第125页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
C
KEY→P39
范畴:人与社会 主题:文学作品 体裁:记叙文 难度:★★★★ 建议用时:7分钟 评价:____/5
(原版阅读)Five days later, on June 6th in the summer of 1910, a man opened the door of his wooden house in Norway. He was a tall man, with a long face. He waited outside the house for a minute. Everything was very quiet. He couldn't see houses, only mountains, trees, and water. It was nearly dark. The sky was black over the mountains.
The man smiled, and walked quickly away from the house, down to the sea. In the water, a big wooden ship was waiting for him. The man got onto the ship, and talked and laughed quietly with his friends.
The ship's name was Fram, and the man was Roald Amundsen. The Fram was the most beautiful ship on the earth, Amundsen thought. His friends were the best skiers(滑雪者)on the earth too. One of them, Olav Bjaaland, smiled at him.
“North Pole, here we come, Captain(船长),” he said.
“Yes,” Amundsen said. His friends could not see his face in the dark. “Fram is going to the Arctic(北极).”
Everyone on the Fram was ready to go to the North Pole, to the Arctic. Amundsen wanted to go there too. But first he wanted to go south. His friends didn't know that.
At midnight on June 6th, the Fram moved quietly away from Amundsen's house, out to sea.
——文章摘自《世界上最冷的地方》(The Coldest Place on Earth)
( )1. When Amundsen got onto the ship, he most probably felt ________.
A. afraid B. happy C. tired D. surprised
( )2. What can we learn from Paragraph 3?
A. Olav Bjaaland did well in skiing. B. Amundsen was Bjaaland's father.
C. Fram was Amundsen's new friend. D. Amundsen didn't like the ship at all.
( )3. Which of the following is NOT true about Roald Amundsen?
A. He was the captain of the ship. B. He was a man with a long face.
C. He planned to go to the North Pole. D. He lived far away from the sea.
( )4. What can we infer from the last two paragraphs?
A. The Fram would go to the South Pole first.
B. The Fram would leave the house on June 8th.
C. Amundsen began his trip without any friends.
D. Friends knew nothing about his plan at first.
( )5. Which of the following is the RIGHT order according to the story?
a. At midnight the Fram began its trip.
b. The man left the house for the sea.
c. The man stood outside the wooden house.
d. Amundsen talked with his friends.
A. b - c - a - d B. b - a - c - d C. c - b - d - a D. c - b - a - d
KEY→P39
范畴:人与社会 主题:文学作品 体裁:记叙文 难度:★★★★ 建议用时:7分钟 评价:____/5
(原版阅读)Five days later, on June 6th in the summer of 1910, a man opened the door of his wooden house in Norway. He was a tall man, with a long face. He waited outside the house for a minute. Everything was very quiet. He couldn't see houses, only mountains, trees, and water. It was nearly dark. The sky was black over the mountains.
The man smiled, and walked quickly away from the house, down to the sea. In the water, a big wooden ship was waiting for him. The man got onto the ship, and talked and laughed quietly with his friends.
The ship's name was Fram, and the man was Roald Amundsen. The Fram was the most beautiful ship on the earth, Amundsen thought. His friends were the best skiers(滑雪者)on the earth too. One of them, Olav Bjaaland, smiled at him.
“North Pole, here we come, Captain(船长),” he said.
“Yes,” Amundsen said. His friends could not see his face in the dark. “Fram is going to the Arctic(北极).”
Everyone on the Fram was ready to go to the North Pole, to the Arctic. Amundsen wanted to go there too. But first he wanted to go south. His friends didn't know that.
At midnight on June 6th, the Fram moved quietly away from Amundsen's house, out to sea.
——文章摘自《世界上最冷的地方》(The Coldest Place on Earth)
( )1. When Amundsen got onto the ship, he most probably felt ________.
A. afraid B. happy C. tired D. surprised
( )2. What can we learn from Paragraph 3?
