第121页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
Ⅴ. 阅读理解
Digital etiquette(网络礼仪), or netiquette, is a set of rules for how to behave online. It's a lot like life etiquette, which is having good manners and treating others with respect(尊重). It's just as important in our digital lives, including how we act in online games or how we communicate on social media. These platforms (平台) let us talk and share wherever we are at once.
Unluckily, some people lose control once they jump online. When they disagree with someone, or have strong feelings about a topic, they end up saying things they'd never say in person! One of the main reasons is that it's pretty easy to stay anonymous(匿名的) on the Internet. When all they see of you is a screen name, they might forget that they're dealing with a real human being! As a result, they may send rude emails or start arguments or even insult (辱骂) others without worrying about getting punished.
The rule is simple: Just like in real life, ▲. You wouldn't want somebody to be rude to you, so don't be rude to anyone else.
Of course, netiquette isn't just about being nice; it's also about protecting personal information. Never post anything about your friends on a vlog or a social networking site unless you are allowed to. People's personal information is private(私人的), and you can really harm relationships if you post something that a friend or a friend's parents don't want on the web. And keep in mind that the Internet is not a private place, and personal information has value. Think twice before texting.
新趋势 写作手法 1. How does the writer begin this passage?
A. By giving examples.
B. By comparing facts.
C. By giving a definition.
D. By asking questions.
2. Why do some people get out of control when going online?
A. Because they disagree with someone.
B. Because they can hide their names on the Internet.
C. Because they worry about getting punished.
D. Because they forget they are on the Internet.
新趋势 补全文章 3. Which of the following can be put into “ ▲ ” in Paragraph 3?
A. obey the law
B. express yourself but not be rude
C. respect yourself, or no one will respect you
D. you should treat other people the way you want to be treated
语言能力 推断能力 4. What's the writer's purpose of writing the passage?
A. To show the importance of manners.
B. To teach us how to use social media online.
C. To tell people how to behave properly on the Internet.
D. To tell us not to argue with others on the Internet.
Digital etiquette(网络礼仪), or netiquette, is a set of rules for how to behave online. It's a lot like life etiquette, which is having good manners and treating others with respect(尊重). It's just as important in our digital lives, including how we act in online games or how we communicate on social media. These platforms (平台) let us talk and share wherever we are at once.
Unluckily, some people lose control once they jump online. When they disagree with someone, or have strong feelings about a topic, they end up saying things they'd never say in person! One of the main reasons is that it's pretty easy to stay anonymous(匿名的) on the Internet. When all they see of you is a screen name, they might forget that they're dealing with a real human being! As a result, they may send rude emails or start arguments or even insult (辱骂) others without worrying about getting punished.
The rule is simple: Just like in real life, ▲. You wouldn't want somebody to be rude to you, so don't be rude to anyone else.
Of course, netiquette isn't just about being nice; it's also about protecting personal information. Never post anything about your friends on a vlog or a social networking site unless you are allowed to. People's personal information is private(私人的), and you can really harm relationships if you post something that a friend or a friend's parents don't want on the web. And keep in mind that the Internet is not a private place, and personal information has value. Think twice before texting.
新趋势 写作手法 1. How does the writer begin this passage?
A. By giving examples.
B. By comparing facts.
C. By giving a definition.
D. By asking questions.
2. Why do some people get out of control when going online?
A. Because they disagree with someone.
B. Because they can hide their names on the Internet.
C. Because they worry about getting punished.
D. Because they forget they are on the Internet.
新趋势 补全文章 3. Which of the following can be put into “ ▲ ” in Paragraph 3?
A. obey the law
B. express yourself but not be rude
C. respect yourself, or no one will respect you
D. you should treat other people the way you want to be treated
语言能力 推断能力 4. What's the writer's purpose of writing the passage?
A. To show the importance of manners.
B. To teach us how to use social media online.
C. To tell people how to behave properly on the Internet.
D. To tell us not to argue with others on the Internet.
答案:
Ⅴ. 1~4 CBDC
【文章大意】本文是一篇说明文,介绍了网络礼仪,告诉人们如何在互联网上举止得体。
1. C 写作手法题。根据“Digital etiquette, or netiquette, is a set of rules for how to behave online.”可知作者是通过给出一个定义开始本文,故选 C。
2. B 细节理解题。根据“One of the main reasons is that it’s pretty easy to stay anonymous on the Internet.”可知因为他们可以在互联网上隐藏自己的名字。故选 B。
3. D 补全文章题。根据“You wouldn’t want somebody to be rude to you, so don’t be rude to anyone else.”可知你不希望别人对你无礼,所以不要对别人无礼。选项 D“你应该以你希望别人怎样对待你的方式来对待别人”符合语境,故选 D。
4. C 写作意图题。本文介绍了网络礼仪,告诉人们应该遵守网络礼仪,在互联网上举止得体。故选 C。
【文章大意】本文是一篇说明文,介绍了网络礼仪,告诉人们如何在互联网上举止得体。
1. C 写作手法题。根据“Digital etiquette, or netiquette, is a set of rules for how to behave online.”可知作者是通过给出一个定义开始本文,故选 C。
2. B 细节理解题。根据“One of the main reasons is that it’s pretty easy to stay anonymous on the Internet.”可知因为他们可以在互联网上隐藏自己的名字。故选 B。
3. D 补全文章题。根据“You wouldn’t want somebody to be rude to you, so don’t be rude to anyone else.”可知你不希望别人对你无礼,所以不要对别人无礼。选项 D“你应该以你希望别人怎样对待你的方式来对待别人”符合语境,故选 D。
4. C 写作意图题。本文介绍了网络礼仪,告诉人们应该遵守网络礼仪,在互联网上举止得体。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看