第22页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
Ⅲ. 阅读理解(每题2分,满分16分)
A
新素材 数字科技 As we know, history is an
逐题讲解 important part of human civilization(文明), and it helps us understand
the past and shape the future.
However, it is not easy for us to experience the
past. With the rise of modern technology, digital(数字的) technology has been used to change the way we look at history. It can bring the past to life in a new way.
Firstly, digital technology allows people to take virtual(虚拟的) tours of historical sites. This means that people can now experience what it was like to live in ancient times without actually being there. This is an exciting way for students to learn about history and different cultures rather than just reading textbooks or sitting in the classroom.
Secondly, digital technology has helped to better protect historical artworks and documents(文献). Museums can store important documents and artworks in digital forms. This makes it easier to share them with people all around the world. What’s more, digital technology can help fix and repair historical artworks, otherwise they would be lost over time.
Thirdly, digital technology can help historians do research. With useful modern tools, historians can quickly study historical materials and come up with new findings. This has opened up new areas of historical research, which may lead to new discoveries in the future.
All in all, digital technology has changed the way we learn about and understand history. As we continue to develop and improve our technology, we can expect to see even more exciting developments in the field of history.
26. What does the underlined word “them” in Paragraph 3 refer to?
A. New discoveries.
B. Different cultures.
C. The past and the future.
D. Important documents and artworks.
语言能力 推断能力 27. How does digital technology bring the past to life in a new way?
①It helps historians do research.
②It provides virtual tours for people.
③It provides a new way to make history.
④It helps protect historical artworks and documents.
A. ①②③
B. ①②④
C. ①③④
D. ②③④
语言能力 分析能力 28. How does the writer feel about the future influence of digital technology on history?
A. Surprised.
B. Worried.
C. Hopeful.
D. Proud.
29. What’s the best title for the passage?
A. Digital Technology Helps Historians Do Research
B. Digital Technology Helps to Better Protect Artworks
C. Digital Technology Changes the Way We Make History
D. Digital Technology Changes the Way We Look at History
A
新素材 数字科技 As we know, history is an
逐题讲解 important part of human civilization(文明), and it helps us understand
the past and shape the future.
However, it is not easy for us to experience the
past. With the rise of modern technology, digital(数字的) technology has been used to change the way we look at history. It can bring the past to life in a new way.
Firstly, digital technology allows people to take virtual(虚拟的) tours of historical sites. This means that people can now experience what it was like to live in ancient times without actually being there. This is an exciting way for students to learn about history and different cultures rather than just reading textbooks or sitting in the classroom.
Secondly, digital technology has helped to better protect historical artworks and documents(文献). Museums can store important documents and artworks in digital forms. This makes it easier to share them with people all around the world. What’s more, digital technology can help fix and repair historical artworks, otherwise they would be lost over time.
Thirdly, digital technology can help historians do research. With useful modern tools, historians can quickly study historical materials and come up with new findings. This has opened up new areas of historical research, which may lead to new discoveries in the future.
All in all, digital technology has changed the way we learn about and understand history. As we continue to develop and improve our technology, we can expect to see even more exciting developments in the field of history.
26. What does the underlined word “them” in Paragraph 3 refer to?
A. New discoveries.
B. Different cultures.
C. The past and the future.
D. Important documents and artworks.
语言能力 推断能力 27. How does digital technology bring the past to life in a new way?
①It helps historians do research.
②It provides virtual tours for people.
③It provides a new way to make history.
④It helps protect historical artworks and documents.
A. ①②③
B. ①②④
C. ①③④
D. ②③④
语言能力 分析能力 28. How does the writer feel about the future influence of digital technology on history?
