第43页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
C
KEY→P13
范畴:人与社会 主题:文学作品 体裁:记叙文 难度:★★★★ 建议用时:9分钟 评价:____/5
At these words I shiver(颤抖). Holmes leans forward and says excitedly, “Are you sure?” “Yes, I am sure,” replies Dr Mortimer. “But other strange things are happening after the death of Sir Charles. Some nights people see an animal on the moor(荒野) like the Hound of the Baskervilles. Everyone is ▲. No one wants to cross the moor at night.” “And do you believe in this hound?” asks Holmes. Dr Mortimer shakes his head. “I do not know what to believe. And Sir Henry Baskerville, the heir to Sir Charles' fortune(大笔的钱), arrives in London this morning.” “Is Sir Henry the only heir?” “Yes. There was another one, Rodger Baskerville, Sir Charles' younger brother. But he is dead. Henry is the last of the Baskervilles. I am meeting him this morning at Waterloo Station.”
Holmes thinks for a moment. “I want to think about these things. Dr Mortimer, come back here at ten o'clock tomorrow morning and bring Sir Henry Baskerville with you.” Dr Mortimer agrees and hurries off. When he leaves, Holmes asks me, “What do you think of this case, Dr Watson?” “It is very strange,” I reply.
“Sir Charles dies when he is running, Watson. He is running away from something. Then he falls down, dead from shock.” “What is he running away from?” I ask. “We don't know. Maybe he sees something on the moor and runs away from it. Watson, give me my violin,” says Holmes. “Let's wait until we meet Dr Mortimer and Sir Henry in the morning.”
——文章摘自《巴斯克维尔的猎犬》(The Hound of the Baskervilles)
( )1.
[创新考法·语篇逻辑题] Which of the following can be put in “▲”?
A. lonely B. wrong C. afraid D. hungry
( )2. How does Sir Henry arrive in London?
A. By plane. B. By train. C. On foot. D. By boat.
( )3. Who is the only heir to Sir Charles' fortune?
A. Holmes. B. Henry. C. Rodger. D. Mortimer.
( )4. Which of the following is TRUE about Sir Charles?
A. Rodger is his only elder brother. B. He's a poor man without any money.
C. He loses his life when he's running. D. Holmes asks him a strange question.
( )5. What can we infer from the last two paragraphs?
A. Nobody knows why Sir Charles runs away.
B. Watson will invite Holmes to play the violin.
C. Holmes sees something strange on the moor.
D. Watson will meet Henry in the evening.
KEY→P13
范畴:人与社会 主题:文学作品 体裁:记叙文 难度:★★★★ 建议用时:9分钟 评价:____/5
At these words I shiver(颤抖). Holmes leans forward and says excitedly, “Are you sure?” “Yes, I am sure,” replies Dr Mortimer. “But other strange things are happening after the death of Sir Charles. Some nights people see an animal on the moor(荒野) like the Hound of the Baskervilles. Everyone is ▲. No one wants to cross the moor at night.” “And do you believe in this hound?” asks Holmes. Dr Mortimer shakes his head. “I do not know what to believe. And Sir Henry Baskerville, the heir to Sir Charles' fortune(大笔的钱), arrives in London this morning.” “Is Sir Henry the only heir?” “Yes. There was another one, Rodger Baskerville, Sir Charles' younger brother. But he is dead. Henry is the last of the Baskervilles. I am meeting him this morning at Waterloo Station.”
Holmes thinks for a moment. “I want to think about these things. Dr Mortimer, come back here at ten o'clock tomorrow morning and bring Sir Henry Baskerville with you.” Dr Mortimer agrees and hurries off. When he leaves, Holmes asks me, “What do you think of this case, Dr Watson?” “It is very strange,” I reply.
“Sir Charles dies when he is running, Watson. He is running away from something. Then he falls down, dead from shock.” “What is he running away from?” I ask. “We don't know. Maybe he sees something on the moor and runs away from it. Watson, give me my violin,” says Holmes. “Let's wait until we meet Dr Mortimer and Sir Henry in the morning.”
——文章摘自《巴斯克维尔的猎犬》(The Hound of the Baskervilles)
( )1.
A. lonely B. wrong C. afraid D. hungry
( )2. How does Sir Henry arrive in London?
A. By plane. B. By train. C. On foot. D. By boat.
( )3. Who is the only heir to Sir Charles' fortune?
A. Holmes. B. Henry. C. Rodger. D. Mortimer.
( )4. Which of the following is TRUE about Sir Charles?
A. Rodger is his only elder brother. B. He's a poor man without any money.
C. He loses his life when he's running. D. Holmes asks him a strange question.
( )5. What can we infer from the last two paragraphs?
A. Nobody knows why Sir Charles runs away.
B. Watson will invite Holmes to play the violin.
C. Holmes sees something strange on the moor.
D. Watson will meet Henry in the evening.
答案:
[C] C B B C A
本文主要介绍了福尔摩斯、莫蒂默医生和华生三人在一起讨论一个案件中的问题。
1. C 语篇逻辑题。根据后句“No one wants to cross the moor at night.”可知,晚上没有人想要穿过那片荒野,说明人们心中因为害怕而不敢在夜里穿过荒野。
2. B 推理判断题。根据文中的“I am meeting him this morning at Waterloo Station.”可知,莫蒂默医生和亨利在滑铁卢站见面,由此可推断,亨利乘火车到达伦敦。
3. B 细节理解题。根据“... But he is dead. Henry is the last of the Baskervilles.”可知,查尔斯先生本来有两个继承人,一个是亨利,另一个是罗杰,但是罗杰死了,所以亨利是唯一的继承人。
4. C 细节理解题。根据“Sir Charles dies when he is running, Watson.”可知,查尔斯先生在奔跑的过程中去世了。
5. A 推理判断题。根据“What is he running away from?”和“We don't know.”可知,他们不知道查尔斯先生为什么要逃跑。
本文主要介绍了福尔摩斯、莫蒂默医生和华生三人在一起讨论一个案件中的问题。
1. C 语篇逻辑题。根据后句“No one wants to cross the moor at night.”可知,晚上没有人想要穿过那片荒野,说明人们心中因为害怕而不敢在夜里穿过荒野。
2. B 推理判断题。根据文中的“I am meeting him this morning at Waterloo Station.”可知,莫蒂默医生和亨利在滑铁卢站见面,由此可推断,亨利乘火车到达伦敦。
3. B 细节理解题。根据“... But he is dead. Henry is the last of the Baskervilles.”可知,查尔斯先生本来有两个继承人,一个是亨利,另一个是罗杰,但是罗杰死了,所以亨利是唯一的继承人。
4. C 细节理解题。根据“Sir Charles dies when he is running, Watson.”可知,查尔斯先生在奔跑的过程中去世了。
5. A 推理判断题。根据“What is he running away from?”和“We don't know.”可知,他们不知道查尔斯先生为什么要逃跑。
查看更多完整答案,请扫码查看