第182页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
Ⅰ.根据汉语提示或句意写出单词
1. —Look! Whose bags are these?
—They must be those ______(秘书).
2. You must be ______(培训)first if you want to become a doctor.
3. All the ______(官员)should try to work for the happiness of all the people.
4. ______ and China have the largest number of people in the world.
5. I'm poor at English but I have made up my ______ to learn it well.
1. —Look! Whose bags are these?
—They must be those ______(秘书).
2. You must be ______(培训)first if you want to become a doctor.
3. All the ______(官员)should try to work for the happiness of all the people.
4. ______ and China have the largest number of people in the world.
5. I'm poor at English but I have made up my ______ to learn it well.
答案:
1. secretaries' 2. trained 3. officers 4. India 5. mind
Ⅱ.用括号中所给动词的正确形式填空
1. —How does Jack usually go to school?
—He used to ______(ride)a bike, but now he is used to ______(walk)there to lose weight.
2. Joe is a young man from a poor area. He can't afford ______(buy)the apartment.
3. Mr King helped so many disabled people, so he ______(interview)by the reporters yesterday.
4. Since Mary ______(enter)the school, she has learnt many words.
1. —How does Jack usually go to school?
—He used to ______(ride)a bike, but now he is used to ______(walk)there to lose weight.
2. Joe is a young man from a poor area. He can't afford ______(buy)the apartment.
3. Mr King helped so many disabled people, so he ______(interview)by the reporters yesterday.
4. Since Mary ______(enter)the school, she has learnt many words.
答案:
1. ride; walking 2. to buy 3. was interviewed 4. entered
1. We think that more action must ______ to protect the children from possible danger.
A. take B. to take C. be taken D. to be taken
A. take B. to take C. be taken D. to be taken
答案:
C
2. Daisy decided to train ______ a nurse for learning about ORBIS.
A. as B. for C. with D. of
A. as B. for C. with D. of
答案:
A
3. After the earthquake, many volunteers came to the disaster area to ______ food and drinking water to the local people.
A. put out B. find out C. hand out D. cut out
A. put out B. find out C. hand out D. cut out
答案:
C
4. —______ with Lucy?
—She is tired as she has worked for the whole day.
A. What's the matter B. What's happening C. What is it D. What's on
—She is tired as she has worked for the whole day.
A. What's the matter B. What's happening C. What is it D. What's on
答案:
A
Ⅳ.句子翻译
1. 他用了很长时间才下定决心去周游世界。
It took him a long time ______ ______ ______ ______ ______.
2. 他总是害怕在全班同学面前讲话。
He ______ always ______ ______ speaking ______ the whole class.
3. 你的零用钱可以被用来支持慈善组织,而你过去常常用它来买零食。
Your pocket money can ______ ______ ______ support the charities, but you ______ ______ ______ it to buy snacks.
4. 我的钱没有以前多,但我的生活更加有意义。
I don't have ______ ______ money ______ before, but my life is ______ ______ ______.
5. 他们希望通过卖报纸筹钱上大学。
They hope ______ ______ money for college ______ ______ newspapers.
1. 他用了很长时间才下定决心去周游世界。
It took him a long time ______ ______ ______ ______ ______.
2. 他总是害怕在全班同学面前讲话。
He ______ always ______ ______ speaking ______ the whole class.
3. 你的零用钱可以被用来支持慈善组织,而你过去常常用它来买零食。
Your pocket money can ______ ______ ______ support the charities, but you ______ ______ ______ it to buy snacks.
4. 我的钱没有以前多,但我的生活更加有意义。
I don't have ______ ______ money ______ before, but my life is ______ ______ ______.
5. 他们希望通过卖报纸筹钱上大学。
They hope ______ ______ money for college ______ ______ newspapers.
答案:
1. to make up his mind to travel around the world
2. is always afraid of speaking/afraid to speak in front of
3. be used to support; used to use it to buy
4. as/so much money as before; more meaningful
5. to raise money to go to college by selling
2. is always afraid of speaking/afraid to speak in front of
3. be used to support; used to use it to buy
4. as/so much money as before; more meaningful
5. to raise money to go to college by selling
Ⅴ.阅读理解
“I'm worried that one day, we won't have any food,” a boy said in a video. This boy is in poverty(贫穷), but he lives in London, the UK, and there are 700,000 children in the city just like him, said The Childhood Trust, a London child poverty charity. More than 1 in 5 children live in poverty in some of the world's richest countries, said a United Nations International Children's Emergency Fund (UNICEF) report in December.
Why is this? Over the last few years, the diseases and wars have led to food and energy prices rising very fast in Europe. For parents with low incomes(收入), they need to spend more money on these things. Some of them can't even buy enough food. Children in poverty start with not having a warm place to live. They have to often move from place to place with their parents.
Also, some children are more likely to face poverty than others. According to The Big Issue magazine, about 47 per cent of children in Asian families and 53 per cent of children in African families are in poverty. But for children in white families in the UK, the number is just 25 per cent.
Besides, according to the UNICEF report, poor children may have shorter lives. Their lives may be eight to nine years shorter than those of children born in rich areas.
Researchers also studied children's lives from 2014 to 2021 in 40 countries and regions. They found that there were still over 69,000,000 children living in poor families by the end of 2021. Surprisingly, the number of poor children in five of the richest countries in the world—the UK, France, Iceland, Norway and Switzerland—grew the most.
