2025年通城学典初中英语阅读组合训练七年级下册江苏专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典初中英语阅读组合训练七年级下册江苏专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通城学典初中英语阅读组合训练七年级下册江苏专版》

Wherever China’s national flag(国旗) is raised, there is the pride of the Chinese people. In June, 2024, the Chang’e-6 lunar probe(月球探测器) showed our national flag on the moon’s far side. This is the first flag of all the countries to fly there!
The flag uses very cool technology. It is made of Xuanwu rock. The rock is common on the earth, especially in places with volcanoes(火山). People often make the rock into floors and roads.
The rock for making the flag comes from Hebei. Scientists first crushed and melted the rock. Then, they made it into very thin threads(线), even thinner than your hair! They wove these threads together to make a flag about the size of a piece of A4 paper.
The flag is made of rock, but it is not bulky. It’s just a little heavier than four table tennis balls.
“It could last over 10,000 years on the moon, because it can stand up to heat, cold and damage,” said Zhou Changyi, one of the scientists who made the flag.
What did the Chang’e-6 probe do on the moon? It got the first lunar rocks from the far side of the moon. In doing it, it made a mark that looks like the Chinese character “zhong”. On June 25, 2024, it carried the rock back home. How great!
(   )1. Which is the RIGHT order of making the flag with the rock?
① Scientists made the rock into thin threads.
② Scientists melted the rock.
③ Scientists wove the threads to make the flag.
④ Scientists crushed the rock.
A. ②④③① B. ②③④① C. ④②①③ D. ④①②③
(   )2. The underlined word “bulky” in Paragraph 4 means “______”.
A. strong B. heavy C. simple D. useful
(   )3. Which sentence is TRUE about the Chinese national flag?
A. It is so big but feels quite light. B. It can stand up to heat and cold.
C. It is the first flag on the moon. D. It’s as big as a piece of B4 paper.
(   )4. What did the Chang’e-6 lunar probe do on the moon?
A. It got some lunar rocks from the moon’s far side.
B. It marked the Chinese character “zhong” there.
C. It helped us look for those places with volcanoes.
D. It showed our national flag on the moon’s far side.
(   )5. The passage is mainly about ______.
A. the design about the Chang’e-6 lunar probe
B. a special way of making our national flag
C. the real size of China’s first flag on the moon
D. China’s national flag on the moon’s far side
答案: [B]CBBAD
B
   本文主要介绍了嫦娥六号月球探测器在月球上展示了我们国家的国旗、国旗的制作材料和步骤以及嫦娥六号月球探测器的主要工作内容。
1.C 信息排序题。根据第三段内容可知,科学家们制作这面国旗首先要碾碎玄武岩,接着熔化岩石,然后把岩石加工成比头发还细的细线,最后把这些细线编织成国旗。
2.B 词义猜测题。句意:这面旗帜是用岩石做成的,但它并不笨重。根据后句“It's just a little heavier than four table tennis balls.”可知,这面旗帜只比四个乒乓球要重一点,所以它其实并不笨重,此处形容词bulky是“笨重的”意思,跟形容词heavy的意思相接近。
3.B 推理判断题。根据第五段中的“because it can stand up to heat, cold and damage”可知,这面国旗能经受高温、寒冷和破坏。
4.A 细节理解题。根据最后一段中的“It got the first lunar rocks from the far side of the moon.”可知,嫦娥六号月球探测器在月球上的主要工作是从月球背面获取一些月球岩石。
5.D 主旨大意题。通读全文内容,并结合第一段中的the Chang'e - 6 lunar probe showed our national flag on the moon's far side可知,嫦娥六号月球探测器在月球背面展示了中国的第一面国旗。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