第57页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
3. —How can I start the computer game?
—That’s easy. Just ________ the icon and the game will start.
A. put on
B. click on
C. click to
D. try on
—That’s easy. Just ________ the icon and the game will start.
A. put on
B. click on
C. click to
D. try on
答案:
B
4. I haven’t been to the observatory(天文台) ________ the top of the hill. But I know you can get to the top ________ fifteen minutes by cable car(缆车).
A. at; in
B. in; in
C. at; for
D. on; after
A. at; in
B. in; in
C. at; for
D. on; after
答案:
A
5. —Have you ever ________ the song “My Heart Will Go On”?
—Yes. It is one of my favourite songs.
A. thought of
B. heard from
C. heard of
D. thought about
—Yes. It is one of my favourite songs.
A. thought of
B. heard from
C. heard of
D. thought about
答案:
C
Ⅴ. 句子翻译
1. 北京有众多举世闻名的名胜古迹。
Beijing has many ____________________.
2. 公园是一个放松的好地方。
The park is ____________________.
3. 答案就在网站的底部。
The answer is ____________________.
4. 在一年的辛勤劳动后,秋天是丰收的季节。
Autumn is a season to harvest ____________________.
5. 店主挑选了几百种美食让顾客去品尝。
The shop owner ____________________ customers to taste.
1. 北京有众多举世闻名的名胜古迹。
Beijing has many ____________________.
2. 公园是一个放松的好地方。
The park is ____________________.
3. 答案就在网站的底部。
The answer is ____________________.
4. 在一年的辛勤劳动后,秋天是丰收的季节。
Autumn is a season to harvest ____________________.
5. 店主挑选了几百种美食让顾客去品尝。
The shop owner ____________________ customers to taste.
答案:
1. world - famous places of interest
2. a good place to relax
3. at the bottom of the website
4. after a year's hard work
5. picked / chose hundreds of kinds of delicious food for
2. a good place to relax
3. at the bottom of the website
4. after a year's hard work
5. picked / chose hundreds of kinds of delicious food for
Ⅵ. (2023·眉山中考改编)阅读理解
Do you like to travel alone? Or do you think it’s better to travel with friends? If you’re still deciding, please read on. I will explain the advantages(优点) of both ways.
One of the great things about travelling alone is that you make the rules about where you go and what you eat. You’ll be surprised at what you discover about yourself without any influence(影响).
Travelling alone really shows you what you’re made of and helps you to discover inner strength(内心的力量) you didn’t know you have. Besides, it also gives you time to think, learn and grow. When your eyes are wide open, you’ll get a whole new outlook on the world.
It’s easy to think that travelling alone is lonely. Although that may sometimes be true, you’re hardly ever alone. When you travel in a one - person team, this can provide a chance for you to enjoy the most interesting part of travel—communicating with the locals and meeting travellers from all corners of the world.
In fact, travelling to know more about the world is not easy. There’s research to be done, flights to be booked and choices to be made, not to mention that things can—and often do—go wrong. One of the main advantages of travelling with friends is being able to share these things and support each other through the process(过程), even if it’s just someone who will wait with your bag when you go to the bathroom.
Just as your mother always says, it’s true that travelling with others can give you a sense of safety, especially if you’re new to travel. You know that if you get lost or have your wallet stolen, there’s someone to hold your hand when you try to explain your situation in a foreign police station.
There’s no right or wrong way to travel. Whether you travel alone or team up with friends, it depends on you.
新趋势 写作手法 1. How does the writer introduce the topic of the passage in Paragraph 1?
A. By telling a story.
B. By giving examples.
C. By asking questions.
D. By describing a scene.
2. What does the underlined word “it” in Paragraph 3 refer to?
A. Travelling alone.
B. Inner strength.
C. Outside influence.
D. Travelling with others.
3. Travelling with friends ________, compared with travelling alone.
A. will be safer and easier
B. is a better way to travel
C. helps you know your inner strength better
D. has fewer chances to communicate with the locals
新趋势 篇章结构 4. What’s the structure重点精讲of the passage?(① = Paragraph 1,② = Paragraph 2,...)

Do you like to travel alone? Or do you think it’s better to travel with friends? If you’re still deciding, please read on. I will explain the advantages(优点) of both ways.
