第186页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
Ⅱ.衣服捐赠 Sandy设想她可以收集周围人的旧衣服一起捐给慈善机构。但是在搜集资料后,Sandy发现这件事并非她想象的那样容易。
逐题讲解 What do you do with clothes you don’t want to wear any more? You may donate them or give them to other people. What happens next? Where do these clothes end up?
It’s reported that 92 million tons of clothes end up in landfills(垃圾填埋场) every year. This means that every second a truck full of clothes arrives at a landfill. Sadly, the beaches of Ghana, a country in West Africa, are one of these places. Now, the beaches are covered with clothing waste.
People from all over the world donate clothes to charities. However, charity shops only sell up 20 per cent of donated clothes. The unsold clothes are then put in large bags and travel to other countries to be sold again or treated as waste.
The Kantamanto market in Accra, the capital of Ghana, is one of the world’s largest second - hand clothing markets. Every week, 20 million pieces of clothes arrive at Kantamanto. But about 40 per cent of them leave the market as waste.
Workers either burn the waste or put it underground. However, the city is near the sea, so there’s not enough space for landfills. This is why a lot of clothing waste ends up on the beach. As it goes into the sea, fish and other sea life are in danger. Sea turtles can’t get to the land, and fish can’t grow because they may get caught in the clothes.
“The waste is also hurting the economy(经济),” Ernest Ijawan, a worker at a landfill in Ghana, told Forbes. Fishermen can’t catch as many fish as before since most of the things they catch are clothes.
According to another survey, many fast fashion clothes are worn only 7 to 10 times, and then they are thrown away. Around 15 years ago, this number was 10 to 15 times. People maybe haven’t realized that our clothes can be bad for the environment. But that’s the fact. So please think twice before we buy clothes or throw them away.
新趋势 写作手法 1. The writer explains his point by _______.
A. listing numbers B. telling stories
C. giving examples D. both A and C
2. How did a piece of old clothes in Ghana end up on the beach?
①Nobody bought it.
②There was no place for landfills.
③The person donated it to a charity.
④It was treated as waste.
⑤It was put in one charity shop.
A. ⑤③①④② B. ⑤②④③①
C. ③⑤①④② D. ③⑤②④①
3. What can we learn from the last paragraph?
A. The fishermen will live a hard life. B. We shouldn’t buy too many clothes.
C. The fish will be expensive. D. We should think carefully about clothes.
语言能力 归纳能力 4. What’s the main idea of the passage?
A. The harm our clothes do to the environment.
B. The ways to deal with the clothes we don’t want to wear.
C. The reasons why there is so much clothing waste.
D. The introduction of the world’s largest second - hand clothing market.
逐题讲解 What do you do with clothes you don’t want to wear any more? You may donate them or give them to other people. What happens next? Where do these clothes end up?
It’s reported that 92 million tons of clothes end up in landfills(垃圾填埋场) every year. This means that every second a truck full of clothes arrives at a landfill. Sadly, the beaches of Ghana, a country in West Africa, are one of these places. Now, the beaches are covered with clothing waste.
People from all over the world donate clothes to charities. However, charity shops only sell up 20 per cent of donated clothes. The unsold clothes are then put in large bags and travel to other countries to be sold again or treated as waste.
The Kantamanto market in Accra, the capital of Ghana, is one of the world’s largest second - hand clothing markets. Every week, 20 million pieces of clothes arrive at Kantamanto. But about 40 per cent of them leave the market as waste.
Workers either burn the waste or put it underground. However, the city is near the sea, so there’s not enough space for landfills. This is why a lot of clothing waste ends up on the beach. As it goes into the sea, fish and other sea life are in danger. Sea turtles can’t get to the land, and fish can’t grow because they may get caught in the clothes.
“The waste is also hurting the economy(经济),” Ernest Ijawan, a worker at a landfill in Ghana, told Forbes. Fishermen can’t catch as many fish as before since most of the things they catch are clothes.