A. Olav Bjaaland did well in skiing. B. Amundsen was Bjaaland's father.
C. Fram was Amundsen's new friend. D. Amundsen didn't like the ship at all.
( )3. Which of the following is NOT true about Roald Amundsen?
A. He was the captain of the ship. B. He was a man with a long face.
C. He planned to go to the North Pole. D. He lived far away from the sea.
( )4. What can we infer from the last two paragraphs?
A. The Fram would go to the South Pole first.
B. The Fram would leave the house on June 8th.
C. Amundsen began his trip without any friends.
D. Friends knew nothing about his plan at first.
( )5. Which of the following is the RIGHT order according to the story?
a. At midnight the Fram began its trip.
b. The man left the house for the sea.
c. The man stood outside the wooden house.
d. Amundsen talked with his friends.
A. b - c - a - d B. b - a - c - d C. c - b - d - a D. c - b - a - d
答案:
[C] B A D D C
本文主要讲述了船长阿蒙森和朋友们于1910年6月6日午夜一起驾驶弗雷门号起航去北极的故事。
1. B 推理判断题。根据第二段中的talked and laughed quietly with his friends可知,阿蒙森上船后,跟朋友们安静地聊着,轻声地笑着,说明他很开心。
2. A 推理判断题。根据第三段中的“His friends were the best skiers on the earth too. One of them, Olav Bjaaland, smiled at him.”可知,阿蒙森的朋友们是地球上最优秀的滑雪者,奥拉夫·比阿兰德就是其中之一,说明比阿兰德擅长滑雪。
3. D 推理判断题。根据第二段中的“The man smiled, and walked quickly away from the house, down to the sea.”可知,男子脸上露出微笑,快步离开木屋,朝海边走去,说明阿蒙森居住在海边,而D项说他住在离海边很远的地方,不符合文意。
4. D 推理判断题。根据倒数第二段中的“But first he wanted to go south. His friends didn’t know that.”可知,阿蒙森想要先向南航行,但是他的朋友们毫不知情,说明朋友们刚开始并不了解阿蒙森的计划。
5. C 信息排序题。通读全文内容可知,阿蒙森首先打开了自己木房子的门并且在外面站了一会儿,接着快步离开房子,朝海边走过去,然后上船跟朋友们聊天,谈论他们的航行目的地,最后在午夜时刻,他们驾驶弗雷门号无声地驶离阿蒙森的家园,驶向大海。
本文主要讲述了船长阿蒙森和朋友们于1910年6月6日午夜一起驾驶弗雷门号起航去北极的故事。
1. B 推理判断题。根据第二段中的talked and laughed quietly with his friends可知,阿蒙森上船后,跟朋友们安静地聊着,轻声地笑着,说明他很开心。
2. A 推理判断题。根据第三段中的“His friends were the best skiers on the earth too. One of them, Olav Bjaaland, smiled at him.”可知,阿蒙森的朋友们是地球上最优秀的滑雪者,奥拉夫·比阿兰德就是其中之一,说明比阿兰德擅长滑雪。
3. D 推理判断题。根据第二段中的“The man smiled, and walked quickly away from the house, down to the sea.”可知,男子脸上露出微笑,快步离开木屋,朝海边走去,说明阿蒙森居住在海边,而D项说他住在离海边很远的地方,不符合文意。
4. D 推理判断题。根据倒数第二段中的“But first he wanted to go south. His friends didn’t know that.”可知,阿蒙森想要先向南航行,但是他的朋友们毫不知情,说明朋友们刚开始并不了解阿蒙森的计划。
5. C 信息排序题。通读全文内容可知,阿蒙森首先打开了自己木房子的门并且在外面站了一会儿,接着快步离开房子,朝海边走过去,然后上船跟朋友们聊天,谈论他们的航行目的地,最后在午夜时刻,他们驾驶弗雷门号无声地驶离阿蒙森的家园,驶向大海。
查看更多完整答案,请扫码查看