第134页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
C
KEY→P42
范畴:人与社会 主题:生日庆祝 体裁:记叙文 难度:★★★★ 建议用时:9分钟 评价:____/5
John is Ivan’s brother. He always dreams of hitting it big and becoming rich overnight. Every week, he buys lottery tickets, hoping for good luck. But luck never seems to be on his side. Feeling upset, he tears up the tickets and puts them into his pocket.
As John’s birthday gets closer, Ivan can’t wait to play a trick on him and make him happy. In a lottery shop, Ivan gets some fake lottery tickets. On the morning of his birthday, while John is glued to the TV, waiting for the lottery results, Ivan carefully cuts out some numbers from the fake tickets to match the winning ones. Then, Ivan quietly places the ticket pieces into his jacket pocket.
But John doesn’t check his tickets right away. “It’s Sunday, and he has a lot of time,” Ivan thinks. John moves around the house, doing some cleaning, and he finally remembers to check his jacket. As he pulls out the torn pieces of paper with the winning numbers, his eyes widen with excitement. “Ivan, you won’t believe it! I just won the lottery!” he shouts excitedly.
“Really? That’s amazing!” Ivan says, trying hard not to burst into laughter.
John dances around happily. But soon Ivan can’t keep the joke going any longer. “What a wonderful joke! In fact, it’s a fake lottery ticket I made just now! I just want you to spend a happy birthday,” Ivan shouts.
Knowing it is just a joke, John’s excitement turns to disbelief. Then he runs after Ivan, acting like he’s mad but laughing all the time.
( )1. What does the underlined word “upset” mean?
A. Happy. B. Relaxed. C. Bored. D. Sad.
( )2. On John’s birthday, he is ________ when Ivan is cutting the tickets.
A. watching TV B. cleaning his bedroom
C. exercising at home D. looking for his ticket
( )3. What does the underlined word “it” in Paragraph 3 refer to?
A. Playing a joke on him. B. Checking his pocket.
C. Winning the lottery. D. Getting a fake ticket.
( )4. What does John do after he learns the truth?
A. He becomes excited and dances around happily.
B. He gets so mad and runs after Ivan all the time.
C. He doesn’t believe it at first but soon accepts it.
D. He always shouts at Ivan in a loud voice.
( )5. What does the passage mainly talk about?
A. John and Ivan’s new dream of winning the lottery.
B. Ivan’s experience of celebrating John’s birthday.
C. A funny story about making a fake lottery ticket.
D. The reason for playing a trick on John’s birthday.
KEY→P42
范畴:人与社会 主题:生日庆祝 体裁:记叙文 难度:★★★★ 建议用时:9分钟 评价:____/5
John is Ivan’s brother. He always dreams of hitting it big and becoming rich overnight. Every week, he buys lottery tickets, hoping for good luck. But luck never seems to be on his side. Feeling upset, he tears up the tickets and puts them into his pocket.
As John’s birthday gets closer, Ivan can’t wait to play a trick on him and make him happy. In a lottery shop, Ivan gets some fake lottery tickets. On the morning of his birthday, while John is glued to the TV, waiting for the lottery results, Ivan carefully cuts out some numbers from the fake tickets to match the winning ones. Then, Ivan quietly places the ticket pieces into his jacket pocket.
But John doesn’t check his tickets right away. “It’s Sunday, and he has a lot of time,” Ivan thinks. John moves around the house, doing some cleaning, and he finally remembers to check his jacket. As he pulls out the torn pieces of paper with the winning numbers, his eyes widen with excitement. “Ivan, you won’t believe it! I just won the lottery!” he shouts excitedly.
“Really? That’s amazing!” Ivan says, trying hard not to burst into laughter.
John dances around happily. But soon Ivan can’t keep the joke going any longer. “What a wonderful joke! In fact, it’s a fake lottery ticket I made just now! I just want you to spend a happy birthday,” Ivan shouts.
Knowing it is just a joke, John’s excitement turns to disbelief. Then he runs after Ivan, acting like he’s mad but laughing all the time.
( )1. What does the underlined word “upset” mean?