According to another survey, many fast fashion clothes are worn only 7 to 10 times, and then they are thrown away. Around 15 years ago, this number was 10 to 15 times. People maybe haven’t realized that our clothes can be bad for the environment. But that’s the fact. So please think twice before we buy clothes or throw them away.
新趋势 写作手法 1. The writer explains his point by _______.
A. listing numbers B. telling stories
C. giving examples D. both A and C
2. How did a piece of old clothes in Ghana end up on the beach?
①Nobody bought it.
②There was no place for landfills.
③The person donated it to a charity.
④It was treated as waste.
⑤It was put in one charity shop.
A. ⑤③①④② B. ⑤②④③①
C. ③⑤①④② D. ③⑤②④①
3. What can we learn from the last paragraph?
A. The fishermen will live a hard life. B. We shouldn’t buy too many clothes.
C. The fish will be expensive. D. We should think carefully about clothes.
语言能力 归纳能力 4. What’s the main idea of the passage?
A. The harm our clothes do to the environment.
B. The ways to deal with the clothes we don’t want to wear.
C. The reasons why there is so much clothing waste.
D. The introduction of the world’s largest second - hand clothing market.
答案:
1~4 DCDA
[文章大意]本文是一篇说明文,主要介绍了来自世界各地捐赠但未售出的衣物最终成为垃圾,被丢弃在非洲西部国家加纳的海滩上,对当地的经济和海洋生物造成了伤害。
1.D 写作手法题。根据“It’s reported that 92 million tons of clothes end up in landfills every year.”可知作者用了列数字的方法;根据“Sadly, the beaches of Ghana, a country in West Africa, are one of these places. Now, the beaches are covered with clothing waste.”可知作者使用了举例子的方法。故选D。
2.C 事件排序题。根据“People from all over the world donate clothes to charities... sell up 20 per cent of donated clothes... treated as waste.”可知先是世界各地的人向慈善机构捐赠衣服,然后在慈善商店出售,未售出的衣服被运往其他国家再次出售或作为废物处理。再由“Workers either burn the waste or put it underground... not enough space for landfills.”可知最后是没有足够的空间进行垃圾填埋。故选C。
3.D 推理判断题。根据“So please think twice before we buy clothes or throw them away.”及最后一段的内容可知,作者呼吁人们买衣服或者扔掉衣服之前要三思。故选D。
4.A 主旨大意题。通读全文可知,文章讲述了来自世界各地捐赠但未售出的衣物最终成为垃圾,被丢弃在非洲西部国家加纳的海滩上,对当地经济和海洋生物造成了伤害。故选项A“我们的衣服对环境的危害”符合文章主旨,故选A。
[文章大意]本文是一篇说明文,主要介绍了来自世界各地捐赠但未售出的衣物最终成为垃圾,被丢弃在非洲西部国家加纳的海滩上,对当地的经济和海洋生物造成了伤害。
1.D 写作手法题。根据“It’s reported that 92 million tons of clothes end up in landfills every year.”可知作者用了列数字的方法;根据“Sadly, the beaches of Ghana, a country in West Africa, are one of these places. Now, the beaches are covered with clothing waste.”可知作者使用了举例子的方法。故选D。
2.C 事件排序题。根据“People from all over the world donate clothes to charities... sell up 20 per cent of donated clothes... treated as waste.”可知先是世界各地的人向慈善机构捐赠衣服,然后在慈善商店出售,未售出的衣服被运往其他国家再次出售或作为废物处理。再由“Workers either burn the waste or put it underground... not enough space for landfills.”可知最后是没有足够的空间进行垃圾填埋。故选C。
3.D 推理判断题。根据“So please think twice before we buy clothes or throw them away.”及最后一段的内容可知,作者呼吁人们买衣服或者扔掉衣服之前要三思。故选D。
4.A 主旨大意题。通读全文可知,文章讲述了来自世界各地捐赠但未售出的衣物最终成为垃圾,被丢弃在非洲西部国家加纳的海滩上,对当地经济和海洋生物造成了伤害。故选项A“我们的衣服对环境的危害”符合文章主旨,故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看