第93页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
范畴:人与自然 主题:自然生态 体裁:说明文 难度:★★★ 建议用时:5分钟 评价:____/5
请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面方框内的六个选项中选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整。
Few children grow up without knowing or having a toy bear, but 1. ____
How do bears get food? Some large bears have claws about five inches long. They use the claws to dig up roots and catch fish. In the snow, a polar bear(北极熊) sometimes puts its white claws over its nose and mouth. In this way, 2. ____ Then it can get those animals for dinner easily.
3. ____ Most bears eat roots and leaves of plants. 4. ____ Polar bears like eating meat from seals.
What do you know about baby bears? Black bears like sleeping in winter. And baby bears are usually born then. The babies are only a few hundred grams at birth. 5. ____ A week later the babies can open their eyes. And when spring comes, they are big enough to climb up trees for fun!
A. Some bears also eat meat when they can get it easily.
B. it isn't easy for other small animals to find it.
C. how much do you know about bears' life?
D. What do bears eat?
E. But they grow quickly.
F. it is easy for other small animals to find it.

请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面方框内的六个选项中选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整。
Few children grow up without knowing or having a toy bear, but 1. ____
How do bears get food? Some large bears have claws about five inches long. They use the claws to dig up roots and catch fish. In the snow, a polar bear(北极熊) sometimes puts its white claws over its nose and mouth. In this way, 2. ____ Then it can get those animals for dinner easily.
3. ____ Most bears eat roots and leaves of plants. 4. ____ Polar bears like eating meat from seals.
What do you know about baby bears? Black bears like sleeping in winter. And baby bears are usually born then. The babies are only a few hundred grams at birth. 5. ____ A week later the babies can open their eyes. And when spring comes, they are big enough to climb up trees for fun!
A. Some bears also eat meat when they can get it easily.
B. it isn't easy for other small animals to find it.
C. how much do you know about bears' life?
D. What do bears eat?
E. But they grow quickly.
F. it is easy for other small animals to find it.
答案:
句子还原
1~5 C B D A E
孩子们知道或者拥有玩具熊,但是并不一定了解熊的生活习性。本文主要介绍了熊如何得到食物、吃哪些食物以及熊宝宝的一些情况。
1. C 根据前文Few children grow up without knowing or having a toy bear可知,很少孩子在成长过程中不认识或没有拥有一只玩具熊。由此可知,此处说的是熊,结合选项分析,后面应该说你对熊的生活了解多少呢。
2. B 根据前文“They use the claws to dig up roots and catch fish. In the snow, a polar bear sometimes puts its white claws over its nose and mouth.”可知,它们用爪子挖根抓鱼。在雪地里,北极熊有时会用白色的爪子盖住自己的鼻子和嘴巴,这样它不容易被发现,结合选项分析推测,此处应该说其他小动物就不容易发现它了。
3. D 根据后句“Most bears eat roots and leaves of plants.”理解可知,大多数熊吃植物的根和叶,此处说的是食物,结合选项分析推测,此处应该询问熊吃些什么。
4. A 根据后句“Polar bears like eating meat from seals.”理解可知,北极熊喜欢吃海豹的肉,此处说的是吃肉,结合选项分析,应说有些熊也吃容易得到的肉。
5. E 根据后句“A week later the babies can open their eyes.”理解可知,一周后宝宝们可以睁开眼睛了,说明此处应该谈论熊宝宝们生长得快。
1~5 C B D A E
孩子们知道或者拥有玩具熊,但是并不一定了解熊的生活习性。本文主要介绍了熊如何得到食物、吃哪些食物以及熊宝宝的一些情况。
1. C 根据前文Few children grow up without knowing or having a toy bear可知,很少孩子在成长过程中不认识或没有拥有一只玩具熊。由此可知,此处说的是熊,结合选项分析,后面应该说你对熊的生活了解多少呢。
2. B 根据前文“They use the claws to dig up roots and catch fish. In the snow, a polar bear sometimes puts its white claws over its nose and mouth.”可知,它们用爪子挖根抓鱼。在雪地里,北极熊有时会用白色的爪子盖住自己的鼻子和嘴巴,这样它不容易被发现,结合选项分析推测,此处应该说其他小动物就不容易发现它了。
3. D 根据后句“Most bears eat roots and leaves of plants.”理解可知,大多数熊吃植物的根和叶,此处说的是食物,结合选项分析推测,此处应该询问熊吃些什么。
4. A 根据后句“Polar bears like eating meat from seals.”理解可知,北极熊喜欢吃海豹的肉,此处说的是吃肉,结合选项分析,应说有些熊也吃容易得到的肉。
5. E 根据后句“A week later the babies can open their eyes.”理解可知,一周后宝宝们可以睁开眼睛了,说明此处应该谈论熊宝宝们生长得快。
查看更多完整答案,请扫码查看