第5页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
5. You can find a(n) ________ island and an old man lives there ________,but he never feels ________ because he raises two dogs.
A. lonely;lonely;alone
B. lonely;alone;lonely
C. alone;lonely;lonely
D. alone;alone;alone
A. lonely;lonely;alone
B. lonely;alone;lonely
C. alone;lonely;lonely
D. alone;alone;alone
答案:
B
6. Copying others’ homework is a bad learning habit. ________,it’s never too late for you to get out of it.
A. Instead
B. Finally
C. Anyway
D. Ever
A. Instead
B. Finally
C. Anyway
D. Ever
答案:
C
7. —Do you enjoy the life with him?
—Yes. I have already been ________ him for two years and every day is wonderful.
A. married with
B. married by
C. married to
D. married
—Yes. I have already been ________ him for two years and every day is wonderful.
A. married with
B. married by
C. married to
D. married
答案:
C
8. My English teacher lives a happy life. She looks as ________ as she was ten years ago.
A. young
B. younger
C. the youngest
D. youngest
A. young
B. younger
C. the youngest
D. youngest
答案:
A
Ⅴ. 句子翻译
1. 50年前的南京是什么样子的?
________________________ fifty years ago?
2. 我们需要采取措施来改善这一情况。
We need ________________________.
3. 一些工厂过去常常把废弃物排放到河里。
________________________ the river.
4. 学好英语对你来说很重要。
________________________ English well.
5. 政府已经把这座工厂变成了一座电影院。
The government ________________________.
1. 50年前的南京是什么样子的?
________________________ fifty years ago?
2. 我们需要采取措施来改善这一情况。
We need ________________________.
3. 一些工厂过去常常把废弃物排放到河里。
________________________ the river.
4. 学好英语对你来说很重要。
________________________ English well.
5. 政府已经把这座工厂变成了一座电影院。
The government ________________________.
答案:
Ⅴ. 1. What was Nanjing like 2. to take action to improve this situation 3. Some factories used to put the waste into 4. It's important for you to learn 5. has (already) turned this factory into a cinema
Ⅵ. 阅读理解
新素材 旅游小程序 By using the “Culture and Tourism e-Village” mini programme (小程序),visitors now can enjoy the sightseeing(观光) of 1,594 villages and 877 towns in East China’s Jiangsu Province on their phones.
The programme has several parts,such as memories of the village,countryside tourism(旅游业),e-business of cultural tourism and voluntary service.
For visitors,it gives introductions,pictures and travel guidance of many villages. It allows (允许) visitors to check villages by using VR technology,learn about local histories and attractions and book village hotels. For example,Qingdun Village of Hai’an City has used VR technology to present the whole village on the programme. Travellers who are interested in Qingdun can learn about it by simply clicking on the screen.
For farmers,it allows them to advertise their hometown,attend online training and take part in more cultural and tourism activities. “I sell more grapes and strawberries by using the programme,” said Zhang Feng,a villager from Baitu Town,Zhenjiang City. “I have confidence in the quality(质量) of my products(产品),but I had trouble selling them in the past. Our town has been known to more people since it appeared on the programme and our products have drawn more attention. Many villagers have enjoyed a better life with Baitu Town becoming famous,” he said happily.
To attract more users,the programme also holds different kinds of online activities,including short video competitions,cultural product designs and photography competitions. According to the Jiangsu Cultural Centre,the programme will work together with more key tourism villages in Jiangsu to develop the province’s countryside tourism.
1. What can people use “Culture and Tourism e-Village” programme for?
A. Self-learning.
B. Online teaching.
C. Phone service.
D. Online sightseeing.
2. The underlined word “present” in Paragraph 3 most probably means “________”.
A. show
B. build
C. sell
D. visit
3. What does Paragraph 4 mainly talk about?
A. Which villages use the programme.
B. How the programme helps farmers in Jiangsu Province.
C. Where people can find the programme.
D. What online activities the programme offers to visitors.
4. What is the best title for this passage?
A. Internet Introduces the Beauty of Jiangsu
B. VR Technology Makes Travelling Faster
C. Online Competitions Help Villages Sell
D. Programme Helps Countryside Tourism
5. Where will you probably read this passage?
A. From a travel guide.
B. From a story book.
C. From a science report.
D. From a social newspaper.
新素材 旅游小程序 By using the “Culture and Tourism e-Village” mini programme (小程序),visitors now can enjoy the sightseeing(观光) of 1,594 villages and 877 towns in East China’s Jiangsu Province on their phones.
The programme has several parts,such as memories of the village,countryside tourism(旅游业),e-business of cultural tourism and voluntary service.
For visitors,it gives introductions,pictures and travel guidance of many villages. It allows (允许) visitors to check villages by using VR technology,learn about local histories and attractions and book village hotels. For example,Qingdun Village of Hai’an City has used VR technology to present the whole village on the programme. Travellers who are interested in Qingdun can learn about it by simply clicking on the screen.
