2025年学霸题中题八年级英语下册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学霸题中题八年级英语下册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年学霸题中题八年级英语下册译林版》

第96页
Ⅱ. 读后感 读书交流会开始了,大家踊跃地分享自己最近阅读的书籍以及读后感。Simon最近读了《史记》,听听看他的想法吧!
文化意识 文化鉴赏 Reading history books can let us learn from great people in history and live better. A history book that you can't miss is Historical Records, or Shiji.
Historical Records is the first biographical(传记的) general history book of China. Sima Qian, 1. ______________ official(官员) during the Western Han dynasty wrote it. The work records the events beginning with the famous Yellow Emperor 2. ______________ ending with the first years of the Han Wudi period, 3. ______________(cover) around 3,000 years.
In this book, I really like how the writer described different people. For example, there's Da Yu, the founder of the Xia dynasty. He 4. ______________(try) so hard to stop a big flood that he refused 5. ______________(enter) his home while passing by for three times. His selflessness(无私) is really 6. ______________(move). The story makes me keep thinking that I also hope to be a great person like Da Yu.
There are also two legendary farmers, Chen Sheng and Wu Guang. They stood up and led a group of people 7. ______________ the tyrannical(残暴的) Qin dynasty. They won against the Qin and led the way for the Han dynasty. 8. ______________(they) story shows that every human, whatever their birth, can become something great if he tried his best.
When I read this book, I could see how Sima Qian made the characters come 9. ______________(live) with his words. This makes the book full of strong 10. ______________(feel) of love and hate, and I love the stories.
答案: II.[文章大意]本文是一篇说明文。文章主要介绍了中国第一部纪传体通史《史记》,以及作者的读后感。
1.an 2.and 3.covering 4.tried 5.to enter 6.moving
7.against 8.Their 9.alive 10.feeling
Ⅲ. 诗歌研究 Amy介绍了外国的诗人、作家是如何写秋天的。我们一起来学习一下吧!
文化意识 文化鉴赏 For writers in Western cultures, fall is a season difficult to describe. On one hand, it is the end of the summer, so it's a little sad. The nights fall. And when you wake in the morning, there's fog and it's cooler; Winter is coming.
American writer Ernest Hemingway wrote in his book A Moveable Feast, "You expected to be sad in the fall. Part of you died each year when the leaves fell from the trees and their branches were bare(光秃秃的) against the wind and the cold, wintry light."
On the other hand, fall has its good side. There are many changes in nature at this time of year, such as the reds and browns that the leaves change to, and the way they fall from the trees. The French writer Albert Camus even thought fall was a second spring, "Autumn is a second spring when every leaf is a flower." It's a view you can also find in the most famous fall poem in English literature, To Autumn by John Keats. In that poem Keats said that fall has its songs just like spring.
Another fall theme is wisdom. The arrival of the season is thought to be similar to a person becoming mature. Their summer peak may have been and gone, but old age has not yet come. At this time it's thought that people have learned a thing or two about life.
The great Irish poet W. B. Yeats took up this theme in his poem The Wild Swans at Coole. Yeats put together a picture for the reader out of the details of the changing seasons in Coole Park in the west of Ireland, a place he knew well. Seeing and counting 59 swans, he remembered first making the count 19 years ago. He wondered whether he could still love as the lover swans do.
Of course, many other themes and subject matters can play a part in the literature of fall. For example, it's the beginning of a new term of the school year. As you would expect, fall is found in writing for children and young people. But fall writing usually focuses on the changes in nature that we see, which writers often use as a symbol for changes in human life.
1. ______________ expressed the unhappy side of fall in his work.
A. Ernest Hemingway B. Albert Camus
C. John Keats D. W. B. Yeats
2. The underlined word "mature" means "______________" in Paragraph 4.
A. thinking about life carefully B. having lived for long
C. fully grown and developed D. not growing any longer
3. The writer mentioned some famous writers and poets to ______________.
A. give details about their works B. compare their books and poems
C. show the readers the beauty of fall D. show different understandings of fall
4. What is the passage mainly about?
A. Changes in nature. B. Writers in Western cultures.
C. Fall in literature. D. Wonders in the best season.
答案: III.1~4 ACDC
[文章大意]本文是一篇说明文,主要介绍了国外不同的作家、诗人对秋天的不同描述。
1.A 推理判断题。根据“You expected to be sad in the fall.”可知,海明威在《流动的盛宴》中写道“你在秋天会伤心”,由此可知海明威在他的作品中呈现了秋天的悲伤的一面。故选A。
2.C 词义猜测题。根据“At this time it's thought that people have learned a thing or two about life.”可知,在秋天的时候,人们被认为有所收获,因此“mature”表达的是生长与发展完全的。故选C。
3.D 推理判断题。根据“Of course, many other themes and subject matters can play a part in the literature of fall.”可知,许多其他主题和题材也可以在秋季文学中发挥作用,所以是从不同的角度来理解秋天。故选D。
4.C 主旨大意题。文章第一段、第二段介绍秋天不好的一面,以及作家海明威如何描写这一面;第三段到第五段介绍秋天有好的一面,以及作家、诗人如何描绘这一面;第六段介绍对秋天的描写还有其他主题。由此推断文章主要讲述秋天在文学中的特征。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