第7页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
Ⅰ. 用方框中所给单词填空,每词限用一次
1. —His parents haven’t come back ________. The little boy is hungry now.
—That’s all right. His grandparents have ________ arrived.
2. This is the best film that I have ________ seen.
3. I have ________ been to Nanjing. I’m looking forward to having a trip there soon.
4. —How long has Jim known a lot about the history of China?
—________ he came to China.
5. My mother has been married to my father ________ twenty years.
6. We haven’t kept in touch with each other ________ the past five years.
1. —His parents haven’t come back ________. The little boy is hungry now.
—That’s all right. His grandparents have ________ arrived.
2. This is the best film that I have ________ seen.
3. I have ________ been to Nanjing. I’m looking forward to having a trip there soon.
4. —How long has Jim known a lot about the history of China?
—________ he came to China.
5. My mother has been married to my father ________ twenty years.
6. We haven’t kept in touch with each other ________ the past five years.
答案:
1. yet; already 2. ever 3. never 4. Since 5. for 6. over
Ⅱ. 用方框中所给动词的正确形式填空
1. He ________ that he could meet his old friend in the village one day.
2. The Greens ________ to Beijing already and they will return in a month.
3. The two boys ________ that they will get on well with each other and learn from each other. So they can work together now.
4. Last week, a study of our school newspaper ________ out only a few students get on well with their parents.
5. —________ you ________ the letter to Lucy already?
—Not yet. I’ll give it to her this afternoon.
6. Mr Zhang is an experienced teacher. He ________ Geography for over thirty years.
7. She ________ the beautiful poem many times.
But she still can't remember it.
1. He ________ that he could meet his old friend in the village one day.
2. The Greens ________ to Beijing already and they will return in a month.
3. The two boys ________ that they will get on well with each other and learn from each other. So they can work together now.
4. Last week, a study of our school newspaper ________ out only a few students get on well with their parents.
5. —________ you ________ the letter to Lucy already?
—Not yet. I’ll give it to her this afternoon.
6. Mr Zhang is an experienced teacher. He ________ Geography for over thirty years.
7. She ________ the beautiful poem many times.
But she still can't remember it.
答案:
1. dreamed/dreamt 2. have gone 3. have agreed
4. found 5. Have; given 6. has taught/has been teaching
7. has read
4. found 5. Have; given 6. has taught/has been teaching
7. has read
1. —That’s a nice mobile phone.
—Yes, it is. My aunt ________ it for my last birthday.
A. buy
B. will buy
C. have bought
D. bought
—Yes, it is. My aunt ________ it for my last birthday.
A. buy
B. will buy
C. have bought
D. bought
答案:
D
2. —Are you doing well in your Maths?
—No. I ________ my best, but I still can’t get good marks.
A. am trying
B. tried
C. have tried
D. will try
—No. I ________ my best, but I still can’t get good marks.
A. am trying
B. tried
C. have tried
D. will try
答案:
C
3. —They haven’t seen this film, have they?
—________. They are very busy these days.
A. Yes, they have
B. No, they haven’t
C. Yes, they haven’t
D. No, they have
—________. They are very busy these days.
A. Yes, they have
B. No, they haven’t
C. Yes, they haven’t
D. No, they have
答案:
B
4. I ________ Lucy for a long time. I wonder what ________ to her.
A. didn’t hear from; happened
B. didn’t hear from; has happened
C. haven’t heard from; happened
D. haven’t heard from; has happened
A. didn’t hear from; happened
B. didn’t hear from; has happened
C. haven’t heard from; happened
D. haven’t heard from; has happened
答案:
C
5. —Have you ________ visited Miss Zhang?
—No, ________. I decide to visit her next weekend.
A. ever; yet
B. ever; never
C. already; never
D. already; yet
—No, ________. I decide to visit her next weekend.
A. ever; yet
B. ever; never
C. already; never
D. already; yet
答案:
B
Ⅳ.(2024·包头中考改编)完形填空
It was only four o’clock, but it was cold and getting dark. I pressed my nose up against the window to get a 1 view of the outside. Snow! It was 2 and settling on top of the already thick white carpet(地毯).
“Dad!” I yelled 3 . “Dad, come here—look at this snow!” He came in from the 4 .
“Yes, look at that,” he said. “It’s coming 5 quite heavily, isn’t it?” He put his hand on my shoulder and looked down at me with a 6 on his face. “Well, I’m going back to the living room to read my paper,” he said and started to turn away. His smile broadened even further.
“Oh, Dad,” I said sadly, shaking his arm. “Please ... can we go sledging(滑雪橇)? You 7 we would if we ever got snow.”
