第52页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
KEY→P16
范畴:人与社会 主题:艺术形式 体裁:说明文 难度:★★★★ 建议用时:8分钟 评价:____/5
请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面方框内的七个选项中选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整。
(传统文化阅读)During Chinese New Year, people can watch colourful dragon dances. 1. ________ Because Chinese can express hope for a happy life through the activity.
In ancient China, the dragon was a mythical(虚构的) animal that could prevent disasters and bring happiness. 2. ________ And they are also said to take away bad luck.
Following a big dragon ball, the dragon dancers make different kinds of movements while holding the cloth dragon. 3. ________ They always try to make the dragon come to life. Usually one dancer does tricks on the dragon.
4. ________ People usually perform it in the evening. The Tai Hang Fire Dragon Dance from Hong Kong is a folk art form with a history of over 100 years. 5. ________ Then the villagers started to perform a fire dragon dance for 3 days to drive it away. After that, the villagers performed fire dragon dances to make wishes.
Today people often see dragon dances during holidays, festivals and the opening of new businesses.
A. A special kind is the Fire Dragon Dance.
B. The Cloth Dragon Dance has a long history.
C. Dragon dancers have to work as a team.
D. Why is the dragon dance so popular across China?
E. Where can people usually enjoy the dragon dance?
F. Now dragons still represent wisdom, power and wealth.
G. It is said that a disease swept through the village.
范畴:人与社会 主题:艺术形式 体裁:说明文 难度:★★★★ 建议用时:8分钟 评价:____/5
请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面方框内的七个选项中选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整。
(传统文化阅读)During Chinese New Year, people can watch colourful dragon dances. 1. ________ Because Chinese can express hope for a happy life through the activity.
In ancient China, the dragon was a mythical(虚构的) animal that could prevent disasters and bring happiness. 2. ________ And they are also said to take away bad luck.
Following a big dragon ball, the dragon dancers make different kinds of movements while holding the cloth dragon. 3. ________ They always try to make the dragon come to life. Usually one dancer does tricks on the dragon.
4. ________ People usually perform it in the evening. The Tai Hang Fire Dragon Dance from Hong Kong is a folk art form with a history of over 100 years. 5. ________ Then the villagers started to perform a fire dragon dance for 3 days to drive it away. After that, the villagers performed fire dragon dances to make wishes.
Today people often see dragon dances during holidays, festivals and the opening of new businesses.
A. A special kind is the Fire Dragon Dance.
B. The Cloth Dragon Dance has a long history.
C. Dragon dancers have to work as a team.
D. Why is the dragon dance so popular across China?
E. Where can people usually enjoy the dragon dance?
F. Now dragons still represent wisdom, power and wealth.
G. It is said that a disease swept through the village.
答案:
句子还原 1~5 D F C A G
句子还原
本文主要介绍了中国的一种传统文化——舞龙。
1. D 根据后句“Because Chinese can express hope for a happy life through the activity.”可知,空格处应是由why引导的特殊疑问句。故D项符合语境。
2. F 根据前后文可知,此处表示龙象征的美好寓意。故F项符合语境。
3. C 根据第三段中的“Following a big dragon ball, the dragon dancers make different kinds of movements while holding the cloth dragon.”可知,此处表示舞龙表演者们需要团队合作。故C项符合语境。
4. A 根据第四段中的“People usually perform it in the evening. The Tai Hang Fire Dragon Dance from Hong Kong is a folk art form with a history of over 100 years.”可知,此处介绍了来自香港的火龙舞。故A项符合语境。
5. G 根据后句“Then the villagers started to perform a fire dragon dance for 3 days to drive it away.”可知,此处介绍大坑舞火龙产生的背景。故G项符合语境。
句子还原
本文主要介绍了中国的一种传统文化——舞龙。
1. D 根据后句“Because Chinese can express hope for a happy life through the activity.”可知,空格处应是由why引导的特殊疑问句。故D项符合语境。
2. F 根据前后文可知,此处表示龙象征的美好寓意。故F项符合语境。
3. C 根据第三段中的“Following a big dragon ball, the dragon dancers make different kinds of movements while holding the cloth dragon.”可知,此处表示舞龙表演者们需要团队合作。故C项符合语境。
4. A 根据第四段中的“People usually perform it in the evening. The Tai Hang Fire Dragon Dance from Hong Kong is a folk art form with a history of over 100 years.”可知,此处介绍了来自香港的火龙舞。故A项符合语境。
5. G 根据后句“Then the villagers started to perform a fire dragon dance for 3 days to drive it away.”可知,此处介绍大坑舞火龙产生的背景。故G项符合语境。
查看更多完整答案,请扫码查看