第64页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
范畴:人与社会 主题:和谐家庭 体裁:记叙文 难度:★★★ 建议用时:7分钟 评价:____/10
When I was young, we would always have a delicious Italian dinner at my grandmother’s house on Sundays. My grandmother’s slow - cooked sauce was our 1. ____. We would all eat, talk, and laugh until both our bellies and hearts were 2. ____. Many years later, after Mum and Grandmother passed away, my dad would still make the sauce from time to time and 3. ____ my brothers and me to his little house for a dinner full of fine food and 4. ____ memories.
Before my dad died, he 5. ____ down the family recipe to my daughter and me. We often made the sauce, 6. ____ for some reason it never tasted quite right. At first, I thought we had got the recipe wrong, but one day I realized what was 7. ____. On that day right before dinner, I closed my 8. ____ and imagined my dad, my mum, and my grandmother all sitting at the table around me. Then I placed the pasta on my fork and slowly put it in my mouth. It tasted 9. ____, just as it had always been when I was a boy growing up. From that moment, I realized that the 10. ____ ingredient was, of course, what it had always been: Love!
( )1. A. taste B. plan C. hope D. favourite
( )2. A. heavy B. full C. enough D. large
( )3. A. invite B. order C. need D. take
( )4. A. right B. happy C. strange D. true
( )5. A. shared B. wished C. passed D. borrowed
( )6. A. or B. if C. until D. but
( )7. A. collecting B. happening C. missing D. leaving
( )8. A. eyes B. arms C. hands D. ears
( )9. A. strong B. nice C. bad D. usual
( )10. A. key B. interesting C. expensive D. famous
When I was young, we would always have a delicious Italian dinner at my grandmother’s house on Sundays. My grandmother’s slow - cooked sauce was our 1. ____. We would all eat, talk, and laugh until both our bellies and hearts were 2. ____. Many years later, after Mum and Grandmother passed away, my dad would still make the sauce from time to time and 3. ____ my brothers and me to his little house for a dinner full of fine food and 4. ____ memories.
Before my dad died, he 5. ____ down the family recipe to my daughter and me. We often made the sauce, 6. ____ for some reason it never tasted quite right. At first, I thought we had got the recipe wrong, but one day I realized what was 7. ____. On that day right before dinner, I closed my 8. ____ and imagined my dad, my mum, and my grandmother all sitting at the table around me. Then I placed the pasta on my fork and slowly put it in my mouth. It tasted 9. ____, just as it had always been when I was a boy growing up. From that moment, I realized that the 10. ____ ingredient was, of course, what it had always been: Love!
( )1. A. taste B. plan C. hope D. favourite
( )2. A. heavy B. full C. enough D. large
( )3. A. invite B. order C. need D. take
( )4. A. right B. happy C. strange D. true
( )5. A. shared B. wished C. passed D. borrowed
( )6. A. or B. if C. until D. but
( )7. A. collecting B. happening C. missing D. leaving
( )8. A. eyes B. arms C. hands D. ears
( )9. A. strong B. nice C. bad D. usual
( )10. A. key B. interesting C. expensive D. famous
答案:
答案速递
完形填空 1~5 D B A B C 6~10 D C A B A
完形填空
本文介绍了一张家庭食谱的传承,最后作者终于明白了食物好吃的秘诀是爱。
1. D 根据上文中的 have a delicious Italian dinner 可知,祖母的慢炖酱汁应该是“我们”的最爱。
2. B 结合前文内容理解可知,作者和家人们一起吃饭、聊天和大笑,说明肚子和心灵都很满足。
3. A 此处用动词短语“invite sb. to . . .”,意为“邀请某人去……”。
4. B 根据空前的 full of fine food 可知,这是一次满是好吃的食物和快乐回忆的晚餐。
5. C 句意:在我父亲去世之前,他把家庭食谱传给了我和我的女儿。
6. D 根据句意理解可知,该句前后部分为转折关系,所以用 but 连接。
7. C 结合句意理解可知,作者有一天意识到食物中少了什么东西,其余三个选项不符合此处语境。
8. A 此处指作者闭上眼睛,想象着父亲、母亲和祖母都围绕作者坐在桌边的情形。
9. B 根据第一段内容和最后一段中的 just as it had always been when I was a boy growing up 可知,作者小时候跟祖母和父母一起吃饭时觉得食物很美味,现在闭上眼睛,想起当时的情形,吃起饭来也觉得美味无比。
10. A 此处指作者意识到食物中关键的原料就是爱,因此用形容词 key,意为“关键的”。
完形填空 1~5 D B A B C 6~10 D C A B A
完形填空
本文介绍了一张家庭食谱的传承,最后作者终于明白了食物好吃的秘诀是爱。
1. D 根据上文中的 have a delicious Italian dinner 可知,祖母的慢炖酱汁应该是“我们”的最爱。
2. B 结合前文内容理解可知,作者和家人们一起吃饭、聊天和大笑,说明肚子和心灵都很满足。
3. A 此处用动词短语“invite sb. to . . .”,意为“邀请某人去……”。
4. B 根据空前的 full of fine food 可知,这是一次满是好吃的食物和快乐回忆的晚餐。
5. C 句意:在我父亲去世之前,他把家庭食谱传给了我和我的女儿。
6. D 根据句意理解可知,该句前后部分为转折关系,所以用 but 连接。
7. C 结合句意理解可知,作者有一天意识到食物中少了什么东西,其余三个选项不符合此处语境。
8. A 此处指作者闭上眼睛,想象着父亲、母亲和祖母都围绕作者坐在桌边的情形。
9. B 根据第一段内容和最后一段中的 just as it had always been when I was a boy growing up 可知,作者小时候跟祖母和父母一起吃饭时觉得食物很美味,现在闭上眼睛,想起当时的情形,吃起饭来也觉得美味无比。
10. A 此处指作者意识到食物中关键的原料就是爱,因此用形容词 key,意为“关键的”。
范畴:人与社会 主题:公共服务 体裁:应用文 难度:★★★ 建议用时:6分钟 评价:____/5
Welcome to the Green Library
The Green Library is open from 8:00 a. m. to 4:30 p. m. every day. The library card is free. You can borrow two books, three CDs and five videos at a time. You can keep books for three weeks, CDs for one week and videos for four weeks.
