第159页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
Ⅲ. 学习榜样 Simon想参与海滩清洁活动,在搜索过程中,他了解了一位守护三亚海洋生态的志愿者的事迹。
Li Jin was born in Guangxi but raised in Sanya, Hainan. Li has made great efforts(努力) to protect the waters of Sanya in past several years. He is now spreading the knowledge of environmental protection. He does this through the Internet.
Around 2014, he began doing volunteer work to clear rubbish from the beaches and officially registered(登记) as a volunteer in May, 2017. Li took the lead in a clean-up activity on the Sanya River. In April, 2021, he used his own money to set up a volunteer service centre. The centre has 1,170 registered members who take part in all kinds of activities without asking for payment.
Because of Li's growing influence in environmental protection circles, the city government invited him to make a number of short videos in 2021. In the videos, he used simple words to explain how to protect the environment. Several of the videos have been watched millions of times.
By 2023, he has spent about 3,800 hours on volunteer activities in over 550 events. More than 2,300 people have joined in the activities with his encouragement(鼓励). They have drawn the attention of both adults and children to the importance of protecting oceans and beaches. His centre has organized 51 beach - cleaning activities which have seen about 1,800 people join in since it was set up.
“Although many people speak highly of my work, what I have done is not for the praise(赞扬). I just want to make a difference to environmental protection. My volunteer work would be meaningless if I was paid. It is everyone's duty to protect environment. The work itself is of great value, so I will continue doing the environmental protection work,” he said.
1. What is Li Jin trying hard to protect?
A. The beaches in Guangxi. B. The waters of Sanya.
C. The cities in Hainan. D. The waters of China.
2. What can we infer from the passage?
A. Millions of people join in Li Jin's activities.
B. Members in Li Jin's service centre get paid.
C. Some videos made by Li Jin are a success(成功).
D. Li has organized 51 beach - cleaning activities so far.
新趋势 写作手法 3. How does the writer organize his ideas from Paragraph 2 to 4?
A. By using numbers. B. By using time order.
C. From general to specific. D. From specific to general.
4. Which of the following best describes Li Jin?
A. Quiet and humorous. B. Honest and easy - going.
C. Strong - minded and selfless. D. Wise and busy.
5. What is the passage mainly about?
A. The meaning of protecting waters. B. A hero praised for volunteer work.
C. A volunteer service centre. D. The beautiful beaches in Sanya.
新趋势 思维导图 Simon整理了一下这位志愿者的事迹,我们来补充完整吧!(每空一词)

新趋势 开放性试题 Question:What can you learn from Li Jin's story?
______________________________
Li Jin was born in Guangxi but raised in Sanya, Hainan. Li has made great efforts(努力) to protect the waters of Sanya in past several years. He is now spreading the knowledge of environmental protection. He does this through the Internet.
Around 2014, he began doing volunteer work to clear rubbish from the beaches and officially registered(登记) as a volunteer in May, 2017. Li took the lead in a clean-up activity on the Sanya River. In April, 2021, he used his own money to set up a volunteer service centre. The centre has 1,170 registered members who take part in all kinds of activities without asking for payment.
Because of Li's growing influence in environmental protection circles, the city government invited him to make a number of short videos in 2021. In the videos, he used simple words to explain how to protect the environment. Several of the videos have been watched millions of times.
By 2023, he has spent about 3,800 hours on volunteer activities in over 550 events. More than 2,300 people have joined in the activities with his encouragement(鼓励). They have drawn the attention of both adults and children to the importance of protecting oceans and beaches. His centre has organized 51 beach - cleaning activities which have seen about 1,800 people join in since it was set up.
“Although many people speak highly of my work, what I have done is not for the praise(赞扬). I just want to make a difference to environmental protection. My volunteer work would be meaningless if I was paid. It is everyone's duty to protect environment. The work itself is of great value, so I will continue doing the environmental protection work,” he said.
1. What is Li Jin trying hard to protect?
A. The beaches in Guangxi. B. The waters of Sanya.
C. The cities in Hainan. D. The waters of China.
2. What can we infer from the passage?
A. Millions of people join in Li Jin's activities.
B. Members in Li Jin's service centre get paid.
C. Some videos made by Li Jin are a success(成功).
D. Li has organized 51 beach - cleaning activities so far.
新趋势 写作手法 3. How does the writer organize his ideas from Paragraph 2 to 4?
A. By using numbers. B. By using time order.
C. From general to specific. D. From specific to general.
4. Which of the following best describes Li Jin?
A. Quiet and humorous. B. Honest and easy - going.
C. Strong - minded and selfless. D. Wise and busy.
5. What is the passage mainly about?
A. The meaning of protecting waters. B. A hero praised for volunteer work.
C. A volunteer service centre. D. The beautiful beaches in Sanya.
新趋势 思维导图 Simon整理了一下这位志愿者的事迹,我们来补充完整吧!(每空一词)
新趋势 开放性试题 Question:What can you learn from Li Jin's story?
______________________________
答案:
Ⅲ.【文章大意】本文是一篇记叙文,主要讲述了李金用自己的行动来守护三亚生态环境的故事。1. B 细节理解题。根据第一段“Li has made great efforts to protect the waters of Sanya in past several years.”可知,李金努力保护三亚的水域,故选B。2. C 推理判断题。根据第三段“Several of the videos have been watched millions of times.”可知,李金的一些视频观看量很高,说明视频很成功,故选C。3. B 写作手法题。根据第二到四段“Around 2014”“In May, 2017”“In April, 2021”“in 2021”以及“By 2023”可知第二段到第四段是按照时间顺序组织的,故选B。4. C 观点态度题。根据第一段“Li has made great efforts to protect the waters of Sanya in past several years.”可知李金为保护三亚生态努力多年,说明他是一个意志坚强的人;根据第二段李金自费建立志愿者服务中心以及最后一段李金的话可知,李金无偿做志愿工作,觉得保护环境是每个人的责任,而且会继续做环保工作,由此可知,李金是一个无私的人,故选C。5. B 主旨大意题。阅读全文并根据第一段“Li Jin was born in Guangxi but raised in Sanya, Hainan. Li has made great efforts to protect the waters of Sanya in past several years.”可知,本文主要介绍了一位志愿保护三亚水域的英雄,故选B。
@@【思维导图】1. online 2. built 3. invited 4. spent 5. centre 6. work
@@Question:Everyone can do something to protect the environment and make a difference.(言之有理即可)
@@【思维导图】1. online 2. built 3. invited 4. spent 5. centre 6. work
@@Question:Everyone can do something to protect the environment and make a difference.(言之有理即可)
查看更多完整答案,请扫码查看