第13页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
Ⅰ. 根据汉语、首字母提示或英文释义写出单词
1. We need a large open ________(空间)to play football.
2. The twin boys are ________(交流)with each other by email now.
3. If we want to provide a good ________(环境)for ourselves, we must protect it first.
4. The young man is trying to improve his living c________ by working hard.
5. It’s uncomfortable to live in the low and ________(not wide)house.
1. We need a large open ________(空间)to play football.
2. The twin boys are ________(交流)with each other by email now.
3. If we want to provide a good ________(环境)for ourselves, we must protect it first.
4. The young man is trying to improve his living c________ by working hard.
5. It’s uncomfortable to live in the low and ________(not wide)house.
答案:
Ⅰ. 1. space 2. communicating 3. environment 4. conditions 5. narrow
Ⅱ. 用方框中所给单词或短语的正确形式填空
1. I’m glad to see that great changes ________ in my hometown over the years.
2. In the past, we could see much ________ in rivers and rubbish on the roads.
3. It was ________ to protect the wildlife because people cut down too many trees.
4. But now the government ________ many big and beautiful natural parks.
5. ________, we understand the importance of protecting the Earth and try our best to take action.
6. Now people are enjoying a ________ and green life which is good for nature and wildlife.
1. I’m glad to see that great changes ________ in my hometown over the years.
2. In the past, we could see much ________ in rivers and rubbish on the roads.
3. It was ________ to protect the wildlife because people cut down too many trees.
4. But now the government ________ many big and beautiful natural parks.
5. ________, we understand the importance of protecting the Earth and try our best to take action.
6. Now people are enjoying a ________ and green life which is good for nature and wildlife.
答案:
Ⅱ. 1. have taken place 2. pollution 3. impossible 4. has built 5. Moreover 6. comfortable
1. He ________ the way of doing things, so he ________ it like that.
A. has been used to; can’t stop doing
B. has been used to; can’t stop to do
C. used to; can’t stop doing
D. used to; can’t stop to do
A. has been used to; can’t stop doing
B. has been used to; can’t stop to do
C. used to; can’t stop doing
D. used to; can’t stop to do
答案:
A
2. —________ Tom ________ here just now?
—No. I haven’t seen him since yesterday afternoon.
A. Has; come
B. Did; come
C. Has; been
D. Does; come
—No. I haven’t seen him since yesterday afternoon.
A. Has; come
B. Did; come
C. Has; been
D. Does; come
答案:
B
3. —Nice to see you. I ________ you for a long time.

—I ________ in Beijing. I’ve just come back.
A. didn’t see; am
B. haven’t seen; was
C. didn’t see; was
D. haven’t seen; am
—I ________ in Beijing. I’ve just come back.
A. didn’t see; am
B. haven’t seen; was
C. didn’t see; was
D. haven’t seen; am
答案:
B
4. —Mum, I’m sorry that I didn’t win the reading contest.
—Take it easy. You did your best ________. I’m proud of you.
A. moreover
B. however
C. anyway
D. otherwise
—Take it easy. You did your best ________. I’m proud of you.
A. moreover
B. however
C. anyway
D. otherwise
答案:
C
5. There ________ a lot of shops in the street, but now they have all moved out.
A. used to be
B. used to have
C. had
D. were used to be
A. used to be
B. used to have
C. had
D. were used to be
答案:
A
Ⅳ.(2024·济南市市中区二模)阅读理解
New research studying 20 years of ocean information has found that our oceans have changed the colour. This also means a great change in the ecosystems(生态系统)of the oceans that is likely caused by human activities.
For tens of years, satellites(卫星)have been watching the colour of Earth’s oceans and collecting information on the colour of light reflecting(反射)off the water. Especially one of the satellites, the Aqua satellite has recently completed 20 years of collecting high - quality global ocean - colour information. A new study has examined this information and found changes in ocean colour over the past 20 years that cannot be explained by natural, year - to - year variability(可变性)alone.
“I’ve been running models to study the ocean colour. The models have been telling me for years that these changes in ocean colour are going to happen,” said Stephanie Dutkiewicz, one of the study’s writers. “To actually see it happening for real is not surprising. But I am scared that these changes are probably caused by human’s activities.”
The ocean’s colour shows the life that lives in the water. Deep blue water usually has very little life. However, greener water means the presence of ecosystems, mainly plankton(浮游生物). Without plankton, many oceanic food webs would break down. This will greatly impact the sea life and humans who depend on fish for food.
“The colour of our oceans has changed,” said Dutkiewicz. “And we can’t say how. But we can say that changes in colour show changes in plankton communities. Plankton communities are the foundation(基础)of everything that feeds on plankton. So, we hope people take this seriously.”
Next up, Dutkiewicz will try to better understand the colour changes in different ocean areas, as well as looking into what might be causing them.
语言能力 归纳能力 1. What does Paragraph 2 mainly talk about?
A. The purpose(目的)of the study.
B. The writers of the study.
C. The process(过程)of the study.
D. The good parts of the study.
语言能力 分析能力 2. How did Dutkiewicz feel about the changes in the colour of oceans?
A. Calm.
B. Worried.
C. Surprised.
D. Interested.
3. What does the underlined word “impact” probably mean in Chinese?
A. 增强
B. 影响
C. 污染
D. 断绝
4. According to Paragraph 5, what is Dutkiewicz trying to do?
A. To call on people to care about oceans.
B. To point out the importance of oceanic food webs.
C. To tell that plankton is the foundation of everything.
D. To explain how the colour of our oceans has changed.
语言能力 推断能力 5. What may Dutkiewicz continue to study?