A. Happy. B. Relaxed. C. Bored. D. Sad.
( )2. On John’s birthday, he is ________ when Ivan is cutting the tickets.
A. watching TV B. cleaning his bedroom
C. exercising at home D. looking for his ticket
( )3. What does the underlined word “it” in Paragraph 3 refer to?
A. Playing a joke on him. B. Checking his pocket.
C. Winning the lottery. D. Getting a fake ticket.
( )4. What does John do after he learns the truth?
A. He becomes excited and dances around happily.
B. He gets so mad and runs after Ivan all the time.
C. He doesn’t believe it at first but soon accepts it.
D. He always shouts at Ivan in a loud voice.
( )5. What does the passage mainly talk about?
A. John and Ivan’s new dream of winning the lottery.
B. Ivan’s experience of celebrating John’s birthday.
C. A funny story about making a fake lottery ticket.
D. The reason for playing a trick on John’s birthday.
答案:
阅读理解 [C] D A C C B
伊凡给常年买彩票却从未中奖的哥哥约翰制作了假彩票,想让他在生日这天开心一下,让他误以为自己中了大奖。当约翰发现真相后,虽然一开始感到震惊,但很快也笑了。
1. D 词义猜测题。结合前一句“But luck never seems to be on his side.”理解可知,约翰似乎从来都没有好运气,所以他非常难过地把彩票撕碎并放进口袋里,此处形容词 upset 是“难过的”的意思,跟 sad 的意思相接近。
2. A 细节理解题。根据第二段中的“... while John is glued to the TV, waiting for the lottery results, Ivan carefully cuts out some numbers from the fake tickets to match...”可知,伊凡在哥哥看电视的时候做了假彩票。
3. C 代词指代题。根据后一句“I just won the lottery!”理解可知,约翰刚刚中了彩票,这真的让人不可置信,所以他把这件事告诉了伊凡,他认为伊凡也不会相信他彩票中奖,由此推断,此处的代词 it 应该是指代“中彩票”。
4. C 推理判断题。根据最后一段内容可知,约翰知道这是个恶作剧之后,先是由激动转变为难以置信,然后大笑着追着伊凡跑,这说明约翰很快就接受了现实。
5. B 主旨大意题。通读全文内容可知,伊凡在哥哥生日这天跟约翰搞了个恶作剧让他开心,虽然这让约翰感到有些失落,但是也给他们带来了极大的快乐,作者写这篇文章就是想给读者们讲述一次令人难忘的生日庆祝经历。
伊凡给常年买彩票却从未中奖的哥哥约翰制作了假彩票,想让他在生日这天开心一下,让他误以为自己中了大奖。当约翰发现真相后,虽然一开始感到震惊,但很快也笑了。
1. D 词义猜测题。结合前一句“But luck never seems to be on his side.”理解可知,约翰似乎从来都没有好运气,所以他非常难过地把彩票撕碎并放进口袋里,此处形容词 upset 是“难过的”的意思,跟 sad 的意思相接近。
2. A 细节理解题。根据第二段中的“... while John is glued to the TV, waiting for the lottery results, Ivan carefully cuts out some numbers from the fake tickets to match...”可知,伊凡在哥哥看电视的时候做了假彩票。
3. C 代词指代题。根据后一句“I just won the lottery!”理解可知,约翰刚刚中了彩票,这真的让人不可置信,所以他把这件事告诉了伊凡,他认为伊凡也不会相信他彩票中奖,由此推断,此处的代词 it 应该是指代“中彩票”。
4. C 推理判断题。根据最后一段内容可知,约翰知道这是个恶作剧之后,先是由激动转变为难以置信,然后大笑着追着伊凡跑,这说明约翰很快就接受了现实。
5. B 主旨大意题。通读全文内容可知,伊凡在哥哥生日这天跟约翰搞了个恶作剧让他开心,虽然这让约翰感到有些失落,但是也给他们带来了极大的快乐,作者写这篇文章就是想给读者们讲述一次令人难忘的生日庆祝经历。
查看更多完整答案,请扫码查看