第108页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
KEY→P34
范畴:人与社会 主题:发明创新 体裁:说明文 难度:★★★★ 建议用时:7分钟 评价:____/5
When we eat eggs, we usually throw away eggshells. But in a new study, a group of USA scientists from the University of Massachusetts, Lowell used eggshells to help damaged bones to get better.
The scientists first crushed eggshells and mixed them with other things. They then put the glue - like mix into a 3D printer to make small molds(模具). The molds looked like small pieces of beehives(蜂窝).
When they put cells of a person’s bones on these molds, to the scientists’ surprise, the cells grew very quickly. This is because there are many minerals in eggshells, such as calcium. The scientists said that these minerals could provide “food” for the cells. This allows bones to grow faster and become stronger.
If someone loses a bone, doctors can put the “eggshell bones” into the person’s body. Because they can grow from the person’s cells, and they will work better.
The scientists already tested the “eggshell bones” on mice. They worked fine. Also, thanks to 3D printing, scientists were able to create molds in different shapes. This makes it possible for our teeth to be repaired in the same way.
( )1. What can we infer about scientists from Paragraphs 2 & 3?
A. Scientists made molds by hand.
B. Scientists discovered eggshells are like glue.
C. Scientists grew cells on small molds.
D. Scientists put bones in eggshells.
( )2. The meaning of the underlined word “provide” is close to “________”.
A. choose B. give C. carry D. prepare
( )3. Why can eggshells help bones grow?
A. Because they can grow faster. B. Because they are very strong.
C. Because they are good for health. D. Because they have rich minerals.
( )4. What role does 3D printing play?
A. To help scientists use animal bones. B. To help scientists repair teeth quickly.
C. To make different shapes of molds. D. To make it possible to work on mice.
( )5.
创新考法·篇章结构题 Which of the following shows the structure of the passage?
A.
B.
C.
D. 
范畴:人与社会 主题:发明创新 体裁:说明文 难度:★★★★ 建议用时:7分钟 评价:____/5
When we eat eggs, we usually throw away eggshells. But in a new study, a group of USA scientists from the University of Massachusetts, Lowell used eggshells to help damaged bones to get better.
The scientists first crushed eggshells and mixed them with other things. They then put the glue - like mix into a 3D printer to make small molds(模具). The molds looked like small pieces of beehives(蜂窝).
When they put cells of a person’s bones on these molds, to the scientists’ surprise, the cells grew very quickly. This is because there are many minerals in eggshells, such as calcium. The scientists said that these minerals could provide “food” for the cells. This allows bones to grow faster and become stronger.
If someone loses a bone, doctors can put the “eggshell bones” into the person’s body. Because they can grow from the person’s cells, and they will work better.
The scientists already tested the “eggshell bones” on mice. They worked fine. Also, thanks to 3D printing, scientists were able to create molds in different shapes. This makes it possible for our teeth to be repaired in the same way.
( )1. What can we infer about scientists from Paragraphs 2 & 3?
A. Scientists made molds by hand.
B. Scientists discovered eggshells are like glue.
C. Scientists grew cells on small molds.
D. Scientists put bones in eggshells.
( )2. The meaning of the underlined word “provide” is close to “________”.
A. choose B. give C. carry D. prepare
( )3. Why can eggshells help bones grow?
A. Because they can grow faster. B. Because they are very strong.
C. Because they are good for health. D. Because they have rich minerals.
( )4. What role does 3D printing play?
A. To help scientists use animal bones. B. To help scientists repair teeth quickly.
C. To make different shapes of molds. D. To make it possible to work on mice.
( )5.
A.
答案:
阅读理解
[B] C B D C A
本文主要介绍了美国科学家用蛋壳来帮助受损的骨头恢复。
1. C 推理判断题。根据第三段中的“When they put cells of a person's bones on these molds, to the scientists' surprise, the cells grew very quickly.”可知,科学家们把一个人的骨头细胞放在这些模具上时,惊讶地发现这些细胞生长得很快,由此推断,科学家们是在小模具上培植细胞的。
2. B 词义猜测题。句意:科学家们说这些矿物质可以为这些细胞提供“食物”。结合后句理解可知,这些矿物质所提供的“食物”使得骨骼生长得更快,变得更强壮,此处动词 provide 的意思是“提供”,跟 give 的意思相接近。
3. D 细节理解题。根据第三段中的 This is because there are many minerals in eggshells 可知,由于蛋壳中含有很多矿物质,所以它们能够帮助骨头生长。
4. C 推理判断题。根据最后一段中的“Also, thanks to 3D printing, scientists were able to create molds in different shapes.”可知,3D 打印帮助科学家们制造出了不同形状的模具。
5. A 篇章结构题。根据全文内容可知,第一段总起全文,介绍了来自美国的科学家运用蛋壳帮助受损的骨头恢复;第二、三段是并列结构,科学家把压碎的蛋壳和其他东西混合在一起,用 3D 打印机制作成模具,然后把人体骨头细胞放在模具上,蛋壳里的矿物质就会使骨头细胞快速生长;第四、五段是并列结构,医生和科学家把这些蛋壳骨头用在人体和老鼠身上做实验。故 A 项符合题意。
[B] C B D C A
本文主要介绍了美国科学家用蛋壳来帮助受损的骨头恢复。
1. C 推理判断题。根据第三段中的“When they put cells of a person's bones on these molds, to the scientists' surprise, the cells grew very quickly.”可知,科学家们把一个人的骨头细胞放在这些模具上时,惊讶地发现这些细胞生长得很快,由此推断,科学家们是在小模具上培植细胞的。
2. B 词义猜测题。句意:科学家们说这些矿物质可以为这些细胞提供“食物”。结合后句理解可知,这些矿物质所提供的“食物”使得骨骼生长得更快,变得更强壮,此处动词 provide 的意思是“提供”,跟 give 的意思相接近。
3. D 细节理解题。根据第三段中的 This is because there are many minerals in eggshells 可知,由于蛋壳中含有很多矿物质,所以它们能够帮助骨头生长。
4. C 推理判断题。根据最后一段中的“Also, thanks to 3D printing, scientists were able to create molds in different shapes.”可知,3D 打印帮助科学家们制造出了不同形状的模具。
5. A 篇章结构题。根据全文内容可知,第一段总起全文,介绍了来自美国的科学家运用蛋壳帮助受损的骨头恢复;第二、三段是并列结构,科学家把压碎的蛋壳和其他东西混合在一起,用 3D 打印机制作成模具,然后把人体骨头细胞放在模具上,蛋壳里的矿物质就会使骨头细胞快速生长;第四、五段是并列结构,医生和科学家把这些蛋壳骨头用在人体和老鼠身上做实验。故 A 项符合题意。
查看更多完整答案,请扫码查看