第10页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
Ⅰ. 根据汉语、首字母提示或英文释义写出单词
1. We are happy to know that all the people are in good ______(状况)after the terrible snowstorm.
2. The office is quite bright and tidy. You will enjoy the pleasant working ______(环境).
3. The designer likes to choose the bright ______(初级的)colours for his designs.
4. —Which form of t______ do you prefer, cars or trains?
—Neither. I like planes better.
5. She ______(come back or go back)to China with her parents in 2008.
1. We are happy to know that all the people are in good ______(状况)after the terrible snowstorm.
2. The office is quite bright and tidy. You will enjoy the pleasant working ______(环境).
3. The designer likes to choose the bright ______(初级的)colours for his designs.
4. —Which form of t______ do you prefer, cars or trains?
—Neither. I like planes better.
5. She ______(come back or go back)to China with her parents in 2008.
答案:
Ⅰ. 1. condition 2. environment 3. primary 4. transport 5. returned
Ⅱ. 用括号中所给单词的正确形式填空
1. The Internet makes ______(communicate)much easier, quicker and more convenient.
2. —You mean Dad is unhappy with what I said just now? —______(exact).
3. We ______(not agree)on where to go about our family trip yet.
4. There ______(be)great changes to this place over the past 10 years.
5. I think her ______(last)book was one of her best.
1. The Internet makes ______(communicate)much easier, quicker and more convenient.
2. —You mean Dad is unhappy with what I said just now? —______(exact).
3. We ______(not agree)on where to go about our family trip yet.
4. There ______(be)great changes to this place over the past 10 years.
5. I think her ______(last)book was one of her best.
答案:
Ⅱ. 1. communication 2. Exactly 3. haven't agreed 4. have been 5. last
1. We often use facts and opinions when we write. Which of the following sentences is an opinion?
A. We saw an empty box in the middle of the room.
B. It's not easy to get used to the changes quickly.
C. Our teachers told us it was School Poetry Week.
D. There used to be a shoe factory by the river.
A. We saw an empty box in the middle of the room.
B. It's not easy to get used to the changes quickly.
C. Our teachers told us it was School Poetry Week.
D. There used to be a shoe factory by the river.
答案:
B
2. My father ______ eat noodles, but now he ______ eating rice.
A. used to; used to
B. is used to; used to
C. used to; is used to
D. is used to; is used to
A. used to; used to
B. is used to; used to
C. used to; is used to
D. is used to; is used to
答案:
C
3. —Have you written anything on Chinese traditional food so far?
—______. But I have a plan for it.
A. Ever since
B. Later on
C. Not yet
D. From now on
—______. But I have a plan for it.
A. Ever since
B. Later on
C. Not yet
D. From now on
答案:
C
4. —Today many people like writing emails to ______ each other.
—That's because the emails can reach others in a second.
A. look forward to
B. keep in touch with
C. feel worried about
D. hear from
—That's because the emails can reach others in a second.
A. look forward to
B. keep in touch with
C. feel worried about
D. hear from
答案:
B
5. Mike loves travelling ______ to experience different cultures of different countries. He has visited more than ten countries.
A. home
B. inside
C. abroad
D. aboard
A. home
B. inside
C. abroad
D. aboard
答案:
C
Ⅳ. 阅读理解
①Mrs Li is over 70 years old. She has lived in Beijing all her life. A reporter interviewed her yesterday. The followings are their questions and answers.
② Reporter: What was your life like in the past?
③ Mrs Li: My family lived in a tiny house. My father was a postman, and he often worked twelve hours a day outside in the winter cold or in the summer heat. My mother was a farm girl before she met my father. She was a kind and loving mother. She didn't go out to work. There were five children in my family, and looking after us was more than a full - time job.
④ The food we ate was simple. We could only eat meat once or twice a year. I wasn't sent to school because my family couldn't afford it.
5.Reporter: How has life changed?
6.Mrs Li: Families have got smaller than they were in the past. The role of women has changed too. My daughter is really lucky. She has a good education. I'm happy that she can go to work even after getting married, but sometimes I feel lonely because she can't come to see me often.
7.Transport and travel are easier today. When I was young, I went everywhere on foot or sometimes by bike. Now you can take the bus, the underground or a plane to travel. What I don't like is that there's so much more traffic. It's so difficult to cross the road. And, of course, we have televisions today and I really enjoy watching TV. But I hate some of the shows because they are too noisy for me.
8.Generally speaking, I think life is better today. We eat better and we live longer.
