第101页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
三、句子还原
KEY→P31
范畴:人与自我 主题:身心健康 体裁:记叙文 难度:★★★ 建议用时:5分钟 评价:____/5
请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面方框内的七个选项中选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整。
There lived a king. He was healthy and had lots of money. But he thought he wasn’t healthy, so he was not happy all day. He decided to go to see a doctor.
The doctors in his country couldn’t cure him, so the king was angry with them. 1. ________ The king said to them, “If you can cure me and make me happy, I’ll give you a lot of money.”
2. ________ “Oh, King, you are very well,” said the doctor. “You think you are unhealthy and that makes you unhappy.” 3. ________
The other doctor knew that, so he said, “King, you’ll be all right if you find a happy person and wear his shoes.” 4. ________
The king asked hundreds of people if they were happy. 5. ________ At last he met a beggar who said he was always happy.
“Give me your shoes quickly,” said the king, “and I’ll make you have lots of money.” The beggar said, “Sorry, I never wear shoes.”
A. The king was very lonely.
B. All of them said they were sometimes happy and sometimes unhappy.
C. The king was happy to hear this, and he gave the doctor lots of money.
D. The king gave them a lot of money.
E. One day two great doctors from another country came to see him.
F. Hearing it, the king was angry and killed the doctor.
G. The first doctor looked over the king.

KEY→P31
范畴:人与自我 主题:身心健康 体裁:记叙文 难度:★★★ 建议用时:5分钟 评价:____/5
请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面方框内的七个选项中选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整。
There lived a king. He was healthy and had lots of money. But he thought he wasn’t healthy, so he was not happy all day. He decided to go to see a doctor.
The doctors in his country couldn’t cure him, so the king was angry with them. 1. ________ The king said to them, “If you can cure me and make me happy, I’ll give you a lot of money.”
2. ________ “Oh, King, you are very well,” said the doctor. “You think you are unhealthy and that makes you unhappy.” 3. ________
The other doctor knew that, so he said, “King, you’ll be all right if you find a happy person and wear his shoes.” 4. ________
The king asked hundreds of people if they were happy. 5. ________ At last he met a beggar who said he was always happy.
“Give me your shoes quickly,” said the king, “and I’ll make you have lots of money.” The beggar said, “Sorry, I never wear shoes.”
A. The king was very lonely.
B. All of them said they were sometimes happy and sometimes unhappy.
C. The king was happy to hear this, and he gave the doctor lots of money.
D. The king gave them a lot of money.
E. One day two great doctors from another country came to see him.
F. Hearing it, the king was angry and killed the doctor.
G. The first doctor looked over the king.
答案:
答案速递:1~5EGFCB
本文讲述了国王与乞丐的故事。从前有一个国王很富有,但是他认为自己不健康,因而不快乐。医生叫他寻找一个快乐的人并且穿上他的鞋子。后来国王找到了一个乞丐,乞丐说他很快乐,但他从来不穿鞋子。
1. E 根据下文“If you can cure me and make me happy, I'll give you a lot of money.”可知,如果医生能治好国王的病,让他快乐,国王就会给他们很多钱,故E项符合语境,说明是来自另外一个国家的两位医生来拜访了国王。
2. G 根据后文The other doctor knew that可知,此处说的是第一个医生首先说国王身体很好,只是因为他觉得自己身体不好才导致他不高兴的,故G项符合此处语境。
3. F 根据前句理解可知,国王听到第一个医生说的话应该很生气,因此就杀掉了第一个医生,故F项符合此处语境。
4. C 根据前句理解可知,第二位医生有了前车之鉴,他让国王寻找一个快乐的人并且穿上他的鞋子,那样他就会变好了。由此可推知,国王听了这话应该很高兴,故C项符合此处语境。
5. B 结合前后句内容理解可推知,国王问了很多人,他们都说他们有时候很高兴,有时候很伤心。最后问了一位乞丐,他说他一直很开心,故B项符合此处语境。
本文讲述了国王与乞丐的故事。从前有一个国王很富有,但是他认为自己不健康,因而不快乐。医生叫他寻找一个快乐的人并且穿上他的鞋子。后来国王找到了一个乞丐,乞丐说他很快乐,但他从来不穿鞋子。
1. E 根据下文“If you can cure me and make me happy, I'll give you a lot of money.”可知,如果医生能治好国王的病,让他快乐,国王就会给他们很多钱,故E项符合语境,说明是来自另外一个国家的两位医生来拜访了国王。
2. G 根据后文The other doctor knew that可知,此处说的是第一个医生首先说国王身体很好,只是因为他觉得自己身体不好才导致他不高兴的,故G项符合此处语境。
3. F 根据前句理解可知,国王听到第一个医生说的话应该很生气,因此就杀掉了第一个医生,故F项符合此处语境。
4. C 根据前句理解可知,第二位医生有了前车之鉴,他让国王寻找一个快乐的人并且穿上他的鞋子,那样他就会变好了。由此可推知,国王听了这话应该很高兴,故C项符合此处语境。
5. B 结合前后句内容理解可推知,国王问了很多人,他们都说他们有时候很高兴,有时候很伤心。最后问了一位乞丐,他说他一直很开心,故B项符合此处语境。
查看更多完整答案,请扫码查看