第152页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
I.根据汉语或首字母提示写出单词
1.Kunming is a beautiful city in________(西南方)China.
2.In their geography class,the children are doing a special________(课题)on North American Indians.
3.His sister is a________(大学)student and she will graduate next year.
4.Miss Green has taught little kids in this p________school since she came to Nanjing.
1.Kunming is a beautiful city in________(西南方)China.
2.In their geography class,the children are doing a special________(课题)on North American Indians.
3.His sister is a________(大学)student and she will graduate next year.
4.Miss Green has taught little kids in this p________school since she came to Nanjing.
答案:
Ⅰ. 1. South - west 2. project 3. college 4. primary
II.用方框中所给单词的正确形式填空
mean,day,write,organize,able
1.We can do a lot to help people in need in our ________ lives.
2.It's ________ for us to learn more about the history of China.
3.Peter and Judy keep in touch by ________ letters and sending emails.
4.These ________ need plenty of volunteers to help them.
5. ________ people must be helped not only by their family members but also by more people.
mean,day,write,organize,able
1.We can do a lot to help people in need in our ________ lives.
2.It's ________ for us to learn more about the history of China.
3.Peter and Judy keep in touch by ________ letters and sending emails.
4.These ________ need plenty of volunteers to help them.
5. ________ people must be helped not only by their family members but also by more people.
答案:
Ⅱ. 1. daily 2. meaningful 3. writing 4. organizations 5. Disabled
1.Although he was a child,he tried to find ways ________ people ________ a better life.
A. to help;enjoy B. help;enjoy
C. to help;enjoying D. help;enjoying
A. to help;enjoy B. help;enjoy
C. to help;enjoying D. help;enjoying
答案:
A
2.To help the people in need,we'd like to ________ some money ________ them.
A. donate;to B. donate;for
C. raise;to D. raise;on
A. donate;to B. donate;for
C. raise;to D. raise;on
答案:
A
3.−How did you learn to cook the fish?
—________ watching videos. I have learnt to cook many dishes ________ this way.
A. By;on B. With;in
C. By;in D. With;on
—________ watching videos. I have learnt to cook many dishes ________ this way.
A. By;on B. With;in
C. By;in D. With;on
答案:
C
4.The ideas of the information below are organized in the way of ________.
Tips for Making Sandwiches
First,pick a piece of bread. Second,put some tomato sauce on it. Next,we can put some ham and vegetables on it. Finally,just put another piece of bread on the top of it.
A. time order B. space order
C. general to specific D. specific to general
Tips for Making Sandwiches
First,pick a piece of bread. Second,put some tomato sauce on it. Next,we can put some ham and vegetables on it. Finally,just put another piece of bread on the top of it.
A. time order B. space order
C. general to specific D. specific to general
答案:
A
IV.句子翻译
1.学生们可以在社区中心参与一个保护环境的课题。
The students can ________ ________ ________ ________ at the community centre.
2.在书店当志愿者是很有意义的。
________ ________ ________ ________ ________ in the bookshop.
3.环境因为我们所采取的行动而变得更好。
The environment gets better ________ ________ ________ ________ ________.
1.学生们可以在社区中心参与一个保护环境的课题。
The students can ________ ________ ________ ________ at the community centre.
2.在书店当志愿者是很有意义的。
________ ________ ________ ________ ________ in the bookshop.
3.环境因为我们所采取的行动而变得更好。
The environment gets better ________ ________ ________ ________ ________.
答案:
Ⅳ. 1. take part in an environment protection project
2. It’s very meaningful to work as volunteers
3. because of the actions we have taken
2. It’s very meaningful to work as volunteers
3. because of the actions we have taken
V.阅读理解
逐题讲解
What would it be like if you could only use one hand? Every year,1,500 babies are born in the US without arms.Many more children lose hands in accidents.
Some of these children can use man - made arms or hands. These are called prosthetics(义肢). They cost thousands of dollars. As kids grow,they need new,bigger ones. Over time,the cost adds up.Many families cannot afford them.This is a problem.
▲ Some of the volunteers are students.
At Alexandria Country Day School(ACDS)in Virginia,a group of sixth - graders work in teams,printing prosthetics in their science class.They are using 3 - D printers to make prosthetics.These printers are not common printers.They print with plastic.In 90 minutes,the class can finish making about nine prosthetics.
Taylor Grace Peterson,a student from ACDS,seemed amazed by the 3 - D printed hand.She said it is “pretty cool” to be able to make a hand for a kid in need.
The students work with a non - profit(非营利的)group called e - NABLE.It has 16 designs for 3 - D printed hands.The prosthetic hands are made from everyday materials.A hand can be made for less than $ 50,as long as you have a 3 - D printer.Then the hands go to children in need all over the world.A 10 - year - old boy in New Mexico first received the hand they made.He was born without the left hand.The boy is a huge fan of Denver Broncos(a name of a football team in America),so the students made his prosthetic hand with the team's colours:orange and blue.Using a 3 - D printer is a very cheap way to make prosthetics. Lieberman,the students' science teacher,said there is also one big advantage. “If the hand we made for a child is the wrong size,we can adjust(调整)it or send him or her another one,”Lieberman said.
语言能力 归纳能力1.Paragraph 2 mainly talks about the ________ of the prosthetics.
