第12页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
9. —So much delicious food! Is there ____ coming to our house?
—Yes, your aunt Alice is coming.
A. important anybody
B. anybody important
C. important somebody
D. nobody important
—Yes, your aunt Alice is coming.
A. important anybody
B. anybody important
C. important somebody
D. nobody important
答案:
B
10. —I think the extension (延长) of the class break is good for students.
—____. Students have more time to exercise than before.
A. All right
B. Not really
C. Hard to say
D. You have a point
—____. Students have more time to exercise than before.
A. All right
B. Not really
C. Hard to say
D. You have a point
答案:
D
Ⅳ. 句子翻译
1. 你觉得哪件更漂亮,那条红色连衣裙还是那件白色衬衫?
______, the red dress or the white shirt?
2. 在困难时期,我们应该看到事情好的一面。
We should ______.
3. 另一种方法是和新认识的人聊一聊。
Another way is ______.
4. 每次我情绪低落的时候,她都会让我振作起来。
______, she will cheer me up.
5. 请为我保守这个秘密。
Please ______.
6. 我姐姐时不时地让我别打扰她。
My sister asks me ______.
1. 你觉得哪件更漂亮,那条红色连衣裙还是那件白色衬衫?
______, the red dress or the white shirt?
2. 在困难时期,我们应该看到事情好的一面。
We should ______.
3. 另一种方法是和新认识的人聊一聊。
Another way is ______.
4. 每次我情绪低落的时候,她都会让我振作起来。
______, she will cheer me up.
5. 请为我保守这个秘密。
Please ______.
6. 我姐姐时不时地让我别打扰她。
My sister asks me ______.
答案:
1. Which do you think is more beautiful
2. look on the bright side in times of difficulty
3. to talk to someone new
4. Every time I feel down
5. keep it a secret for me
6. to leave her alone from time to time
2. look on the bright side in times of difficulty
3. to talk to someone new
4. Every time I feel down
5. keep it a secret for me
6. to leave her alone from time to time
Ⅴ. 阅读理解
(2024·重庆中考改编)China is developing rapidly, with its people living a peaceful and happy life. While developing itself, China never fails to offer a helping hand to its friends.
On the Road to Peace
China has now been part of the UN peacekeeping missions (任务) for more than 30 years. UN peacekeeping missions provide different services including protecting civilians (平民).
In April 2023, the Chinese peacekeepers carried out an important task in Sudan. They successfully sent more than 1,100 people to safe places.
Into the Disaster Area
In disaster areas, uniforms with “China Rescue (救援)” on the back offer a sign of hope and love. The Chinese rescue team is known for its quick and well-organized search and rescue work.
When earthquakes happened in Afghanistan and Nepal in October 2023, “China Rescue” quickly took action to transport things needed to the disaster areas.
Railway of Friendship
There are many high mountains between China and its neighbouring country, Laos. The China-Laos Railway has broken through those barriers. This amazing achievement was made possible by the Laotian workers and a large number of Chinese workers. They travelled far from their homes to build 1,035 kilometres of railway lines, including 301 bridges and 167 tunnels (隧道).
The peacekeepers, “China Rescue” and railway workers are just some of the many thousands of Chinese who have spent all of their time and energy helping others around the world. Their selfless actions and tireless efforts bring honour to their homeland and help to build a Community with a Shared Future for Mankind.
1. What did the Chinese peacekeepers do in Sudan in April 2023?
A. They built a railway.
B. They rescued over 1,100 people.
C. They protected Chinese workers.
D. They carried out earthquake rescue work.
2. What does the underlined word “barriers” mean in the passage?
barrier /'bæriə(r)/ n.[C] plural barriers
A. A barrier is something such as a rule or law that makes it difficult or impossible for something to happen or be achieved.
B. A barrier is a problem that prevents two people or groups from agreeing, communicating, or working with each other.
C. A barrier is something like a wall that is put in place to prevent people from moving easily from one area to another.
D. A barrier is a natural object that prevents something or someone from moving from one place to another.
3. 语言能力归纳能力 What is the passage mainly about?
A. China's selfless and tireless railway workers.
B. China's actions to help people around the world.
C. How the Chinese peacekeepers help people abroad.
D. Why Chinese people can live a peaceful and happy life.
4. In which part of a newspaper can you probably read this passage?
A. Science.
B. World.
C. Sports.
D. Travel.
(2024·重庆中考改编)China is developing rapidly, with its people living a peaceful and happy life. While developing itself, China never fails to offer a helping hand to its friends.