“Just a joke, dear. Of course we can,” said Dad. “I know the 8 place. Go and get ready.”
“Really? Great! Let’s go!”
Outside, the ground was covered with snow. The snow flew up as we walked through it. We were walking to a place where my dad went sledging 9 he was a boy.
“Here we are then. I used to 10 many happy hours here with my sledge,” said Dad. I stopped and looked around me.
“This is it?” I asked 11 , looking at the slight incline(缓坡) that lay ahead of us.
“It certainly is,” said Dad. “My friends and I 12 some serious speed on here back in the day. Let me tell you.”
I couldn’t believe him, but I pulled my sledge to the top of the incline anyway and got in. Dad gave me a 13 , and down I went at a snail’s pace(步速). It was so slow. All I could 14 behind me was his laughter.
“OK, OK,” he said, catching up to me and walking beside my sledge as it went along. “Maybe it isn’t as steep(陡峭的) as I 15 .”
Well, I still found it fun.
1. A. cleaner B. clearer
C. further D. quicker
2. A. putting B. running
C. falling D. failing
3. A. angrily B. excitedly
C. tiredly D. hopefully
4. A. kitchen B. study
C. garden D. living room
5. A. down B. up
C. on D. away
6. A. fear B. worry
C. smile D. joke
7. A. decided B. promised(许诺)
C. understood D. answered
8. A. beautiful B. perfect
C. cold D. same
9. A. when B. although
C. if D. because
10. A. take B. cost
C. spend D. waste
11. A. in surprise B. at last
C. in sadness D. for sure
12. A. picked up B. looked up
C. gave up D. wrote down
13. A. lift B. pull
C. stop D. push
14. A. believe B. see
C. hear D. keep
15. A. remembered B. learned
C. noticed D. forgot
It was only four o’clock, but it was cold and getting dark. I pressed my nose up against the window to get a 1 view of the outside. Snow! It was 2 and settling on top of the already thick white carpet(地毯).
“Dad!” I yelled 3 . “Dad, come here—look at this snow!” He came in from the 4 .
“Yes, look at that,” he said. “It’s coming 5 quite heavily, isn’t it?” He put his hand on my shoulder and looked down at me with a 6 on his face. “Well, I’m going back to the living room to read my paper,” he said and started to turn away. His smile broadened even further.
“Oh, Dad,” I said sadly, shaking his arm. “Please ... can we go sledging(滑雪橇)? You 7 we would if we ever got snow.”
“Just a joke, dear. Of course we can,” said Dad. “I know the 8 place. Go and get ready.”
“Really? Great! Let’s go!”
Outside, the ground was covered with snow. The snow flew up as we walked through it. We were walking to a place where my dad went sledging 9 he was a boy.
“Here we are then. I used to 10 many happy hours here with my sledge,” said Dad. I stopped and looked around me.
“This is it?” I asked 11 , looking at the slight incline(缓坡) that lay ahead of us.
“It certainly is,” said Dad. “My friends and I 12 some serious speed on here back in the day. Let me tell you.”
I couldn’t believe him, but I pulled my sledge to the top of the incline anyway and got in. Dad gave me a 13 , and down I went at a snail’s pace(步速). It was so slow. All I could 14 behind me was his laughter.
“OK, OK,” he said, catching up to me and walking beside my sledge as it went along. “Maybe it isn’t as steep(陡峭的) as I 15 .”
Well, I still found it fun.
