ________.
A. most French students hope to wear uniforms at school
B. uniforms can stop students comparing themselves with others
C. most Chinese pupils usually wear uniforms at school
D. French students' grades get worse after they wear uniforms
( )5. What does the passage mainly talk about?
A. Why French students don't like to wear uniforms.
B. How much a school uniform usually costs.
C. Why students in some French schools get their own uniforms.
D. How schools make students be interested in uniforms.
范畴:人与自我 体裁:说明文 建议用时:6分钟 评价:____/5 主题:学校生活 难度:★★★
The new school term is starting. It's time to put on your school uniform and head back to school. For most Chinese pupils, wearing a school uniform is a part of everyday life. But in France, it's a different story!
In France, students usually wear their own clothes to school. But now, about 100 schools in France require their students to wear uniforms. Why? It's because French students' grades are getting worse. Bullying(霸凌) is also a big problem at school.
Schools think that uniforms can help. If everyone wears the same uniforms, students won't compare their clothes. Uniforms can also help students feel like they are part of the same team and get along better. They could help make a better place for study.
Not everyone in France likes this idea. Here's what they say:
Students: We don't like to look the same. We like our own styles!
Parents: A school uniform costs about 200 euros. That's too expensive!
Teachers: Even if the students wear the same clothes, they might still compare other things, like shoes and phones.
( )1. The underlined word “require” in Paragraph 2 means “________”.
A. teach B. allow C. choose D. ask
( )2. Why do French parents dislike the idea of wearing uniforms?
A. Because it isn't so easy for them to find their children.
B. Because the uniforms cost too much money.
C. Because their children still compare shoes and phones.
D. Because they don't want to make students look the same.
( )3. Which one is TRUE about school uniforms in France?
A. They make students' grades get worse.
B. Most French students usually don't wear uniforms.
C. They make students compare their clothes.
D. They bring a lot of problems.
( )4. From the passage, we can know ________.
A. most French students hope to wear uniforms at school
B. uniforms can stop students comparing themselves with others
C. most Chinese pupils usually wear uniforms at school
D. French students' grades get worse after they wear uniforms
( )5. What does the passage mainly talk about?
A. Why French students don't like to wear uniforms.
B. How much a school uniform usually costs.
C. Why students in some French schools get their own uniforms.
D. How schools make students be interested in uniforms.
答案:
阅读理解 [B] D B B C C
B
法国的一些学校开始要求学生穿校服,文中同时阐述了一些不同人的看法。
1. D 词义猜测题。句意:但现在,在法国大约 100 所学校要求他们的学生穿校服。此处动词 require 是“要求”的意思,与 ask 的意思相近。
2. B 推理判断题。根据文中“Parents:A school uniform costs about 200 euros. That's too expensive!”可知,家长认为一套校服太贵了,所以他们不赞成穿校服。
3. B 推理判断题。根据第二段中的第一句“In France, students usually wear their own clothes to school.”可知,法国学生通常穿自己的衣服去上学,由此推知,大多数法国学生不穿校服。
4. C 推理判断题。根据第一段中的“For most Chinese pupils, wearing a school uniform is a part of everyday life.”可知,穿校服是中国学生日常生活的一部分,由此推知,大多数中国学生在学校通常穿校服。
5. C 主旨大意题。通读全文内容可知,法国学生通常不穿校服上学,但现在一些法国学校也开始要求学生穿校服了,文章解释了其中的原因,故 C 项最符合文意。
B
法国的一些学校开始要求学生穿校服,文中同时阐述了一些不同人的看法。
1. D 词义猜测题。句意:但现在,在法国大约 100 所学校要求他们的学生穿校服。此处动词 require 是“要求”的意思,与 ask 的意思相近。
2. B 推理判断题。根据文中“Parents:A school uniform costs about 200 euros. That's too expensive!”可知,家长认为一套校服太贵了,所以他们不赞成穿校服。
3. B 推理判断题。根据第二段中的第一句“In France, students usually wear their own clothes to school.”可知,法国学生通常穿自己的衣服去上学,由此推知,大多数法国学生不穿校服。
4. C 推理判断题。根据第一段中的“For most Chinese pupils, wearing a school uniform is a part of everyday life.”可知,穿校服是中国学生日常生活的一部分,由此推知,大多数中国学生在学校通常穿校服。
5. C 主旨大意题。通读全文内容可知,法国学生通常不穿校服上学,但现在一些法国学校也开始要求学生穿校服了,文章解释了其中的原因,故 C 项最符合文意。
查看更多完整答案,请扫码查看