A. shape B. colourC. history D. disadvantage
2. Which of the following sentences can be put in the “ ▲ ” in the passage?
A. Now the science teachers are giving them a hand.B. Now volunteers in the world are stepping up to help.
C. Now volunteers are teaching them to use prosthetics.D. Now scientists are inventing a new kind of prosthetics.
3. What can we learn from the passage?A. Many families can't afford the printed hands because they cost a lot.B. Students print the prosthetics with materials that cost more than $ 50.
C. The boy in New Mexico has received an orange and blue prosthetic hand.
D. The printed hand has to be thrown away if it is too big for a child.
4. What's the best title for the passage?
A. Let Me Give You A Hand
B. Protect Your Hands
C. Let's Join E - NABLE
D. Stop Using Prosthetics
逐题讲解
What would it be like if you could only use one hand? Every year,1,500 babies are born in the US without arms.Many more children lose hands in accidents.
Some of these children can use man - made arms or hands. These are called prosthetics(义肢). They cost thousands of dollars. As kids grow,they need new,bigger ones. Over time,the cost adds up.Many families cannot afford them.This is a problem.
▲ Some of the volunteers are students.
At Alexandria Country Day School(ACDS)in Virginia,a group of sixth - graders work in teams,printing prosthetics in their science class.They are using 3 - D printers to make prosthetics.These printers are not common printers.They print with plastic.In 90 minutes,the class can finish making about nine prosthetics.
Taylor Grace Peterson,a student from ACDS,seemed amazed by the 3 - D printed hand.She said it is “pretty cool” to be able to make a hand for a kid in need.
The students work with a non - profit(非营利的)group called e - NABLE.It has 16 designs for 3 - D printed hands.The prosthetic hands are made from everyday materials.A hand can be made for less than $ 50,as long as you have a 3 - D printer.Then the hands go to children in need all over the world.A 10 - year - old boy in New Mexico first received the hand they made.He was born without the left hand.The boy is a huge fan of Denver Broncos(a name of a football team in America),so the students made his prosthetic hand with the team's colours:orange and blue.Using a 3 - D printer is a very cheap way to make prosthetics. Lieberman,the students' science teacher,said there is also one big advantage. “If the hand we made for a child is the wrong size,we can adjust(调整)it or send him or her another one,”Lieberman said.
语言能力 归纳能力1.Paragraph 2 mainly talks about the ________ of the prosthetics.
A. shape B. colourC. history D. disadvantage
2. Which of the following sentences can be put in the “ ▲ ” in the passage?
A. Now the science teachers are giving them a hand.B. Now volunteers in the world are stepping up to help.
C. Now volunteers are teaching them to use prosthetics.D. Now scientists are inventing a new kind of prosthetics.
3. What can we learn from the passage?A. Many families can't afford the printed hands because they cost a lot.B. Students print the prosthetics with materials that cost more than $ 50.
C. The boy in New Mexico has received an orange and blue prosthetic hand.
D. The printed hand has to be thrown away if it is too big for a child.
4. What's the best title for the passage?
A. Let Me Give You A Hand
B. Protect Your Hands
C. Let's Join E - NABLE
D. Stop Using Prosthetics
答案:
Ⅴ. 1~4 DBCA
【文章大意】本文是一篇说明文,主要介绍了可以使用3D打印义肢的技术,给缺少手臂的孩子提供帮助。
1. D 段落大意题。通读第二段,特别是“They cost thousands of dollars... This is a problem.”可知第二段主要介绍了义肢的缺点,故选D。
2. B 补全文章题。根据“Some of the volunteers are students.”以及本段内容可知,这里讲的是志愿者提供帮助。选项B“如今,世界各地的志愿者都在提供帮助。”符合段落语境,故选B。
3. C 细节理解题。根据“A 10 - year - old boy in New Mexico first received... with the team’s colours: orange and blue.”可知新墨西哥州的这名男孩收到了一只橙色和蓝色相间的义肢,故选C。
4. A 标题归纳题。通读全文,特别是“What would it be like if you could only use one hand... Many more children lose hands in accidents.”以及“Using a 3 - D printer is a very cheap way to make prosthetics.”可知,本文主要介绍了可以使用3D打印义肢的技术,给缺少手臂的孩子提供帮助,所以A选项“让我来助你一臂之力”最适合作为文章标题,故选A。
【文章大意】本文是一篇说明文,主要介绍了可以使用3D打印义肢的技术,给缺少手臂的孩子提供帮助。
1. D 段落大意题。通读第二段,特别是“They cost thousands of dollars... This is a problem.”可知第二段主要介绍了义肢的缺点,故选D。
2. B 补全文章题。根据“Some of the volunteers are students.”以及本段内容可知,这里讲的是志愿者提供帮助。选项B“如今,世界各地的志愿者都在提供帮助。”符合段落语境,故选B。
3. C 细节理解题。根据“A 10 - year - old boy in New Mexico first received... with the team’s colours: orange and blue.”可知新墨西哥州的这名男孩收到了一只橙色和蓝色相间的义肢,故选C。
4. A 标题归纳题。通读全文,特别是“What would it be like if you could only use one hand... Many more children lose hands in accidents.”以及“Using a 3 - D printer is a very cheap way to make prosthetics.”可知,本文主要介绍了可以使用3D打印义肢的技术,给缺少手臂的孩子提供帮助,所以A选项“让我来助你一臂之力”最适合作为文章标题,故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看