A. The ecosystems in different ocean areas.
B. The results of changes in ocean colour.
C. The plankton communities of different oceans.
D. The reasons for changes in ocean colour.
New research studying 20 years of ocean information has found that our oceans have changed the colour. This also means a great change in the ecosystems(生态系统)of the oceans that is likely caused by human activities.
For tens of years, satellites(卫星)have been watching the colour of Earth’s oceans and collecting information on the colour of light reflecting(反射)off the water. Especially one of the satellites, the Aqua satellite has recently completed 20 years of collecting high - quality global ocean - colour information. A new study has examined this information and found changes in ocean colour over the past 20 years that cannot be explained by natural, year - to - year variability(可变性)alone.
“I’ve been running models to study the ocean colour. The models have been telling me for years that these changes in ocean colour are going to happen,” said Stephanie Dutkiewicz, one of the study’s writers. “To actually see it happening for real is not surprising. But I am scared that these changes are probably caused by human’s activities.”
The ocean’s colour shows the life that lives in the water. Deep blue water usually has very little life. However, greener water means the presence of ecosystems, mainly plankton(浮游生物). Without plankton, many oceanic food webs would break down. This will greatly impact the sea life and humans who depend on fish for food.
“The colour of our oceans has changed,” said Dutkiewicz. “And we can’t say how. But we can say that changes in colour show changes in plankton communities. Plankton communities are the foundation(基础)of everything that feeds on plankton. So, we hope people take this seriously.”
Next up, Dutkiewicz will try to better understand the colour changes in different ocean areas, as well as looking into what might be causing them.
语言能力 归纳能力 1. What does Paragraph 2 mainly talk about?
A. The purpose(目的)of the study.
B. The writers of the study.
C. The process(过程)of the study.
D. The good parts of the study.
语言能力 分析能力 2. How did Dutkiewicz feel about the changes in the colour of oceans?
A. Calm.
B. Worried.
C. Surprised.
D. Interested.
3. What does the underlined word “impact” probably mean in Chinese?
A. 增强
B. 影响
C. 污染
D. 断绝
4. According to Paragraph 5, what is Dutkiewicz trying to do?
A. To call on people to care about oceans.
B. To point out the importance of oceanic food webs.
C. To tell that plankton is the foundation of everything.
D. To explain how the colour of our oceans has changed.
语言能力 推断能力 5. What may Dutkiewicz continue to study?
A. The ecosystems in different ocean areas.
B. The results of changes in ocean colour.
C. The plankton communities of different oceans.
D. The reasons for changes in ocean colour.
答案:
Ⅳ. 1~5 CBBAD
【文章大意】本文是一篇说明文,主要介绍了海洋的颜色发生了很大变化,科学家说其中一个原因是人类活动,文章号召人们要保护海洋。
1. C 段落大意题。根据第二段可知,第二段首先介绍了研究的信息的来源——卫星一直在观察地球海洋的颜色,并收集有关水反射光的颜色的信息。然后介绍了研究调查了这些信息并得出了一些结论。故本段主要介绍了研究的过程。故选C。
2. B 观点态度题。根据“But I am scared that these changes are probably caused by human's activities.”可知,科学家担心这些变化可能是由人类活动引起的。故选B。
3. B 词义猜测题。根据“Without plankton, many oceanic food webs would break down. This will greatly impact the sea life and humans who depend on fish for food.”可知,没有浮游生物,许多海洋食物网将会崩溃,这将极大地影响海洋生物和以鱼类为食的人类。由此可猜测,impact 意为“影响”。故选B。
4. A 推理判断题。根据“So, we hope people take this seriously.”可知,科学家希望人类能认真看待海洋颜色变化这种现象,目的是呼吁人们保护海洋。故选A。
5. D 推理判断题。根据“Next up, Dutkiewicz will try to better understand the colour changes in different ocean areas, as well as looking into what might be causing them.”可知,科学家将进一步研究海洋颜色发生变化的原因。故选D。
【文章大意】本文是一篇说明文,主要介绍了海洋的颜色发生了很大变化,科学家说其中一个原因是人类活动,文章号召人们要保护海洋。
1. C 段落大意题。根据第二段可知,第二段首先介绍了研究的信息的来源——卫星一直在观察地球海洋的颜色,并收集有关水反射光的颜色的信息。然后介绍了研究调查了这些信息并得出了一些结论。故本段主要介绍了研究的过程。故选C。
2. B 观点态度题。根据“But I am scared that these changes are probably caused by human's activities.”可知,科学家担心这些变化可能是由人类活动引起的。故选B。
3. B 词义猜测题。根据“Without plankton, many oceanic food webs would break down. This will greatly impact the sea life and humans who depend on fish for food.”可知,没有浮游生物,许多海洋食物网将会崩溃,这将极大地影响海洋生物和以鱼类为食的人类。由此可猜测,impact 意为“影响”。故选B。
4. A 推理判断题。根据“So, we hope people take this seriously.”可知,科学家希望人类能认真看待海洋颜色变化这种现象,目的是呼吁人们保护海洋。故选A。
5. D 推理判断题。根据“Next up, Dutkiewicz will try to better understand the colour changes in different ocean areas, as well as looking into what might be causing them.”可知,科学家将进一步研究海洋颜色发生变化的原因。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看