(续表)
Books, Newspapers & Magazines
· Picture books for children
· Books in 36 languages
· All kinds of storybooks
· You can read newspapers and magazines in the library, but you can’t take them out of the library.
CDs & Videos
· All kinds of film videos
· TV play videos
· No music videos
· You can’t listen to CDs in the library. You can borrow them for free.
· You can’t watch videos in the library. You can keep a video for $1 a week.( )1. The Green Library DOESN'T open at ____.A. 9:00 a. m. B. 11:00 a. m. C. 4:00 p. m. D. 5:00 p. m.( )2. People can borrow ____ books at a time.A. two B. three C. four D. five ( )3. In the Green Library, people can ____.A. read newspapers B. watch videos C. listen to CDs D. buy the library card ( )4. There is no ____ in the Green Library.A. picture book B. magazine C. music video D. film video ( )5. What CAN'T we know from the material?A. Lisa and Jack work in the Green Library.B. Children can read storybooks in the Green Library.C. People can't take newspapers or magazines out of the Green Library.D. One needs to pay $2 if he or she keeps a video for two weeks.
Welcome to the Green Library
The Green Library is open from 8:00 a. m. to 4:30 p. m. every day. The library card is free. You can borrow two books, three CDs and five videos at a time. You can keep books for three weeks, CDs for one week and videos for four weeks.
(续表)
Books, Newspapers & Magazines
· Picture books for children
· Books in 36 languages
· All kinds of storybooks
· You can read newspapers and magazines in the library, but you can’t take them out of the library.
CDs & Videos
· All kinds of film videos
· TV play videos
· No music videos
· You can’t listen to CDs in the library. You can borrow them for free.
· You can’t watch videos in the library. You can keep a video for $1 a week.( )1. The Green Library DOESN'T open at ____.A. 9:00 a. m. B. 11:00 a. m. C. 4:00 p. m. D. 5:00 p. m.( )2. People can borrow ____ books at a time.A. two B. three C. four D. five ( )3. In the Green Library, people can ____.A. read newspapers B. watch videos C. listen to CDs D. buy the library card ( )4. There is no ____ in the Green Library.A. picture book B. magazine C. music video D. film video ( )5. What CAN'T we know from the material?A. Lisa and Jack work in the Green Library.B. Children can read storybooks in the Green Library.C. People can't take newspapers or magazines out of the Green Library.D. One needs to pay $2 if he or she keeps a video for two weeks.
答案:
阅读理解 [A] D A A C A
阅读理解
A
材料介绍了绿色图书馆的营业时间、可借阅的物品及保管时间等规则。
1. D 细节理解题。根据 Welcome to the Green Library 中的信息“The Green Library is open from 8:00 a. m. to 4:30 p. m. every day. ”可知,绿色图书馆每天从早晨8点营业到下午4点半,故它在下午5点不营业。
2. A 细节理解题。根据 Welcome to the Green Library 中的信息“You can borrow two books, three CDs and five videos at a time. ”可知,人们一次可以借两本书。
3. A 细节理解题。根据“Books, Newspapers & Magazines”中的信息 You can read newspapers and magazines in the library 可知,在绿色图书馆里,人们可以读报纸和杂志。
4. C 细节理解题。根据“CDs & Videos”中的信息 No music videos 可知,绿色图书馆里没有音乐录影带。
5. A 细节理解题。根据表格中的信息可知,没有提及丽莎和杰克在图书馆工作,故A项不正确。
阅读理解
A
材料介绍了绿色图书馆的营业时间、可借阅的物品及保管时间等规则。
1. D 细节理解题。根据 Welcome to the Green Library 中的信息“The Green Library is open from 8:00 a. m. to 4:30 p. m. every day. ”可知,绿色图书馆每天从早晨8点营业到下午4点半,故它在下午5点不营业。
2. A 细节理解题。根据 Welcome to the Green Library 中的信息“You can borrow two books, three CDs and five videos at a time. ”可知,人们一次可以借两本书。
3. A 细节理解题。根据“Books, Newspapers & Magazines”中的信息 You can read newspapers and magazines in the library 可知,在绿色图书馆里,人们可以读报纸和杂志。
4. C 细节理解题。根据“CDs & Videos”中的信息 No music videos 可知,绿色图书馆里没有音乐录影带。
5. A 细节理解题。根据表格中的信息可知,没有提及丽莎和杰克在图书馆工作,故A项不正确。
查看更多完整答案,请扫码查看