1. What does the video show?
A. The UK becomes a poor country now.
B. The rich children want to leave London.
C. The poor children live happily in the UK.
D. There are many poor children in the UK.
2. Which of the following are the reasons for the increasing number of poor children?
① lower incomes of each family
② problems in food safety
③ rising food and energy prices
④ conflicts in their motherland
⑤ high housing prices
A. ①③④ B. ①④⑤ C. ②③④ D. ②③⑤
3. What did the researchers of UNICEF find?
A. The richer the country is, the richer the children are.
B. The year 2021 saw the highest number of poor children.
C. There were 69,000,000 poor families in the UK in 2021.
D. The number of poor children is becoming larger in some rich countries.
新趋势 篇章结构 4. Which of the following best shows the structure of the passage?(① = Paragraph 1,② = Paragraph 2,...)

5. Which of the following can be the best title?
A. Children in Poor Countries
B. Children in Poverty
C. Children's Lives in the UK
D. Rich Families Around the World
“I'm worried that one day, we won't have any food,” a boy said in a video. This boy is in poverty(贫穷), but he lives in London, the UK, and there are 700,000 children in the city just like him, said The Childhood Trust, a London child poverty charity. More than 1 in 5 children live in poverty in some of the world's richest countries, said a United Nations International Children's Emergency Fund (UNICEF) report in December.
Why is this? Over the last few years, the diseases and wars have led to food and energy prices rising very fast in Europe. For parents with low incomes(收入), they need to spend more money on these things. Some of them can't even buy enough food. Children in poverty start with not having a warm place to live. They have to often move from place to place with their parents.
Also, some children are more likely to face poverty than others. According to The Big Issue magazine, about 47 per cent of children in Asian families and 53 per cent of children in African families are in poverty. But for children in white families in the UK, the number is just 25 per cent.
Besides, according to the UNICEF report, poor children may have shorter lives. Their lives may be eight to nine years shorter than those of children born in rich areas.
Researchers also studied children's lives from 2014 to 2021 in 40 countries and regions. They found that there were still over 69,000,000 children living in poor families by the end of 2021. Surprisingly, the number of poor children in five of the richest countries in the world—the UK, France, Iceland, Norway and Switzerland—grew the most.
1. What does the video show?
A. The UK becomes a poor country now.
B. The rich children want to leave London.
C. The poor children live happily in the UK.
D. There are many poor children in the UK.
2. Which of the following are the reasons for the increasing number of poor children?
① lower incomes of each family
② problems in food safety
③ rising food and energy prices
④ conflicts in their motherland
⑤ high housing prices
A. ①③④ B. ①④⑤ C. ②③④ D. ②③⑤
3. What did the researchers of UNICEF find?
A. The richer the country is, the richer the children are.
B. The year 2021 saw the highest number of poor children.
C. There were 69,000,000 poor families in the UK in 2021.
D. The number of poor children is becoming larger in some rich countries.
新趋势 篇章结构 4. Which of the following best shows the structure of the passage?(① = Paragraph 1,② = Paragraph 2,...)
5. Which of the following can be the best title?
A. Children in Poor Countries
B. Children in Poverty
C. Children's Lives in the UK
D. Rich Families Around the World
答案:
Ⅴ. 1~5 DADCB
【文章大意】本文是一篇议论文,主要阐述了世界各国都面临儿童贫困问题。
1. D 细节理解题。根据第一段“This boy is in poverty, but he lives in London, the UK, and there are 700,000 children in the city just like him ...”可知,这个视频主要告诉我们在英国也有很多贫困儿童。故选 D。
2. A 细节理解题。根据第二段“Why is this? ... the diseases and wars have led to food and energy prices rising ... For parents with low incomes”可知造成儿童贫困的原因主要是战争冲突、不断涨价的食物和能源以及父母的低收入。故选 A。
3. D 细节理解题。根据第五段“Surprisingly, the number of poor children ... grew the most.”可知,一些富裕国家的贫困儿童数量也在不断增加。故选 D。
4. C 篇章结构题。通读全文可知,首段与尾段主要概述世界贫困儿童的现状;第二、三、四段主要讨论造成儿童贫困的原因、贫困儿童的主要分布地区以及贫困儿童的寿命问题,因此文章结构为“总——分——总”。故选 C。
5. B 标题归纳题。综合全文可知,本文主要阐述了世界各国都面临儿童贫困问题,而且数量也在不断增长。故选 B。
【文章大意】本文是一篇议论文,主要阐述了世界各国都面临儿童贫困问题。
1. D 细节理解题。根据第一段“This boy is in poverty, but he lives in London, the UK, and there are 700,000 children in the city just like him ...”可知,这个视频主要告诉我们在英国也有很多贫困儿童。故选 D。
2. A 细节理解题。根据第二段“Why is this? ... the diseases and wars have led to food and energy prices rising ... For parents with low incomes”可知造成儿童贫困的原因主要是战争冲突、不断涨价的食物和能源以及父母的低收入。故选 A。
3. D 细节理解题。根据第五段“Surprisingly, the number of poor children ... grew the most.”可知,一些富裕国家的贫困儿童数量也在不断增加。故选 D。
4. C 篇章结构题。通读全文可知,首段与尾段主要概述世界贫困儿童的现状;第二、三、四段主要讨论造成儿童贫困的原因、贫困儿童的主要分布地区以及贫困儿童的寿命问题,因此文章结构为“总——分——总”。故选 C。
5. B 标题归纳题。综合全文可知,本文主要阐述了世界各国都面临儿童贫困问题,而且数量也在不断增长。故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看