第59页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
Ⅰ.根据汉语或首字母提示写出单词
1. Jim is ________(幸运的) to be able to get the first place in the race.
2. I visited many places of interest and ate lots of ________(当地的) food.
3. I ________(归还) the book to the library as soon as I finished reading it.
4. If you want to go to another country, a p________ is necessary.
5. She r________ her dream of becoming an actress at last.
1. Jim is ________(幸运的) to be able to get the first place in the race.
2. I visited many places of interest and ate lots of ________(当地的) food.
3. I ________(归还) the book to the library as soon as I finished reading it.
4. If you want to go to another country, a p________ is necessary.
5. She r________ her dream of becoming an actress at last.
答案:
1. lucky 2. local 3. returned 4. passport 5. realized
Ⅱ.用方框中所给单词或短语填空
1. I have ________ read this novel many times. You can ask any question.
2. —I'm sorry for keeping you waiting so long.
—That's all right. I have ________ arrived.
3. This is the best book that I have ________ read.
4. —Have you heard from your parents ________?
—No,I haven't.
5. I have ________ been to Suzhou. I'm looking forward to taking a journey there this month.
6. —Ken,your speech will start in 5 minutes. Are you ready?
—I haven't prepared well ________. All the words seem to be getting away from my mind.
1. I have ________ read this novel many times. You can ask any question.
2. —I'm sorry for keeping you waiting so long.
—That's all right. I have ________ arrived.
3. This is the best book that I have ________ read.
4. —Have you heard from your parents ________?
—No,I haven't.
5. I have ________ been to Suzhou. I'm looking forward to taking a journey there this month.
6. —Ken,your speech will start in 5 minutes. Are you ready?
—I haven't prepared well ________. All the words seem to be getting away from my mind.
答案:
1. already 2. just 3. ever 4. recently 5. never 6. till now
1. —My father lived in the countryside when he was a child.
—How long ________ he ________ there?
A. has;lived B. does;live
C. had;lived D. did;live
—How long ________ he ________ there?
A. has;lived B. does;live
C. had;lived D. did;live
答案:
D
2. Mary ________ to the cinema because she ________ the film twice.
A. won't go;saw B. won't go;will see
C. won't go;has seen D. didn't go;sees
A. won't go;saw B. won't go;will see
C. won't go;has seen D. didn't go;sees
答案:
C
3. —They have been here for a long time. When ________ they ________?
—I don't know. But it looks like they are going to leave.
A. have;arrived B. did;arrive
C. will;reach D. do;come
—I don't know. But it looks like they are going to leave.
A. have;arrived B. did;arrive
C. will;reach D. do;come
答案:
B
4. —Hello,may I speak to Wang Li?
—Sorry,she is not at home. She ________ for nearly a week.
A. left B. has left
C. has been away D. went away
—Sorry,she is not at home. She ________ for nearly a week.
A. left B. has left
C. has been away D. went away
答案:
C
5. He ________ up yet because he ________ to bed very late last night.
A. didn't got;went B. doesn't get;went
C. hasn't got;has gone D. hasn't got;went
A. didn't got;went B. doesn't get;went
C. hasn't got;has gone D. hasn't got;went
答案:
D
Ⅳ.(2023·扬州二模改编)完形填空
When I was 13,I climbed my first mountain near my home. I was overweight then and out of breath when I reached the top. But I loved the challenge.
Two years ago,my friend Mel Olsen and I drove to Oregon to climb 11,240 - foot Mount Hood.
As we went higher,the trail(山路) grew 1 and steeper(更陡峭的). At around 9 a.m.,we reached an ice step. Confident I was safe,I put my full 2 on it. Suddenly,I heard a crack,and the ice broke off the step,right 3 my foot.
In a second,I fell backward. Soon,I came to a stop on a flat slope(坡). I 4 my whole body,feeling 5 that I was fine,except that I was feeling a sharp pain in my left leg and couldn't move.
I 6 for help,and at once Mel and other climbers came to help me and called Mountain Rescue. Then I was loaded into an ambulance and taken to a 7 ,where I stayed for four days. The doctors told me it would be a year before I could 8 again,but I was back on the trails within six months.
The fall has made me more 9 . One slip(滑倒) on a mountain can change everything. But the experience also made me 10 as a better person. Since the accident,I've climbed another 60 mountains. I'm not going to let one fall keep me from doing my favourite thing.
1. A. wider B. farther
C. narrower D. nearer
2. A. body B. strength
C. foot D. weight
3. A. above B. under
C. out D. in
4. A. calmed B. looked
C. tested D. checked
5. A. lucky B. satisfied
C. organized D. confident
6. A. shouted B. went
C. tried D. looked
7. A. mountain B. hospital
C. step D. slope
8. A. jump B. move
C. drive D. climb
9. A. active B. frightened
C. careful D. worried
10. A. grow B. develop
C. feel D. act
When I was 13,I climbed my first mountain near my home. I was overweight then and out of breath when I reached the top. But I loved the challenge.