1. A. cleaner B. clearer
C. further D. quicker
2. A. putting B. running
C. falling D. failing
3. A. angrily B. excitedly
C. tiredly D. hopefully
4. A. kitchen B. study
C. garden D. living room
5. A. down B. up
C. on D. away
6. A. fear B. worry
C. smile D. joke
7. A. decided B. promised(许诺)
C. understood D. answered
8. A. beautiful B. perfect
C. cold D. same
9. A. when B. although
C. if D. because
10. A. take B. cost
C. spend D. waste
11. A. in surprise B. at last
C. in sadness D. for sure
12. A. picked up B. looked up
C. gave up D. wrote down
13. A. lift B. pull
C. stop D. push
14. A. believe B. see
C. hear D. keep
15. A. remembered B. learned
C. noticed D. forgot
答案:
1~5 BCBDA 6~10 CBBAC 11~15 AADCA
【文章大意】本文是一篇记叙文,主要讲述了作者和爸爸在下雪的时候要去滑雪橇,爸爸把作者带到了自己小时候练习滑雪橇的地方,没想到这个地方并不如爸爸记忆中那么适合滑雪橇。
1. B 根据“I pressed my nose up against the window”可知,作者把鼻子贴在窗户上,这样能更好地看清窗外的雪景,故选B。
2. C 根据“Snow!”及“settling on top of the already thick white carpet”可知,雪正在下落,故选C。
3. B 根据“Dad, come here—look at this snow!”可知,看到下雪作者很激动,故选B。
4. D 根据“Well, I'm going back to the living room to read my paper”可知,爸爸从客厅走进来,故选D。
5. A 根据“Yes, look at that”以及“It's coming ... quite heavily, isn't it?”可知it指代雪,此处指雪在往下落,故选A。
6. C 根据“with a ... on his face”以及“His smile broadened even further.”可知,爸爸微笑着看着作者,故选C。
7. B 根据“we would if we ever got snow”及“Just a joke, dear.”可知,爸爸曾经答应过作者如果下雪就可以滑雪橇,故选B。
8. B 根据“We were walking to a place where my dad went sledging ... he was a boy.”可知,爸爸知道一个可以滑雪橇的最佳地方,故选B。
9. A 根据“We were walking to a place where my dad went sledging ... he was a boy.”可知,此空缺少一个引导时间状语的连词,when符合语境,故选A。
10. C 根据“many happy hours here with my sledge”可知,此处用spend time with ...,表示“和……共度时光”,故选C。
11. A in surprise惊讶地;at last最后;in sadness悲伤地;for sure确定地。根据“looking at the slight incline that lay ahead of us”及“I couldn't believe him”可知,看着面前的缓坡,作者很难相信这就是爸爸说的滑雪橇的最佳地方,所以是惊讶地问,故选A。
12. A picked up增加,提高;looked up查阅;gave up放弃;wrote down记下。根据“some serious speed on here”可知,在这个地方,爸爸和朋友们曾经滑雪速度很快,故选A。
13. D 根据“and down I went at a snail's pace”可知,爸爸推了作者一下,作者顺着坡向下慢滑,故选D。
14. C 根据“his laughter”可知,作者听见背后爸爸的笑声,故选C。
15. A 根据“We were walking to a place where my dad went sledging ... he was a boy.”以及“Maybe it isn't as steep as I”可知,这个斜坡并不如爸爸记忆中那样陡峭,故选A。
【文章大意】本文是一篇记叙文,主要讲述了作者和爸爸在下雪的时候要去滑雪橇,爸爸把作者带到了自己小时候练习滑雪橇的地方,没想到这个地方并不如爸爸记忆中那么适合滑雪橇。
1. B 根据“I pressed my nose up against the window”可知,作者把鼻子贴在窗户上,这样能更好地看清窗外的雪景,故选B。
2. C 根据“Snow!”及“settling on top of the already thick white carpet”可知,雪正在下落,故选C。
3. B 根据“Dad, come here—look at this snow!”可知,看到下雪作者很激动,故选B。
4. D 根据“Well, I'm going back to the living room to read my paper”可知,爸爸从客厅走进来,故选D。
5. A 根据“Yes, look at that”以及“It's coming ... quite heavily, isn't it?”可知it指代雪,此处指雪在往下落,故选A。
6. C 根据“with a ... on his face”以及“His smile broadened even further.”可知,爸爸微笑着看着作者,故选C。
7. B 根据“we would if we ever got snow”及“Just a joke, dear.”可知,爸爸曾经答应过作者如果下雪就可以滑雪橇,故选B。
8. B 根据“We were walking to a place where my dad went sledging ... he was a boy.”可知,爸爸知道一个可以滑雪橇的最佳地方,故选B。
9. A 根据“We were walking to a place where my dad went sledging ... he was a boy.”可知,此空缺少一个引导时间状语的连词,when符合语境,故选A。
10. C 根据“many happy hours here with my sledge”可知,此处用spend time with ...,表示“和……共度时光”,故选C。
11. A in surprise惊讶地;at last最后;in sadness悲伤地;for sure确定地。根据“looking at the slight incline that lay ahead of us”及“I couldn't believe him”可知,看着面前的缓坡,作者很难相信这就是爸爸说的滑雪橇的最佳地方,所以是惊讶地问,故选A。
12. A picked up增加,提高;looked up查阅;gave up放弃;wrote down记下。根据“some serious speed on here”可知,在这个地方,爸爸和朋友们曾经滑雪速度很快,故选A。
13. D 根据“and down I went at a snail's pace”可知,爸爸推了作者一下,作者顺着坡向下慢滑,故选D。
14. C 根据“his laughter”可知,作者听见背后爸爸的笑声,故选C。
15. A 根据“We were walking to a place where my dad went sledging ... he was a boy.”以及“Maybe it isn't as steep as I”可知,这个斜坡并不如爸爸记忆中那样陡峭,故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看