第31页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
VI.(2024.襄阳校级三模改编)阅读理解
新素材 城市漫步 In China, the Citywalk has become more and more popular from first - tier(一线)cities like Beijing and Shanghai to second and third - tier cities, encouraging more people to take part. Citywalk not only offers a way for young people to connect with a city but also provides them with new social situations, where people who share the same interests and ideas can easily make friends. Many tour guides also try to increase their influence online, sharing their experiences for the in - coming tourists.
Xiao Yiyi is a tour guide in Changsha. Recently she made six Citywalk routes(路线)in different cities and showed them on the Internet, with the aim of providing experiences(体验)for visitors to “walk in open - air museums”. Her route includes less popular sights like historical buildings from the 19th century, old art streets, and even a stop - off to taste special city foods.
Some places, such as Beijing, have included Citywalk in their plans to market cultural tourism and time - killing tours. Zhang Zhi, a tour guide from Beijing says Citywalk makes it possible to provide personalized travel services, and that's what more tourists need.
Shanghai has set up Citywalk routes using public bus routes to help day - trippers reach less available parts of the city by public transport and continue on foot.
Even though Citywalk is a newborn trend, the organizers say that it is becoming more and more popular. It is offering a great change to city travellers as they can better choose the experiences that agree with their interests and needs. At the same time, it creates a chance for tour guides and travel service providers to offer colourful services for tourists.
1.What are the reasons for the Citywalk trend according to the passage?
a.Offering a way to connect with a city.
b.Providing personalized travel service.
c.Including more popular sights.
d.Using public subway routes.
A.a and b
B.a and c
C.b and c
D.b and d
2.The last sentence of the passage tells us ________.
A.tourists should try Citywalk
B.tour guides will be famous
C. colourful services are in need in tourism
D.travel service providers change a lot
新趋势 篇章结构 3. Which is the RIGHT structure of the passage?(① = Paragraph 1, ② = Paragraph 2, ...)

4.What's the best title for the passage?
A.Cultural Tourism on the Rise
B. Citywalk in First - tier Cities
C.Cultural Tourism—an Excellent Chance
D. Citywalk—a New Travel Trend
新素材 城市漫步 In China, the Citywalk has become more and more popular from first - tier(一线)cities like Beijing and Shanghai to second and third - tier cities, encouraging more people to take part. Citywalk not only offers a way for young people to connect with a city but also provides them with new social situations, where people who share the same interests and ideas can easily make friends. Many tour guides also try to increase their influence online, sharing their experiences for the in - coming tourists.
Xiao Yiyi is a tour guide in Changsha. Recently she made six Citywalk routes(路线)in different cities and showed them on the Internet, with the aim of providing experiences(体验)for visitors to “walk in open - air museums”. Her route includes less popular sights like historical buildings from the 19th century, old art streets, and even a stop - off to taste special city foods.
Some places, such as Beijing, have included Citywalk in their plans to market cultural tourism and time - killing tours. Zhang Zhi, a tour guide from Beijing says Citywalk makes it possible to provide personalized travel services, and that's what more tourists need.
Shanghai has set up Citywalk routes using public bus routes to help day - trippers reach less available parts of the city by public transport and continue on foot.
Even though Citywalk is a newborn trend, the organizers say that it is becoming more and more popular. It is offering a great change to city travellers as they can better choose the experiences that agree with their interests and needs. At the same time, it creates a chance for tour guides and travel service providers to offer colourful services for tourists.
1.What are the reasons for the Citywalk trend according to the passage?
a.Offering a way to connect with a city.
b.Providing personalized travel service.
c.Including more popular sights.
d.Using public subway routes.
A.a and b
B.a and c
C.b and c
D.b and d
2.The last sentence of the passage tells us ________.
A.tourists should try Citywalk
B.tour guides will be famous
C. colourful services are in need in tourism
D.travel service providers change a lot
新趋势 篇章结构 3. Which is the RIGHT structure of the passage?(① = Paragraph 1, ② = Paragraph 2, ...)
4.What's the best title for the passage?