A. Surprised.
B. Worried.
C. Hopeful.
D. Proud.
29. What’s the best title for the passage?
A. Digital Technology Helps Historians Do Research
B. Digital Technology Helps to Better Protect Artworks
C. Digital Technology Changes the Way We Make History
D. Digital Technology Changes the Way We Look at History
答案:
Ⅲ. 26~29 DBCD
A
[文章大意]本文是一篇说明文,主要介绍了数字技术可以改变我们看待历史的方式,包括三个方面:允许人们参观虚拟历史遗迹;更好地保护历史艺术品和文献;帮助历史学家进行研究。
26. D 代词指代题。根据“Museums can store important documents and artworks in digital forms. This makes it easier to share them with people all around the world.”可知,用数字技术保存重要文献和艺术品,是为了更容易地与全世界分享,因此 them 指代的是“重要文献和艺术品”。故选 D。
27. B 推理判断题。根据第二到四段的段首句可知,数字技术可以让人们参观虚拟历史遗迹,保护历史艺术品和文献,帮助历史学家进行研究,因此①②④正确。故选 B。
28. C 观点态度题。根据“As we continue to develop and improve our technology, we can expect to see even more exciting developments in the field of history.”可知,作者期待数字技术在历史领域的发展,因此是对数字技术抱有“希望”。故选 C。
29. D 标题归纳题。根据文章首段“With the rise of modern technology, digital technology has been used to change the way we look at history.”和全文内容可知,本文主要说明了数字技术可以帮助我们以一种新的方式来看待历史。因此 D 选项“数字技术改变了我们看待历史的方式”符合最佳标题。故选 D。
A
[文章大意]本文是一篇说明文,主要介绍了数字技术可以改变我们看待历史的方式,包括三个方面:允许人们参观虚拟历史遗迹;更好地保护历史艺术品和文献;帮助历史学家进行研究。
26. D 代词指代题。根据“Museums can store important documents and artworks in digital forms. This makes it easier to share them with people all around the world.”可知,用数字技术保存重要文献和艺术品,是为了更容易地与全世界分享,因此 them 指代的是“重要文献和艺术品”。故选 D。
27. B 推理判断题。根据第二到四段的段首句可知,数字技术可以让人们参观虚拟历史遗迹,保护历史艺术品和文献,帮助历史学家进行研究,因此①②④正确。故选 B。
28. C 观点态度题。根据“As we continue to develop and improve our technology, we can expect to see even more exciting developments in the field of history.”可知,作者期待数字技术在历史领域的发展,因此是对数字技术抱有“希望”。故选 C。
29. D 标题归纳题。根据文章首段“With the rise of modern technology, digital technology has been used to change the way we look at history.”和全文内容可知,本文主要说明了数字技术可以帮助我们以一种新的方式来看待历史。因此 D 选项“数字技术改变了我们看待历史的方式”符合最佳标题。故选 D。
B
Richard Watson wears 200 special transmitters(信号发射机)for his cows. They are parts of an artificial intelligence(AI)system named Ida. This AI system can send messages to Watson’s phone when his cows are healthy or when they are not feeling well, and it can tell how many animals are sick to the dairy farmers(奶农) and also help them pick out the sick animals.
AI technologies are changing our daily lives and how people work. With the technology, farmers can get the information they need from their phones instead of going to the farms to check animals every day. So, this AI system can help people spare their time to do other things. Many dairy farmers are interested in Ida. Watson is one of them. On a common morning in March, he pulled out his phone to check his Ida App. It showed that the cows were eating less. This might mean that there was something wrong with them.
However, some farmers say, “I can find out the cow that isn’t feeling great just by looking at her eyes.” Mark Rodgers is a neighbour of Watson’s. He said, “This is what I can do by myself. My experience can help me look after them better. Technology isn’t always useful.”
Ida was developed by the company Connecterra. Yasir Khokhar, the company’s boss, said he came up with the idea while he was living on a farm in Holland. The system can record cows’ behaviours(行为) by studying videos of them. It can follow seven cows’ behaviours. The company is trying to improve this technology to provide much more convenience for farmers.
30. What can the AI system Ida help farmers do?
①Help them feed their animals.
②Tell the number of their sick animals.
③Remind them to go to the farm.
④Help them pick out the sick animals.
A. ①④
B. ②③
C. ②④
D. ①③
跨学科 数学 31. Which picture shows the time change of farmers doing other things with the help of Ida?(x = time, y = with the help of Ida)
A.
B.
C.
D.
新趋势 篇章结构 32. Which of the following best shows the structure of the passage?(① = Paragraph 1, ② = Paragraph 2, ...)

33. What is the passage?
A. A travel guide.
B. An animal story.
C. A science report.
D. A medical research.
Richard Watson wears 200 special transmitters(信号发射机)for his cows. They are parts of an artificial intelligence(AI)system named Ida. This AI system can send messages to Watson’s phone when his cows are healthy or when they are not feeling well, and it can tell how many animals are sick to the dairy farmers(奶农) and also help them pick out the sick animals.