For farmers,it allows them to advertise their hometown,attend online training and take part in more cultural and tourism activities. “I sell more grapes and strawberries by using the programme,” said Zhang Feng,a villager from Baitu Town,Zhenjiang City. “I have confidence in the quality(质量) of my products(产品),but I had trouble selling them in the past. Our town has been known to more people since it appeared on the programme and our products have drawn more attention. Many villagers have enjoyed a better life with Baitu Town becoming famous,” he said happily.
To attract more users,the programme also holds different kinds of online activities,including short video competitions,cultural product designs and photography competitions. According to the Jiangsu Cultural Centre,the programme will work together with more key tourism villages in Jiangsu to develop the province’s countryside tourism.
1. What can people use “Culture and Tourism e-Village” programme for?
A. Self-learning.
B. Online teaching.
C. Phone service.
D. Online sightseeing.
2. The underlined word “present” in Paragraph 3 most probably means “________”.
A. show
B. build
C. sell
D. visit
3. What does Paragraph 4 mainly talk about?
A. Which villages use the programme.
B. How the programme helps farmers in Jiangsu Province.
C. Where people can find the programme.
D. What online activities the programme offers to visitors.
4. What is the best title for this passage?
A. Internet Introduces the Beauty of Jiangsu
B. VR Technology Makes Travelling Faster
C. Online Competitions Help Villages Sell
D. Programme Helps Countryside Tourism
5. Where will you probably read this passage?
A. From a travel guide.
B. From a story book.
C. From a science report.
D. From a social newspaper.
答案:
Ⅵ. 1~5 DABDD
【文章大意】本文是一篇说明文,主要介绍了“文化旅游电子村”这个小程序以及它给乡村带来的变化。
1. D 细节理解题。根据“By using the ‘Culture and Tourism e - Village’ mini - programme, visitors now can enjoy the sightseeing of 1,594 villages and 877 towns in East China's Jiangsu Province on their phones.”可知,“文化旅游电子村”这个小程序可用于线上观光。故选 D。
2. A 词义猜测题。根据“Qingdun Village of Hai'an City has used VR technology to present the whole village on the programme”可知,海安市青墩村利用 VR 技术将全村呈现在此程序中。因此推测“present”与“show”词义相近。故选 A。
3. B 段落大意题。通读第四段并根据“For farmers, it allows them to advertise their hometown, attend online training and take part in more cultural and tourism activities.”可知,该段主要介绍了该程序是如何帮助江苏省的农民的。故选 B。
4. D 标题归纳题。通读全文可知,本文介绍了“文化旅游电子村”这个小程序以及它给乡村带来的变化。选项 D“程序助力乡村旅游”最适合作为本文的标题。故选 D。
易错点拨:选项 A“互联网介绍江苏之美”中“互联网”和“江苏”范围过大,本篇文章介绍的是小程序以及江苏的乡镇,故排除;B 选项中“VR 科技”是小程序辅助旅游的一个途径,不是文章主要内容,故排除;C 选项中“在线比赛”是小程序推出的宣传活动之一,不是文章主要内容,故排除。
5. D 文章出处题。本篇文章是一篇说明文,介绍的是小程序“文化旅游电子村”以及它给乡村带来的变化,与社会话题相关。故选 D。
【文章大意】本文是一篇说明文,主要介绍了“文化旅游电子村”这个小程序以及它给乡村带来的变化。
1. D 细节理解题。根据“By using the ‘Culture and Tourism e - Village’ mini - programme, visitors now can enjoy the sightseeing of 1,594 villages and 877 towns in East China's Jiangsu Province on their phones.”可知,“文化旅游电子村”这个小程序可用于线上观光。故选 D。
2. A 词义猜测题。根据“Qingdun Village of Hai'an City has used VR technology to present the whole village on the programme”可知,海安市青墩村利用 VR 技术将全村呈现在此程序中。因此推测“present”与“show”词义相近。故选 A。
3. B 段落大意题。通读第四段并根据“For farmers, it allows them to advertise their hometown, attend online training and take part in more cultural and tourism activities.”可知,该段主要介绍了该程序是如何帮助江苏省的农民的。故选 B。
4. D 标题归纳题。通读全文可知,本文介绍了“文化旅游电子村”这个小程序以及它给乡村带来的变化。选项 D“程序助力乡村旅游”最适合作为本文的标题。故选 D。
易错点拨:选项 A“互联网介绍江苏之美”中“互联网”和“江苏”范围过大,本篇文章介绍的是小程序以及江苏的乡镇,故排除;B 选项中“VR 科技”是小程序辅助旅游的一个途径,不是文章主要内容,故排除;C 选项中“在线比赛”是小程序推出的宣传活动之一,不是文章主要内容,故排除。
5. D 文章出处题。本篇文章是一篇说明文,介绍的是小程序“文化旅游电子村”以及它给乡村带来的变化,与社会话题相关。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看