第76页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
KEY→P23
范畴:人与自我 主题:丰富生活 体裁:记叙文 难度:★★★ 建议用时:6分钟 评价:____/5
请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面方框内的六个选项中选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整。
Yesterday was Sam's birthday. He was 16 years old. He was no longer a little boy running down the hallways at school.
1. ________ He got up and found nothing was different. His father was reading a newspaper on the sofa. 2. ________ He turned on his computer and went online. There were just a few people online. None of them said anything about his birthday. Later his mother came back, went into the kitchen and cooked. The whole world seemed to forget him. Disappointed, Sam said to himself, “You are 16 now. You're no longer a child. 3. ________”
But when Sam was doing homework, his mother came and asked, “What kind of cake do you want?” What a surprise! 4. ________ He finally chose a chocolate cake. He realized even if the whole world forgot him, his mother wouldn't.
Sam went online in the evening. To his surprise, many of his friends said happy birthday to him. And his phone was full of text messages saying “Happy birthday!”.
5. ________
A. Forget it's your birthday.
B. It was a great day after all!
C. Sam's birthday is his favourite day.
D. His mother went out to buy some things for lunch.
E. Sam didn't know what to say.
F. Sam wondered if anyone would remember his birthday.

范畴:人与自我 主题:丰富生活 体裁:记叙文 难度:★★★ 建议用时:6分钟 评价:____/5
请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面方框内的六个选项中选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整。
Yesterday was Sam's birthday. He was 16 years old. He was no longer a little boy running down the hallways at school.
1. ________ He got up and found nothing was different. His father was reading a newspaper on the sofa. 2. ________ He turned on his computer and went online. There were just a few people online. None of them said anything about his birthday. Later his mother came back, went into the kitchen and cooked. The whole world seemed to forget him. Disappointed, Sam said to himself, “You are 16 now. You're no longer a child. 3. ________”
But when Sam was doing homework, his mother came and asked, “What kind of cake do you want?” What a surprise! 4. ________ He finally chose a chocolate cake. He realized even if the whole world forgot him, his mother wouldn't.
Sam went online in the evening. To his surprise, many of his friends said happy birthday to him. And his phone was full of text messages saying “Happy birthday!”.
5. ________
A. Forget it's your birthday.
B. It was a great day after all!
C. Sam's birthday is his favourite day.
D. His mother went out to buy some things for lunch.
E. Sam didn't know what to say.
F. Sam wondered if anyone would remember his birthday.
答案:
句子还原
本文主要讲述了萨姆16岁生日那天难忘的经历。早上起床后,爸爸读报,妈妈购物,网友无祝福留言,萨姆感到失望;做作业时,妈妈给了萨姆一个惊喜,问他想要什么蛋糕;晚上萨姆上线后,惊喜地发现许多朋友都祝他生日快乐,手机里满是祝他生日快乐的短信。
1. F 根据后文中“None of them said anything about his birthday. ”可知,没有人说关于他生日的事,由此推断,此处萨姆想要知道是否有人记得他的生日,故F项符合此处语境。
2. D 根据前句可知,萨姆的爸爸在沙发上读报纸,接着此处应该是说他的妈妈在干什么,故D项符合此处语境。
3. A 结合前文“The whole world seemed to forget him. ”可知,全世界似乎都忘记了他,故A项符合此处语境。
4. E 结合空格处前一句“What a surprise!”可知,萨姆很吃惊,这是他意想不到的,所以他不知道说些什么,故E项符合此处语境。
5. B 根据前文内容可知,母亲让他挑选蛋糕,朋友们在线祝他生日快乐,他的手机里也满是祝福的信息,这些都让他惊讶不已,由此推测,这是很棒的一天,故B项符合此处语境。
本文主要讲述了萨姆16岁生日那天难忘的经历。早上起床后,爸爸读报,妈妈购物,网友无祝福留言,萨姆感到失望;做作业时,妈妈给了萨姆一个惊喜,问他想要什么蛋糕;晚上萨姆上线后,惊喜地发现许多朋友都祝他生日快乐,手机里满是祝他生日快乐的短信。
1. F 根据后文中“None of them said anything about his birthday. ”可知,没有人说关于他生日的事,由此推断,此处萨姆想要知道是否有人记得他的生日,故F项符合此处语境。
2. D 根据前句可知,萨姆的爸爸在沙发上读报纸,接着此处应该是说他的妈妈在干什么,故D项符合此处语境。
3. A 结合前文“The whole world seemed to forget him. ”可知,全世界似乎都忘记了他,故A项符合此处语境。
4. E 结合空格处前一句“What a surprise!”可知,萨姆很吃惊,这是他意想不到的,所以他不知道说些什么,故E项符合此处语境。
5. B 根据前文内容可知,母亲让他挑选蛋糕,朋友们在线祝他生日快乐,他的手机里也满是祝福的信息,这些都让他惊讶不已,由此推测,这是很棒的一天,故B项符合此处语境。
查看更多完整答案,请扫码查看