One of the great things about travelling alone is that you make the rules about where you go and what you eat. You’ll be surprised at what you discover about yourself without any influence(影响).
Travelling alone really shows you what you’re made of and helps you to discover inner strength(内心的力量) you didn’t know you have. Besides, it also gives you time to think, learn and grow. When your eyes are wide open, you’ll get a whole new outlook on the world.
It’s easy to think that travelling alone is lonely. Although that may sometimes be true, you’re hardly ever alone. When you travel in a one - person team, this can provide a chance for you to enjoy the most interesting part of travel—communicating with the locals and meeting travellers from all corners of the world.
In fact, travelling to know more about the world is not easy. There’s research to be done, flights to be booked and choices to be made, not to mention that things can—and often do—go wrong. One of the main advantages of travelling with friends is being able to share these things and support each other through the process(过程), even if it’s just someone who will wait with your bag when you go to the bathroom.
Just as your mother always says, it’s true that travelling with others can give you a sense of safety, especially if you’re new to travel. You know that if you get lost or have your wallet stolen, there’s someone to hold your hand when you try to explain your situation in a foreign police station.
There’s no right or wrong way to travel. Whether you travel alone or team up with friends, it depends on you.
新趋势 写作手法 1. How does the writer introduce the topic of the passage in Paragraph 1?
A. By telling a story.
B. By giving examples.
C. By asking questions.
D. By describing a scene.
2. What does the underlined word “it” in Paragraph 3 refer to?
A. Travelling alone.
B. Inner strength.
C. Outside influence.
D. Travelling with others.
3. Travelling with friends ________, compared with travelling alone.
A. will be safer and easier
B. is a better way to travel
C. helps you know your inner strength better
D. has fewer chances to communicate with the locals
新趋势 篇章结构 4. What’s the structure重点精讲of the passage?(① = Paragraph 1,② = Paragraph 2,...)
答案:
Ⅵ. 1~4 CADA
【文章大意】本文是一篇议论文。文章主要论述了独自旅行以及和朋友旅行的优点。
1. C 写作手法题。根据“Do you like to travel alone? Or do you think it's better to travel with friends?”可推断第一段中作者通过提问的方式引出本文的话题。故选 C。
2. A 代词指代题。根据“Travelling alone really shows you what you're made of and helps you to discover inner strength you didn't know you have. Besides, it also gives you time to think, learn and grow.”可知,独自旅行会向你展示你自己的实力,并帮助你发现内心的力量,它也给你思考、学习和成长的时间,故此处“it”指代“独自旅行”。故选 A。
3. D 推理判断题。根据“When you travel in a one - person team, this can provide a chance for you to enjoy the most interesting part of travel - communicating with the locals and meeting travellers from all corners of the world.”可知,独自旅行的时候,你有机会与当地人或者来自世界各地的游客交流。由此可推测,和朋友一起旅行时,这种机会会减少。故选 D。
4. A 篇章结构题。通读全文可知,第一段引出文章的主题;二至第四段论述独自旅行的优点;第五至第六段论述和朋友旅行的优点;第七段进行总结。故选 A。
【文章大意】本文是一篇议论文。文章主要论述了独自旅行以及和朋友旅行的优点。
1. C 写作手法题。根据“Do you like to travel alone? Or do you think it's better to travel with friends?”可推断第一段中作者通过提问的方式引出本文的话题。故选 C。
2. A 代词指代题。根据“Travelling alone really shows you what you're made of and helps you to discover inner strength you didn't know you have. Besides, it also gives you time to think, learn and grow.”可知,独自旅行会向你展示你自己的实力,并帮助你发现内心的力量,它也给你思考、学习和成长的时间,故此处“it”指代“独自旅行”。故选 A。
3. D 推理判断题。根据“When you travel in a one - person team, this can provide a chance for you to enjoy the most interesting part of travel - communicating with the locals and meeting travellers from all corners of the world.”可知,独自旅行的时候,你有机会与当地人或者来自世界各地的游客交流。由此可推测,和朋友一起旅行时,这种机会会减少。故选 D。
4. A 篇章结构题。通读全文可知,第一段引出文章的主题;二至第四段论述独自旅行的优点;第五至第六段论述和朋友旅行的优点;第七段进行总结。故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看