第36页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
Ⅰ.根据汉语提示或句意写出单词
1. More and more people like doing ________(生意)online in China.
2. I find it difficult to tell the main ________(要点)of the articles while doing Chinese reading.
3. In Zhangjiajie, there are many wonderful ________(高山)of different shapes.
4. —Do I need to change trains to London?
—No. This train is ________.
5. —Is everyone in the classroom?
—We are all here ________ Li Dong. We have no idea where he has gone.
1. More and more people like doing ________(生意)online in China.
2. I find it difficult to tell the main ________(要点)of the articles while doing Chinese reading.
3. In Zhangjiajie, there are many wonderful ________(高山)of different shapes.
4. —Do I need to change trains to London?
—No. This train is ________.
5. —Is everyone in the classroom?
—We are all here ________ Li Dong. We have no idea where he has gone.
答案:
1. business 2. points 3. mountains 4. direct 5. except
Ⅱ.用括号中所给单词的正确形式填空
1. The visitors are enjoying the ________(beauty)of Tianmu Lake.
2. The book is so interesting that I have read it ________(two).
3. I like water sports very much. So I go ________(sail)in summer in Qingdao every year.
4. I'll never forget my first ________(fly)from my home to Beijing.
5. I think most people enjoy visiting places of ________(nature)beauty.
1. The visitors are enjoying the ________(beauty)of Tianmu Lake.
2. The book is so interesting that I have read it ________(two).
3. I like water sports very much. So I go ________(sail)in summer in Qingdao every year.
4. I'll never forget my first ________(fly)from my home to Beijing.
5. I think most people enjoy visiting places of ________(nature)beauty.
答案:
1. beauty 2. twice 3. sailing 4. flight 5. natural
1. —Do you have any plans ________ the coming weekend?
—It's reported that there will be a heavy snow. We'd better stay at home ________ snowy days.
A. to; on B. in; in C. for; on D. of; in
—It's reported that there will be a heavy snow. We'd better stay at home ________ snowy days.
A. to; on B. in; in C. for; on D. of; in
答案:
C
2. —Do we need to take an umbrella with us?
—We'd better take one. There ________ a shower, but I'm not quite sure.
A. maybe B. must be
C. may be D. should have
—We'd better take one. There ________ a shower, but I'm not quite sure.
A. maybe B. must be
C. may be D. should have
答案:
C
3. —What ________ Linda last night?
—A car hit her badly.
A. was happening to B. took place
C. was happened to D. happened to
—A car hit her badly.
A. was happening to B. took place
C. was happened to D. happened to
答案:
D
4. —________ did your uncle leave his hometown?
—Twenty years ago. He ________ for twenty years.
A. When; has left
B. How long; has been away
C. How long; has left
D. When; has been away
—Twenty years ago. He ________ for twenty years.
A. When; has left
B. How long; has been away
C. How long; has left
D. When; has been away
答案:
D
语言能力 归纳能力 5. What is the main point of the message below?
B. It will offer different experiences for travellers.
C. France is preparing for the return of Chinese tourists.
D. France will give travel workers training programmes.
France is preparing for the return of Chinese tourists in many ways. More flights have been put into service. Also, France will give travel workers new training programmes.It will offer different experiences for travelers.
A. More flights have been put into service.B. It will offer different experiences for travellers.
C. France is preparing for the return of Chinese tourists.
D. France will give travel workers training programmes.
答案:
C
Ⅳ.(2024·天津三模改编)阅读理解
新素材 盲盒机票 Travel is like a box of chocolates—you never know what you're going to get, especially when you're using a blind box plane ticket.
Fan Zhihua, who enjoys going wherever she wants and whenever she wants, bought her first blind box plane ticket in March 2023. The 29 - year - old woman went to Zhangye, Gansu Province. It's a lesser - known destination, but it actually brings surprises.
When Fan arrived in Zhangye, she found that she was able to share a rented car with a few other people. This allowed the travellers to save money, since many of the area's tourist places are far apart from each other. So Fan found a group of easy - going young women to join. They went to some tourist places together, but everyone was free to choose their schedule! “The best part of the trip is this way of travelling, casual and romantic,” Fan said.
That wasn't her only gain. Before that, Fan thought most of the natural scenery(风景)she saw in photos was over - beautified. However, her trip to Dunhuang changed her mind.
After a couple of days in Zhangye, the group decided to leave for Dunhuang. Fan was never a big fan of making travel plans, so she just went along. Fan and her travel pals went on a camel ride, and as they entered the desert, she was amazed at her surroundings(周围环境). “I couldn't describe it in words. To be honest, I'm not a history lover, but when I was in the endless desert, it was amazing,” Fan said. “I felt like I had become Zhang Qian, travelling to Xiyu.”
Fan believes that life itself is a journey made up of long and short trips. “I think I was brought into this world to have as many experiences as possible and that I should make every day count,” she added.
1. What do we know about Fan Zhihua?
A. She has little free time.
B. She often travels with tour groups.
C. She is a travel lover.
D. She is good at making travel plans.
2. Which word can best describe Fan's trip to Zhangye?
A. Short. B. Boring.
C. Expensive. D. Pleasant.
3. Why did Fan mention(提及)Zhang Qian?
A. To express her amazement at the desert.
B. To explain the difficulty of the journey to Xiyu.
C. To introduce the story of Zhang Qian.
D. To show her respect for him.
4. What might Fan learn from her trip to Dunhuang?
A. It's now or never.
B. Seeing is believing.
C. Think twice before acting.
D. Experience must be bought.
新趋势 篇章结构 5. What's the structure of the passage?(① = Paragraph 1, ② = Paragraph 2, ...)
