第123页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
二、阅读理解
A
KEY→P39
范畴:人与社会 主题:建筑艺术 体裁:应用文 难度:★★★ 建议用时:6分钟 评价:____/5
Basket Case
Do you want to work in a basket? In Ohio, the USA, you can! An odd building opened there in 1997. It looks like a big picnic basket. It stands seven floors high. It is 160 times bigger than a real picnic basket! About 500 people work in the basket. Guess what they do! That's right! They make real baskets.
![img id=1]
Rock Palace
Wow, a palace! Who may live there? A king or a queen? Well, this palace was home to a postman! In 1879, a French postman fell over a rock. He picked it up and held it in his hand. He liked the shape of the rock so much. Then he got an idea. He would build a whole palace from rocks. Every day, he picked up rocks. Then he worked on his palace. He worked for 33 years. At last, he finished it!
![img id=2]
Ball Room
Do you see that big ball in the tree? It is the part of a hotel in Canada. All the rooms are like balls. And all the rooms are in trees! The rooms are like other hotel rooms. Every room has a bed. You can rent a room for the night. But these rooms swing in the wind. They can swing you to sleep.
![img id=3]
Upside - down House
A man in Poland got mad at the people who ran his country. He did not write a letter or give a speech. However, he built a house in 2007. He built an upside - down house! He said the house stood for the people who ran Poland. The man felt the people were all wrong. They were upside down. And so was the house! If people go inside the house, they can stand on the ceiling(天花板).
![img id=4]
( )1. The material may come from ________.
A. a storybook B. a science magazine
C. a history book D. a travel magazine
( )2. When did the postman finish building his palace?
A. In 1912. B. In 1879. C. In 1997. D. In 2007.
( )3. If you want to spend a night in the tree, ________ is the right place.
A. Basket Case B. Rock Palace
C. Ball Room D. Upside - down House
( )4. Why did the man build the upside - down house?
A. Because he thought he was right.
B. Because he got mad at his old house.
C. Because he wanted to run his country.
D. Because he didn't like the people who ran the country.
( )5. The buildings in the material are from the following countries EXCEPT ________.
A. France B. Japan C. Canada D. America
A
KEY→P39
范畴:人与社会 主题:建筑艺术 体裁:应用文 难度:★★★ 建议用时:6分钟 评价:____/5
Basket Case
Do you want to work in a basket? In Ohio, the USA, you can! An odd building opened there in 1997. It looks like a big picnic basket. It stands seven floors high. It is 160 times bigger than a real picnic basket! About 500 people work in the basket. Guess what they do! That's right! They make real baskets.
![img id=1]
Rock Palace
Wow, a palace! Who may live there? A king or a queen? Well, this palace was home to a postman! In 1879, a French postman fell over a rock. He picked it up and held it in his hand. He liked the shape of the rock so much. Then he got an idea. He would build a whole palace from rocks. Every day, he picked up rocks. Then he worked on his palace. He worked for 33 years. At last, he finished it!
![img id=2]
Ball Room
Do you see that big ball in the tree? It is the part of a hotel in Canada. All the rooms are like balls. And all the rooms are in trees! The rooms are like other hotel rooms. Every room has a bed. You can rent a room for the night. But these rooms swing in the wind. They can swing you to sleep.
![img id=3]
Upside - down House
A man in Poland got mad at the people who ran his country. He did not write a letter or give a speech. However, he built a house in 2007. He built an upside - down house! He said the house stood for the people who ran Poland. The man felt the people were all wrong. They were upside down. And so was the house! If people go inside the house, they can stand on the ceiling(天花板).
![img id=4]
( )1. The material may come from ________.
A. a storybook B. a science magazine
C. a history book D. a travel magazine
( )2. When did the postman finish building his palace?
A. In 1912. B. In 1879. C. In 1997. D. In 2007.
( )3. If you want to spend a night in the tree, ________ is the right place.
A. Basket Case B. Rock Palace
C. Ball Room D. Upside - down House
( )4. Why did the man build the upside - down house?
A. Because he thought he was right.
B. Because he got mad at his old house.
C. Because he wanted to run his country.
D. Because he didn't like the people who ran the country.
( )5. The buildings in the material are from the following countries EXCEPT ________.
A. France B. Japan C. Canada D. America
答案:
阅读理解
[A] D A C D B
材料主要介绍了世界上一些特别的建筑。
1. D 推理判断题。材料主要介绍了世界上一些特别的建筑,故该材料可能来自一本旅游杂志。
2. A 推理判断题。根据表格第二栏中的“In 1879, a French postman fell over a rock.”和“He worked for 33 years. At last, he finished it!”可知,这位邮递员在1912年完成了宫殿的建造。
3. C 细节理解题。根据表格第三栏中的“Do you see that big ball in the tree? It is the part of a hotel in Canada. All the rooms are like balls. And all the rooms are in trees!”可知,如果想在树上过夜,球形屋是个不错的地方。
4. D 细节理解题。根据表格第四栏中的“A man in Poland got mad at the people who ran his country. He did not write a letter or give a speech. However, he built a house in 2007.”可知,那人要盖倒置的房子是因为他不喜欢统治这个国家的人。
5. B 推理判断题。根据表格第一栏中的the USA、表格第二栏中的a French postman、表格第三栏中的“It is the part of a hotel in Canada.”和表格第四栏中的“A man in Poland got mad at the people who ran his country.”可知,材料中的建筑物分别来自美国、法国、加拿大和波兰,不包括日本。
[A] D A C D B
材料主要介绍了世界上一些特别的建筑。
1. D 推理判断题。材料主要介绍了世界上一些特别的建筑,故该材料可能来自一本旅游杂志。
2. A 推理判断题。根据表格第二栏中的“In 1879, a French postman fell over a rock.”和“He worked for 33 years. At last, he finished it!”可知,这位邮递员在1912年完成了宫殿的建造。
3. C 细节理解题。根据表格第三栏中的“Do you see that big ball in the tree? It is the part of a hotel in Canada. All the rooms are like balls. And all the rooms are in trees!”可知,如果想在树上过夜,球形屋是个不错的地方。
4. D 细节理解题。根据表格第四栏中的“A man in Poland got mad at the people who ran his country. He did not write a letter or give a speech. However, he built a house in 2007.”可知,那人要盖倒置的房子是因为他不喜欢统治这个国家的人。
5. B 推理判断题。根据表格第一栏中的the USA、表格第二栏中的a French postman、表格第三栏中的“It is the part of a hotel in Canada.”和表格第四栏中的“A man in Poland got mad at the people who ran his country.”可知,材料中的建筑物分别来自美国、法国、加拿大和波兰,不包括日本。
查看更多完整答案,请扫码查看