1. Who does Paragraph ③ mainly talk about?
A. Mrs Li's father and mother.
B. Mrs Li's mother and Mrs Li.
C. Mrs Li's brothers and sisters.
D. Mrs Li's father and the children.
2. Mrs Li's mother ______.
A. worked very hard at home
B. was very strict with her children
C. often gave her children meat to eat
D. worked on a farm after getting married
3. According to the passage, we can know that Mrs Li ______.
A. can often see her daughter
B. has lived in Beijing for 50 years
C. usually went out by bike when she was young
D. couldn't go to school because her family was poor
4. Mrs Li thinks ______.
A. her daughter is not lucky
B. it's easy to cross the road
C. the food she eats is simple
D. some TV shows are too noisy
5. The passage above can probably be found in the part of ______ in a newspaper.
A. Business
B. Nature
C. Life
D. Travel
①Mrs Li is over 70 years old. She has lived in Beijing all her life. A reporter interviewed her yesterday. The followings are their questions and answers.
② Reporter: What was your life like in the past?
③ Mrs Li: My family lived in a tiny house. My father was a postman, and he often worked twelve hours a day outside in the winter cold or in the summer heat. My mother was a farm girl before she met my father. She was a kind and loving mother. She didn't go out to work. There were five children in my family, and looking after us was more than a full - time job.
④ The food we ate was simple. We could only eat meat once or twice a year. I wasn't sent to school because my family couldn't afford it.
5.Reporter: How has life changed?
6.Mrs Li: Families have got smaller than they were in the past. The role of women has changed too. My daughter is really lucky. She has a good education. I'm happy that she can go to work even after getting married, but sometimes I feel lonely because she can't come to see me often.
7.Transport and travel are easier today. When I was young, I went everywhere on foot or sometimes by bike. Now you can take the bus, the underground or a plane to travel. What I don't like is that there's so much more traffic. It's so difficult to cross the road. And, of course, we have televisions today and I really enjoy watching TV. But I hate some of the shows because they are too noisy for me.
8.Generally speaking, I think life is better today. We eat better and we live longer.
1. Who does Paragraph ③ mainly talk about?
A. Mrs Li's father and mother.
B. Mrs Li's mother and Mrs Li.
C. Mrs Li's brothers and sisters.
D. Mrs Li's father and the children.
2. Mrs Li's mother ______.
A. worked very hard at home
B. was very strict with her children
C. often gave her children meat to eat
D. worked on a farm after getting married
3. According to the passage, we can know that Mrs Li ______.
A. can often see her daughter
B. has lived in Beijing for 50 years
C. usually went out by bike when she was young
D. couldn't go to school because her family was poor
4. Mrs Li thinks ______.
A. her daughter is not lucky
B. it's easy to cross the road
C. the food she eats is simple
D. some TV shows are too noisy
5. The passage above can probably be found in the part of ______ in a newspaper.
A. Business
B. Nature
C. Life
D. Travel
答案:
Ⅳ. 1~5 AADDC
[文章大意]本文是记者对李女士的采访,李女士谈到了她过去和现在的生活发生的变化。
1. A 段落大意题。根据“My father was a postman... My mother was a farm girl before she met my father...”可知,第③段主要介绍了李女士的爸爸妈妈,故选 A。
2. A 推理判断题。根据“She didn't go out to work. There were five children in my family, and looking after us was more than a full - time job.”可知,李女士的妈妈在家里照顾五个孩子比做一份全职工作还辛苦,由此可以推断李女士的妈妈在家里工作很辛苦,故选 A。
3. D 细节理解题。根据“I wasn't sent to school because my family couldn't afford it.”可知,李女士以前没有去上学,因为那时她家里很穷,故选 D。
4. D 细节理解题。根据“But I hate some of the shows because they are too noisy for me.”可知,李女士认为有些电视节目太吵了,故选 D。
5. C 文章出处题。本文是记者对李女士的采访,李女士谈到了她过去和现在的生活发生的变化,这属于生活类的文章,故选 C。
[文章大意]本文是记者对李女士的采访,李女士谈到了她过去和现在的生活发生的变化。
1. A 段落大意题。根据“My father was a postman... My mother was a farm girl before she met my father...”可知,第③段主要介绍了李女士的爸爸妈妈,故选 A。
2. A 推理判断题。根据“She didn't go out to work. There were five children in my family, and looking after us was more than a full - time job.”可知,李女士的妈妈在家里照顾五个孩子比做一份全职工作还辛苦,由此可以推断李女士的妈妈在家里工作很辛苦,故选 A。
3. D 细节理解题。根据“I wasn't sent to school because my family couldn't afford it.”可知,李女士以前没有去上学,因为那时她家里很穷,故选 D。
4. D 细节理解题。根据“But I hate some of the shows because they are too noisy for me.”可知,李女士认为有些电视节目太吵了,故选 D。
5. C 文章出处题。本文是记者对李女士的采访,李女士谈到了她过去和现在的生活发生的变化,这属于生活类的文章,故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看