第81页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
B
思维品质 逻辑思维 Will future you still be you? It might seem like a strange philosophical(哲学的) question. But the answer to how you think about your future self could make the difference between decisions you finally find satisfying(满意的) and ones you might regret(后悔).
Brain imaging shows that when people think about their future selves, their brain patterns(模式) are similar to those when they think about strangers. This finding shows that, in the mind’s eye, our future selves look like other people. If you see future you as a different person, why should you save money, eat healthier or exercise more to be good for that stranger?
However, if you see the interests of your future self as more like those of your present self, you are more likely to do things today that are good for you tomorrow. A paper showed that college students who experienced a greater sense of connection and similarity to their future selves were more likely to succeed in study. Relationships with our future selves are also important to general psychological well-being(幸福). In a project led by Joseph Reiff, which includes 5,000 adults aged 20 to 75, he found that those who knew the connection in qualities between their present and future selves ended up being more satisfied with their lives 10 years after the study.
So how can we better help our future selves and feel more connected to them? Vividness interventions(主动干预) works. We have found, for example, that showing people images of their older, grayer selves increases their willingness to save for the long term. Besides, you might try writing a letter to—and then from—your future self. As pointed out by Yuta Chishima and Anne Wilson in their 2020 study in the journal Self and Identity, when high-school students took part in this type of “send-and-reply” exercise, they experienced increased levels of feelings of similarity with their future selves.
Letter-writing and visualisation(想象) exercises are just two ways we can connect with our future selves, but the larger lesson here is clear: If we can treat our future selves as if they are people we love, care about and want to support, we can start making choices for them that improve our lives—both today and tomorrow.
6. 语言能力 推断能力 The main purpose of Paragraph 2 is to ______.
A. introduce the following opinion
B. introduce a research result
C. show the finding is important
D. conclude different ideas
7. 新考法 写作手法 How does the writer prove(证明) his idea?
A. By offering numbers.
B. By using others’ words.
C. By listing past findings.
D. By making comparisons.
8. 语言能力 归纳能力 What is Paragraph 4 mainly about?
A. Importance of helping our future selves.
B. Ways of connecting with our future selves.
C. Reasons for changing our way of thinking.
D. Possibilities of us becoming our future selves.
9. What does the article want to tell us?
A. Making future plans makes a difference.
B. Our future selves look like other people.
C. Getting to know our future selves is meaningful.
D. Our choice affects the life of strangers.
10. Where does this text probably come from?
A. A storybook.
B. A weather report.
C. A travelling guide.
D. A science magazine.
思维品质 逻辑思维 Will future you still be you? It might seem like a strange philosophical(哲学的) question. But the answer to how you think about your future self could make the difference between decisions you finally find satisfying(满意的) and ones you might regret(后悔).
Brain imaging shows that when people think about their future selves, their brain patterns(模式) are similar to those when they think about strangers. This finding shows that, in the mind’s eye, our future selves look like other people. If you see future you as a different person, why should you save money, eat healthier or exercise more to be good for that stranger?
However, if you see the interests of your future self as more like those of your present self, you are more likely to do things today that are good for you tomorrow. A paper showed that college students who experienced a greater sense of connection and similarity to their future selves were more likely to succeed in study. Relationships with our future selves are also important to general psychological well-being(幸福). In a project led by Joseph Reiff, which includes 5,000 adults aged 20 to 75, he found that those who knew the connection in qualities between their present and future selves ended up being more satisfied with their lives 10 years after the study.
So how can we better help our future selves and feel more connected to them? Vividness interventions(主动干预) works. We have found, for example, that showing people images of their older, grayer selves increases their willingness to save for the long term. Besides, you might try writing a letter to—and then from—your future self. As pointed out by Yuta Chishima and Anne Wilson in their 2020 study in the journal Self and Identity, when high-school students took part in this type of “send-and-reply” exercise, they experienced increased levels of feelings of similarity with their future selves.
Letter-writing and visualisation(想象) exercises are just two ways we can connect with our future selves, but the larger lesson here is clear: If we can treat our future selves as if they are people we love, care about and want to support, we can start making choices for them that improve our lives—both today and tomorrow.
6. 语言能力 推断能力 The main purpose of Paragraph 2 is to ______.
A. introduce the following opinion
B. introduce a research result
C. show the finding is important
D. conclude different ideas
7. 新考法 写作手法 How does the writer prove(证明) his idea?
A. By offering numbers.
B. By using others’ words.
C. By listing past findings.
D. By making comparisons.
8. 语言能力 归纳能力 What is Paragraph 4 mainly about?
A. Importance of helping our future selves.
B. Ways of connecting with our future selves.
C. Reasons for changing our way of thinking.
D. Possibilities of us becoming our future selves.
9. What does the article want to tell us?
A. Making future plans makes a difference.
B. Our future selves look like other people.
C. Getting to know our future selves is meaningful.
D. Our choice affects the life of strangers.
10. Where does this text probably come from?
A. A storybook.
B. A weather report.
C. A travelling guide.
D. A science magazine.
答案:
6 - 10 ACBCD
B
【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了自己与未来自己之间的关系,以及如何与未来的自己建立更紧密的联系。
6. A 写作意图题。根据“Brain imaging shows that when people think about their future selves, their brain patterns are similar to those when they think about strangers.”可知,第二段提出了本文的观点,在大脑看来,我们未来的自己看起来和陌生人很像,为下文继续介绍如何不把未来的自己看作陌生人做铺垫。故选 A。
7. C 写作手法题。根据第三段“A paper showed that...”和“In a project led by Joseph Reiff...”可知,作者通过列举过去的调查发现来证明自己的观点。故选 C。
8. B 段落大意题。根据“So how can we better help our future selves and feel more connected to them?”可知,第四段主要介绍了如何与未来的自己建立更紧密的联系。故选 B。
9. C 主旨大意题。根据最后一段“If we can treat our future selves as if they are people we love, care about and want to support, we can start making choices for them that improve our lives—both today and tomorrow.”可知,如果我们能像对待我们爱的、关心的和支持的人那样对待未来的自己,我们就能开始为他们做出改善我们今天和明天生活的选择,因此了解未来的自己很有意义。故选 C。
10. D 文章出处题。通读全文可知,本文是一篇有关自己与未来自己之间关系的科普类文章,能够在科学杂志上读到。故选 D。
B
【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了自己与未来自己之间的关系,以及如何与未来的自己建立更紧密的联系。
6. A 写作意图题。根据“Brain imaging shows that when people think about their future selves, their brain patterns are similar to those when they think about strangers.”可知,第二段提出了本文的观点,在大脑看来,我们未来的自己看起来和陌生人很像,为下文继续介绍如何不把未来的自己看作陌生人做铺垫。故选 A。
7. C 写作手法题。根据第三段“A paper showed that...”和“In a project led by Joseph Reiff...”可知,作者通过列举过去的调查发现来证明自己的观点。故选 C。
8. B 段落大意题。根据“So how can we better help our future selves and feel more connected to them?”可知,第四段主要介绍了如何与未来的自己建立更紧密的联系。故选 B。
9. C 主旨大意题。根据最后一段“If we can treat our future selves as if they are people we love, care about and want to support, we can start making choices for them that improve our lives—both today and tomorrow.”可知,如果我们能像对待我们爱的、关心的和支持的人那样对待未来的自己,我们就能开始为他们做出改善我们今天和明天生活的选择,因此了解未来的自己很有意义。故选 C。
10. D 文章出处题。通读全文可知,本文是一篇有关自己与未来自己之间关系的科普类文章,能够在科学杂志上读到。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看