On the Road to Peace
China has now been part of the UN peacekeeping missions (任务) for more than 30 years. UN peacekeeping missions provide different services including protecting civilians (平民).
In April 2023, the Chinese peacekeepers carried out an important task in Sudan. They successfully sent more than 1,100 people to safe places.
Into the Disaster Area
In disaster areas, uniforms with “China Rescue (救援)” on the back offer a sign of hope and love. The Chinese rescue team is known for its quick and well-organized search and rescue work.
When earthquakes happened in Afghanistan and Nepal in October 2023, “China Rescue” quickly took action to transport things needed to the disaster areas.
Railway of Friendship
There are many high mountains between China and its neighbouring country, Laos. The China-Laos Railway has broken through those barriers. This amazing achievement was made possible by the Laotian workers and a large number of Chinese workers. They travelled far from their homes to build 1,035 kilometres of railway lines, including 301 bridges and 167 tunnels (隧道).
The peacekeepers, “China Rescue” and railway workers are just some of the many thousands of Chinese who have spent all of their time and energy helping others around the world. Their selfless actions and tireless efforts bring honour to their homeland and help to build a Community with a Shared Future for Mankind.
1. What did the Chinese peacekeepers do in Sudan in April 2023?
A. They built a railway.
B. They rescued over 1,100 people.
C. They protected Chinese workers.
D. They carried out earthquake rescue work.
2. What does the underlined word “barriers” mean in the passage?
barrier /'bæriə(r)/ n.[C] plural barriers
A. A barrier is something such as a rule or law that makes it difficult or impossible for something to happen or be achieved.
B. A barrier is a problem that prevents two people or groups from agreeing, communicating, or working with each other.
C. A barrier is something like a wall that is put in place to prevent people from moving easily from one area to another.
D. A barrier is a natural object that prevents something or someone from moving from one place to another.
3. 语言能力归纳能力 What is the passage mainly about?
A. China's selfless and tireless railway workers.
B. China's actions to help people around the world.
C. How the Chinese peacekeepers help people abroad.
D. Why Chinese people can live a peaceful and happy life.
4. In which part of a newspaper can you probably read this passage?
A. Science.
B. World.
C. Sports.
D. Travel.
答案:
1 - 4 BDBB
【语篇解读】本文主要介绍了中国在发展自己的同时,始终向友国伸出援助之手的几件事。
1. B 细节理解题。根据文章中“In April 2023, the Chinese peacekeepers carried out an important task in Sudan. They successfully sent more than 1, 100 people to safe places.”可知,2023 年 4 月中国维和人员在苏丹成功将 1100 多人转移到安全地带。故选 B。
2. D 词义猜测题。根据“There are many high mountains between China and its neighbouring country, Laos. The China - Laos Railway has broken through those barriers.”可知,中国和邻国老挝之间有许多高山,所以中老铁路突破了这些障碍,此处指的是高山这些自然障碍。故选 D。
3. B 主旨大意题。本文主要介绍了中国在发展自己的同时,始终向友国伸出援助之手的几件事。故选 B。
4. B 文章出处题。本文主要介绍了中国在发展自己的同时帮助其他国家的事,所以推测可能在报纸的世界版块看到这篇文章。故选 B。
【语篇解读】本文主要介绍了中国在发展自己的同时,始终向友国伸出援助之手的几件事。
1. B 细节理解题。根据文章中“In April 2023, the Chinese peacekeepers carried out an important task in Sudan. They successfully sent more than 1, 100 people to safe places.”可知,2023 年 4 月中国维和人员在苏丹成功将 1100 多人转移到安全地带。故选 B。
2. D 词义猜测题。根据“There are many high mountains between China and its neighbouring country, Laos. The China - Laos Railway has broken through those barriers.”可知,中国和邻国老挝之间有许多高山,所以中老铁路突破了这些障碍,此处指的是高山这些自然障碍。故选 D。
3. B 主旨大意题。本文主要介绍了中国在发展自己的同时,始终向友国伸出援助之手的几件事。故选 B。
4. B 文章出处题。本文主要介绍了中国在发展自己的同时帮助其他国家的事,所以推测可能在报纸的世界版块看到这篇文章。故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看