AI technologies are changing our daily lives and how people work. With the technology, farmers can get the information they need from their phones instead of going to the farms to check animals every day. So, this AI system can help people spare their time to do other things. Many dairy farmers are interested in Ida. Watson is one of them. On a common morning in March, he pulled out his phone to check his Ida App. It showed that the cows were eating less. This might mean that there was something wrong with them.
However, some farmers say, “I can find out the cow that isn’t feeling great just by looking at her eyes.” Mark Rodgers is a neighbour of Watson’s. He said, “This is what I can do by myself. My experience can help me look after them better. Technology isn’t always useful.”
Ida was developed by the company Connecterra. Yasir Khokhar, the company’s boss, said he came up with the idea while he was living on a farm in Holland. The system can record cows’ behaviours(行为) by studying videos of them. It can follow seven cows’ behaviours. The company is trying to improve this technology to provide much more convenience for farmers.
30. What can the AI system Ida help farmers do?
①Help them feed their animals.
②Tell the number of their sick animals.
③Remind them to go to the farm.
④Help them pick out the sick animals.
A. ①④
B. ②③
C. ②④
D. ①③
跨学科 数学 31. Which picture shows the time change of farmers doing other things with the help of Ida?(x = time, y = with the help of Ida)
A.
B.
C.
D.
新趋势 篇章结构 32. Which of the following best shows the structure of the passage?(① = Paragraph 1, ② = Paragraph 2, ...)
33. What is the passage?
A. A travel guide.
B. An animal story.
C. A science report.
D. A medical research.
答案:
30~33 CABC
[文章大意]本文是一篇说明文,主要介绍了一项名为 Ida 的 AI 科技给奶农带来的好处及便利。
30. C 细节理解题。根据第一段中“and it can tell how many animals are sick to the dairy farmers and also help them pick out the sick animals”可知,它可以告诉奶农患病动物的数量并且挑出患病的动物,②④符合题意。故选 C。
31. A 图示理解题。根据第二段中“With the technology, farmers can get the information they need from their phones instead of going to the farms to check animals every day. So, this AI system can help people spare their time to do other things.”可知,人们可以抽出时间做其他的事情,在 Ida 的帮助下,他们做其他事情的时间更多了,可推断出 A 选项符合题意。故选 A。
32. B 篇章结构题。通读全文可知,第一段从总体上介绍了人工智能 AI 系统;第二段介绍了这个系统对奶农的帮助;第三段介绍了一些人对这个系统的实用性提出质疑;最后一段总结人工智能系统的作用以及研发者对其前景的展望;本文是总分总的结构,B 选项符合题意。故选 B。
33. C 文章出处题。根据第一段中“They are parts of an artificial intelligence(AI) system named Ida.”以及通读全文可知,本文主要介绍了 AI 科技对奶农所带来的好处,因此文章是一则科技报道。故选 C。
[文章大意]本文是一篇说明文,主要介绍了一项名为 Ida 的 AI 科技给奶农带来的好处及便利。
30. C 细节理解题。根据第一段中“and it can tell how many animals are sick to the dairy farmers and also help them pick out the sick animals”可知,它可以告诉奶农患病动物的数量并且挑出患病的动物,②④符合题意。故选 C。
31. A 图示理解题。根据第二段中“With the technology, farmers can get the information they need from their phones instead of going to the farms to check animals every day. So, this AI system can help people spare their time to do other things.”可知,人们可以抽出时间做其他的事情,在 Ida 的帮助下,他们做其他事情的时间更多了,可推断出 A 选项符合题意。故选 A。
32. B 篇章结构题。通读全文可知,第一段从总体上介绍了人工智能 AI 系统;第二段介绍了这个系统对奶农的帮助;第三段介绍了一些人对这个系统的实用性提出质疑;最后一段总结人工智能系统的作用以及研发者对其前景的展望;本文是总分总的结构,B 选项符合题意。故选 B。
33. C 文章出处题。根据第一段中“They are parts of an artificial intelligence(AI) system named Ida.”以及通读全文可知,本文主要介绍了 AI 科技对奶农所带来的好处,因此文章是一则科技报道。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看