A. ①/②③/④⑤⑥ B. ①/②③④⑤/⑥
C. ①②/③④⑤/⑥ D. ①②/③④/⑤⑥
新素材 盲盒机票 Travel is like a box of chocolates—you never know what you're going to get, especially when you're using a blind box plane ticket.
Fan Zhihua, who enjoys going wherever she wants and whenever she wants, bought her first blind box plane ticket in March 2023. The 29 - year - old woman went to Zhangye, Gansu Province. It's a lesser - known destination, but it actually brings surprises.
When Fan arrived in Zhangye, she found that she was able to share a rented car with a few other people. This allowed the travellers to save money, since many of the area's tourist places are far apart from each other. So Fan found a group of easy - going young women to join. They went to some tourist places together, but everyone was free to choose their schedule! “The best part of the trip is this way of travelling, casual and romantic,” Fan said.
That wasn't her only gain. Before that, Fan thought most of the natural scenery(风景)she saw in photos was over - beautified. However, her trip to Dunhuang changed her mind.
After a couple of days in Zhangye, the group decided to leave for Dunhuang. Fan was never a big fan of making travel plans, so she just went along. Fan and her travel pals went on a camel ride, and as they entered the desert, she was amazed at her surroundings(周围环境). “I couldn't describe it in words. To be honest, I'm not a history lover, but when I was in the endless desert, it was amazing,” Fan said. “I felt like I had become Zhang Qian, travelling to Xiyu.”
Fan believes that life itself is a journey made up of long and short trips. “I think I was brought into this world to have as many experiences as possible and that I should make every day count,” she added.
1. What do we know about Fan Zhihua?
A. She has little free time.
B. She often travels with tour groups.
C. She is a travel lover.
D. She is good at making travel plans.
2. Which word can best describe Fan's trip to Zhangye?
A. Short. B. Boring.
C. Expensive. D. Pleasant.
3. Why did Fan mention(提及)Zhang Qian?
A. To express her amazement at the desert.
B. To explain the difficulty of the journey to Xiyu.
C. To introduce the story of Zhang Qian.
D. To show her respect for him.
4. What might Fan learn from her trip to Dunhuang?
A. It's now or never.
B. Seeing is believing.
C. Think twice before acting.
D. Experience must be bought.
新趋势 篇章结构 5. What's the structure of the passage?(① = Paragraph 1, ② = Paragraph 2, ...)
A. ①/②③/④⑤⑥ B. ①/②③④⑤/⑥
C. ①②/③④⑤/⑥ D. ①②/③④/⑤⑥
答案:
Ⅳ. 1~5 CDABB
[文章大意]本文是一篇记叙文,主要讲述了喜欢旅行的范志华因为盲盒机票去了甘肃张掖和敦煌,体验了愉快的旅行的故事。
1. C 细节理解题。根据“Fan Zhihua, who enjoys going wherever she wants and whenever she wants”可知,范志华是一个旅行爱好者。故选 C。
2. D 观点态度题。根据“It's a lesser - known destination, but it actually brings surprises.”可知,范志华的甘肃张掖之行带来了惊喜,所以是令人愉快的。故选 D。
3. A 推理判断题。根据“‘To be honest, I'm not a history lover, but when I was in the endless desert, it was amazing,’ Fan said.”可知,范志华应该是对沙漠感到震撼,因此会感觉自己是张骞。故选 A。
4. B 推理判断题。根据“Before that, Fan thought most of the natural scenery she saw in photos was over - beautified. However, her trip to Dunhuang changed her mind.”可知,在此之前,范认为她在照片中看到的大部分自然风景都被过度美化了。然而,敦煌之行改变了她的想法。因此范志华从敦煌之行中感悟到了“眼见为实”。故选 B。
5. B 篇章结构题。通读全文可知,第一段引出本文主题;第二段到第五段介绍了范志华从这次旅行中得到的感悟,第六段进行总结,因此文章结构应是总分总。①是总,②③④⑤是分,⑥是总。故选 B。
[文章大意]本文是一篇记叙文,主要讲述了喜欢旅行的范志华因为盲盒机票去了甘肃张掖和敦煌,体验了愉快的旅行的故事。
1. C 细节理解题。根据“Fan Zhihua, who enjoys going wherever she wants and whenever she wants”可知,范志华是一个旅行爱好者。故选 C。
2. D 观点态度题。根据“It's a lesser - known destination, but it actually brings surprises.”可知,范志华的甘肃张掖之行带来了惊喜,所以是令人愉快的。故选 D。
3. A 推理判断题。根据“‘To be honest, I'm not a history lover, but when I was in the endless desert, it was amazing,’ Fan said.”可知,范志华应该是对沙漠感到震撼,因此会感觉自己是张骞。故选 A。
4. B 推理判断题。根据“Before that, Fan thought most of the natural scenery she saw in photos was over - beautified. However, her trip to Dunhuang changed her mind.”可知,在此之前,范认为她在照片中看到的大部分自然风景都被过度美化了。然而,敦煌之行改变了她的想法。因此范志华从敦煌之行中感悟到了“眼见为实”。故选 B。
5. B 篇章结构题。通读全文可知,第一段引出本文主题;第二段到第五段介绍了范志华从这次旅行中得到的感悟,第六段进行总结,因此文章结构应是总分总。①是总,②③④⑤是分,⑥是总。故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看