2025年学霸题中题八年级英语下册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学霸题中题八年级英语下册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年学霸题中题八年级英语下册译林版》

第175页
Ⅶ.(2023·绍兴中考改编)首字母填空
根据短文内容及首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。(每空一词)
The Pleasanton Partnerships in 1. E______ Foundation(基金会)(PPIE), an organization in America, was started in 1987 to raise money for local schools. Once it 2. h______ a running event for the community. It raised 1 million for the school district.
“We have 3. o______ 3,000 runners, volunteers and spectators,” said Mindy Louie, the manager of PPIE. This event had races of two miles, five kilometres and ten kilometres. The BURN Youth Development(B.Y.D.), a local runners' group, joined in it as 4. w______.
“The B.Y.D. was born in 2020 to help keep kids active in life,” explained Jerry Wu, its leader and 5. c______. The B.Y.D. has grown to include more than 100 young 6. m______ and 30 of them ran in this year's PPIE event. “Watching them running strongly and happily makes me 7. s______ every time,” said Jerry Wu.
So far, Jerry Wu has 8. t______ students valuable running skills for about three years. The eighth grader Ollie Gu is one of his excellent students. He 9. c______ the race in 40 minutes and 46 seconds and won first place in the 12 - 15 age group.
“What an 10. e______ race!” Ollie said. “I'm looking forward to it next year.”
答案: Ⅶ.【文章大意】本文是一篇记叙文,主要介绍了普莱森顿合作教育基金会为筹钱而开展的跑步比赛的情况。
1. Education 2. hosted/held 3. over 4. well 5. coach 6. members 7. smile 8. taught 9. completed 10. exciting
Ⅷ.(2023·鄂州中考改编)综合填空
根据短文内容,在横线上填入一个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Motuo lies in the south of the Himalayas in Xizang. It 1. ______(know)as the “Natural Museum of Xizang”. It is home to all kinds of mountains, rivers, waterfalls, plants and animals. Its special geographic location(地理位置)makes 2. ______ a beautiful place. It was one of the 3. ______(hard)places to reach and was the last city in China without a highway.
The construction(施工)of the first highway to Motuo 4. ______(start)in the 1960s. However, it was not completed until over 50 years later. In 2014, the construction of its second highway—the Paimo Highway started. In October 2022, the construction of the main body of the highway was completed.
They are great engineering 5. ______(project). In this area, earthquakes and heavy rains happened very often. There could be falling rocks or even landslides(滑坡). People 6. ______ build many walls and nets 7. ______(protect)the two highways. Another challenge was the snow. Large amounts of snow sometimes destroyed rocks and roads. As a result, the construction of the highways to Motuo was stopped several times. To solve this problem, people built a tunnel(隧道)that goes 8. ______ the mountain area.
The two highways stand for the Chinese spirit of never 9. ______(give)up. They are ways to connect Motuo to the outside world and show how China 10. ______(care)about people in the far areas.
答案: Ⅷ.【文章大意】本文是一篇说明文,讲述了国家为西藏墨脱建造高速公路的艰辛历程,体现了永不放弃的中国精神。
1. is known 2. it 3. hardest 4. started 5. projects 6. must 7. to protect 8. through 9. giving 10. cares

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