Two years ago,my friend Mel Olsen and I drove to Oregon to climb 11,240 - foot Mount Hood.
As we went higher,the trail(山路) grew 1 and steeper(更陡峭的). At around 9 a.m.,we reached an ice step. Confident I was safe,I put my full 2 on it. Suddenly,I heard a crack,and the ice broke off the step,right 3 my foot.
In a second,I fell backward. Soon,I came to a stop on a flat slope(坡). I 4 my whole body,feeling 5 that I was fine,except that I was feeling a sharp pain in my left leg and couldn't move.
I 6 for help,and at once Mel and other climbers came to help me and called Mountain Rescue. Then I was loaded into an ambulance and taken to a 7 ,where I stayed for four days. The doctors told me it would be a year before I could 8 again,but I was back on the trails within six months.
The fall has made me more 9 . One slip(滑倒) on a mountain can change everything. But the experience also made me 10 as a better person. Since the accident,I've climbed another 60 mountains. I'm not going to let one fall keep me from doing my favourite thing.
1. A. wider B. farther
C. narrower D. nearer
2. A. body B. strength
C. foot D. weight
3. A. above B. under
C. out D. in
4. A. calmed B. looked
C. tested D. checked
5. A. lucky B. satisfied
C. organized D. confident
6. A. shouted B. went
C. tried D. looked
7. A. mountain B. hospital
C. step D. slope
8. A. jump B. move
C. drive D. climb
9. A. active B. frightened
C. careful D. worried
10. A. grow B. develop
C. feel D. act
答案:
1~5 CDBDA 6~10 ABDCA
【文章大意】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者的一次爬山受伤的经历以及影响。
1. C 根据“and steeper”可知此处为“更陡峭的”的并列词;结合“As we went higher”可推测“更窄的”符合语境。故选C。
2. D 根据“Suddenly, I heard a crack, and the ice broke off the step”可推测作者确信是安全的就把全部重量放在结冰的台阶上。故选D。
3. B 根据“and the ice broke off the step”可知冰从台阶上断裂,可推测此处指作者脚下的冰。故选B。
4. D 句意:我检查了全身,感到很幸运,我没事,除了我感到左腿一阵剧痛,动弹不得。根据“my whole body”可知此处应用“检查”。故选D。
5. A 根据“I was fine”可知作者虽然遭遇意外但没有出大问题,因此感觉非常幸运。故选A。
6. A 根据“for help”可知此处用shout for help“呼救”。故选A。
7. B 根据“I was loaded into an ambulance and taken to...”可知作者坐上救护车并被送往一家医院。故选B。
8. D 句意:医生们告诉我,我需要一年的时间才能再次登山,但我在六个月内就重新踏上了登山之路。根据前文可知本文讲述了作者爬山的经历。故选D。
9. C 根据“One slip on a mountain can change everything.”可推测作者在受伤后爬山时更加小心谨慎。故选C。
10. A 句意:但这段经历也让我成长为一个更好的人。通过前文可知作者在爬山时受伤,恢复后爬山时更加小心谨慎,这段经历使作者成长。故选A。
【文章大意】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者的一次爬山受伤的经历以及影响。
1. C 根据“and steeper”可知此处为“更陡峭的”的并列词;结合“As we went higher”可推测“更窄的”符合语境。故选C。
2. D 根据“Suddenly, I heard a crack, and the ice broke off the step”可推测作者确信是安全的就把全部重量放在结冰的台阶上。故选D。
3. B 根据“and the ice broke off the step”可知冰从台阶上断裂,可推测此处指作者脚下的冰。故选B。
4. D 句意:我检查了全身,感到很幸运,我没事,除了我感到左腿一阵剧痛,动弹不得。根据“my whole body”可知此处应用“检查”。故选D。
5. A 根据“I was fine”可知作者虽然遭遇意外但没有出大问题,因此感觉非常幸运。故选A。
6. A 根据“for help”可知此处用shout for help“呼救”。故选A。
7. B 根据“I was loaded into an ambulance and taken to...”可知作者坐上救护车并被送往一家医院。故选B。
8. D 句意:医生们告诉我,我需要一年的时间才能再次登山,但我在六个月内就重新踏上了登山之路。根据前文可知本文讲述了作者爬山的经历。故选D。
9. C 根据“One slip on a mountain can change everything.”可推测作者在受伤后爬山时更加小心谨慎。故选C。
10. A 句意:但这段经历也让我成长为一个更好的人。通过前文可知作者在爬山时受伤,恢复后爬山时更加小心谨慎,这段经历使作者成长。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看