2025年学霸题中题八年级英语下册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学霸题中题八年级英语下册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年学霸题中题八年级英语下册译林版》

第171页
7.His aunt wants to get him________the computer,but he has had it________already.
A. to repair;repair
B. to repair;repaired
C. repaired;to repair
D. repair;repair
答案: B
IV.(2024.平顶山二模)完形填空
Sarah,a Grade 9 student,had always wanted to make a difference in her community.When she heard about a local volunteering activity at a 1 bank,she actively signed up.The food bank was in need of 2 to help sort(分类)and pack food donations for families in need.
On her first day of volunteering,Sarah was 3 with another volunteer named Alex.Together,they worked well and quickly,sorting cans and boxes of food into different kinds.However,as they were working,they overheard a conversation between two members.They said the food bank was 4 of supplies(供给)because of the increasing need.
Sarah and Alex 5 at once.They brainstormed ideas on how to raise awareness and gather more donations for the food bank.They decided to 6 a food drive at their school,reaching out to classmates and 7 to donate the food that doesn't go bad easily.
The school community really 8 the activity.Boxes and bags of donations poured in every day,filling up the donation bins at the school gate.Sarah and Alex worked 9 to collect and organize the donations,feeling thankful for the support they were receiving.
After a week of collecting donations,Sarah and Alex 10 the supplies to the food bank.The members were 11 by the food they had gathered.And then they expressed their 12 for their hard work.
Although their work was not easy at all,Sarah and Alex felt happy 13 they not only helped provide much - needed supplies for families in need but also raised awareness about hunger in their community.They learned that 14 actions can make a big difference and felt proud of their contribution.
As Sarah thought about their volunteering experience,she realized that even as a Grade 9 student,she had the power to create a 15 change in her community.She knew that she would continue to volunteer and give a hand to those in need.
1. A. word B. food
C. blood D. land
2. A. cooks B. customers
C. volunteers D. workers
3. A. improved B. managed
C. caught D. paired
4. A. short B. certain
C. afraid D. free
5. A. gave way B. made sense
C. took action D. lost heart
6. A. control B. explain
C. organize D. examine
7. A. teachers B. parents
C. brothers D. drivers
8. A. protected B. supported
C. remembered D. imagined
9. A. heavily B. simply
C. suddenly D. tirelessly
10. A. saved B. sent
C. waited D. showed
11. A. surprised B. hurt
C. covered D. stopped
12. A. needs B. opinions
C. thanks D. feelings
13. A. because B. if
C. unless D. though
14. A. smart B. small
C. strong D. brave
15. A. general B. polite
C. funny D. nice
答案: Ⅳ. 1~5 BCDAC 6~10 CABDB 11~15 ACABD
【文章大意】本文是一篇记叙文,主要讲述了萨拉和亚历克斯帮食品银行筹集食物,他们了解到小的行动可以带来巨大的改变,并为自己的贡献感到骄傲的故事。
1. B 根据“The food bank”可知是食品银行。故选B。
2. C 根据“help sort and pack food donations for families in need”及“On her first day of volunteering”可知是需要志愿者。故选C。
3. D 根据“with another volunteer named Alex”可知她是和亚历克斯配对一起做志愿者的。故选D。
4. A 根据“because of the increasing need”可知由于需求增加,所以食物短缺,be short of“短缺”。故选A。
5. C gave way让路;made sense有道理;took action采取行动;lost heart失去信心。根据“They brainstormed ideas on how to raise awareness and gather more donations for the food bank.”可知他们立即采取了行动。故选C。
6. C 根据“a food drive at their school... to donate the food that doesn't go bad easily”可知是在学校组织活动。故选C。
7. A 根据“at their school”及“reaching out to classmates and...”可知是让同学和老师捐赠。故选A。
8. B 根据“Boxes and bags of donations poured in every day”可知学校社区是支持这次活动的。故选B。
9. D 根据“to collect and organize the donations, feeling thankful for the support they were receiving”可知他们不知疲倦地在工作。故选D。
10. B 根据“the supplies to the food bank”可知是把物资送到了食品银行。故选B。
11. A 根据“by the food they had gathered”可知是对于他们两个收集到的食物感到惊讶。故选A。
12. C 根据“for their hard work”可知是感谢他们的辛勤工作。故选C。
13. A 句意:虽然他们的工作一点也不容易,但萨拉和亚历克斯感到很高兴,因为他们不仅帮助给有需要的家庭提供了急需的物资,还提高了社区对饥饿的认识。分析句意可知,前后是因果关系,此处表示原因,用because连接。故选A。
14. B 根据“actions can make a big difference”可知是他们的小行为产生了大影响。故选B。
15. D 根据“actions can make a big difference”可知他们的行为产生了大影响,因此萨拉有能力创造一个美好的变化。故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