A.Cultural Tourism on the Rise
B. Citywalk in First - tier Cities
C.Cultural Tourism—an Excellent Chance
D. Citywalk—a New Travel Trend
答案:
1~4 ACBD
【文章大意】本文是一篇说明文,主要介绍了Citywalk从一线城市蔓延至二、三线城市,一些地方将Citywalk纳入文化旅游和休闲计划,Citywalk为游客提供了积极变化,为导游和旅游服务提供商提供了满足市场的机会。
1. A 细节理解题。根据第一段“Citywalk not only offers a way for young people to connect with a city but also provides them with new social situations”及第三段“Citywalk makes it possible to provide personalized travel services, and that's what more tourists need”可知,Citywalk流行的原因是它提供一种与城市连接的方式和个性化的旅行服务。故选A。
2. C 推理判断题。此句“At the same time, it creates a chance for tour guides and travel service providers to offer colourful services for tourists.”意为“同时,它为导游和旅游服务提供商创造了一个为游客提供丰富多彩的服务的机会。”由此可知,文章最后一句告诉我们旅游业需要丰富多彩的服务。故选C。
3. B 篇章结构题。第一段总写Citywalk在中国流行及其原因,第二至四段列举三个Citywalk的例子,第五段总结,Citywalk为导游和旅游服务提供商创造了一个为游客提供丰富多彩的服务的机会。故选B。
4. D 标题归纳题。本文主要介绍了Citywalk从一线城市蔓延至二线、三线城市,一些地方将Citywalk纳入文化旅游和休闲计划,Citywalk为游客提供了积极变化,为导游和旅游服务提供商创造了满足市场的机会。由此可知,本文最佳标题是“城市漫步——一种新的旅游趋势”。故选D。
◎易错点拨 A选项中的“文化旅游业”是在设计“城市漫步”计划时可能涉及的,不是一定包含的,所以A选项范围过小,故排除;B选项将“城市漫步”限定在一线城市中,不符合文章中提到的“传播到二线、三线城市”的事实,故排除;C选项“一个绝佳的机会”点明了“城市漫步”的意义,但是文章第二到四段重点介绍了一些地方、导游设计的“城市漫步”路线,C选项以偏概全,故排除。
【文章大意】本文是一篇说明文,主要介绍了Citywalk从一线城市蔓延至二、三线城市,一些地方将Citywalk纳入文化旅游和休闲计划,Citywalk为游客提供了积极变化,为导游和旅游服务提供商提供了满足市场的机会。
1. A 细节理解题。根据第一段“Citywalk not only offers a way for young people to connect with a city but also provides them with new social situations”及第三段“Citywalk makes it possible to provide personalized travel services, and that's what more tourists need”可知,Citywalk流行的原因是它提供一种与城市连接的方式和个性化的旅行服务。故选A。
2. C 推理判断题。此句“At the same time, it creates a chance for tour guides and travel service providers to offer colourful services for tourists.”意为“同时,它为导游和旅游服务提供商创造了一个为游客提供丰富多彩的服务的机会。”由此可知,文章最后一句告诉我们旅游业需要丰富多彩的服务。故选C。
3. B 篇章结构题。第一段总写Citywalk在中国流行及其原因,第二至四段列举三个Citywalk的例子,第五段总结,Citywalk为导游和旅游服务提供商创造了一个为游客提供丰富多彩的服务的机会。故选B。
4. D 标题归纳题。本文主要介绍了Citywalk从一线城市蔓延至二线、三线城市,一些地方将Citywalk纳入文化旅游和休闲计划,Citywalk为游客提供了积极变化,为导游和旅游服务提供商创造了满足市场的机会。由此可知,本文最佳标题是“城市漫步——一种新的旅游趋势”。故选D。
◎易错点拨 A选项中的“文化旅游业”是在设计“城市漫步”计划时可能涉及的,不是一定包含的,所以A选项范围过小,故排除;B选项将“城市漫步”限定在一线城市中,不符合文章中提到的“传播到二线、三线城市”的事实,故排除;C选项“一个绝佳的机会”点明了“城市漫步”的意义,但是文章第二到四段重点介绍了一些地方、导游设计的“城市漫步”路线,C选项以偏概全,故排除。
查看更多完整答案,请扫码查看