第16页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
7. —Do you know Qomolangma is one of the highest ____ in the world?
—Yes. It's higher than ____ mountain in China.
A. mountain; any
B. mountains; any
C. mountain; any other
D. mountains; any other
—Yes. It's higher than ____ mountain in China.
A. mountain; any
B. mountains; any
C. mountain; any other
D. mountains; any other
答案:
B
8. —Tom, my car broke down on the way and I'm stuck here. I really don't know what to do.
—____. I'll come to help you right away.
A. Every dog has its day
B. A friend in need is a friend indeed
C. Practice makes perfect
D. Don't put all your eggs in one basket
—____. I'll come to help you right away.
A. Every dog has its day
B. A friend in need is a friend indeed
C. Practice makes perfect
D. Don't put all your eggs in one basket
答案:
D
Ⅳ.阅读理解
Long long ago, Damon and Pythias, two close friends on the island of Sicily, faced a test of their friendship.
Dionysius, the king of Sicily, was awfully cruel. He had many enemies among his people. Pythias was one of them. He planned to kill the king and free Sicily from his rule. Dionysius got wind of it, caught Pythias and sentenced him to death.
"Do you have anything to say before you die?" asked Dionysius.
"Yes," said Pythias. "I would ask that you give me five more days of life. I want to say goodbye to my family."
"Do you think I am stupid?" Dionysius laughed. "How do I know you'll come back?"
"You have my word."
"Do you expect me to trust you? I need someone to die in your place if you do not return. Do you have such a friend?"
A loud voice came from the crowd. "Yes!" Damon rushed forward. "I'm his friend Damon. I'll stay in prison until he returns, and I'll die for him if I have to."
Dionysius studied the two friends silently. "Well," he finally said. "But you're a fool!"
"He'll keep his word," Damon replied.
Pythias was then allowed to leave and Damon was thrown into prison. After a few days, Pythias hadn't shown up. The king went to the prison to see if Damon regretted his decision. "Your time is almost up," Dionysius laughed. "What a fool you are!"
"He'll be back," Damon replied.
The final day came. At noon, Damon was taken from his prison. "What do you think of your friend now?" asked Dionysius.
"I trust him," Damon calmly answered. "He'll be here."
Five hours passed. The king laughed at Damon again. "You value his life more than yours!" The executioner (行刑人) raised his axe (斧子). But just before the blow, a voice was heard in the distance: "Set Damon free!"
Pythias rushed to his friend. "My ship was broken. Some robbers attacked me. I ran as fast as I could. Finally, I'm here!" He turned to Dionysius and said, "Free my friend! I'm ready to meet my executioner."
Dionysius found himself strangely moved. "I've never seen such a friendship," said the king. " ▲ "
1. What does the underlined phrase "got wind of" mean?
A. got angry at
B. got the message of
C. was in fear of
D. were worried about
2. Which is the CORRECT order of the following events?
a. Damon was put into prison.
b. Pythias planned to kill the king.
c. Pythias was attacked by some robbers.
d. Pythias asked the king to give him five days of life.
e. Damon was about to die in the place of Pythias.
A. b-a-d-c-e
B. b-a-e-c-d
C. a-b-d-e-c
D. b-d-a-c-e
3.新考法补全文章 What might the king say at the end of the story?
A. Both must die! They are enemies.
B. Neither shall die! Their friendship shall live.
C. Damon shall die! He is such a fool.
D. Pythias must die! He values his own life more.
4. Which can be the best title for the passage?
A. The king and his friend
B. A cruel king
C. Everlasting friendship
D. A selfish friend
Long long ago, Damon and Pythias, two close friends on the island of Sicily, faced a test of their friendship.
Dionysius, the king of Sicily, was awfully cruel. He had many enemies among his people. Pythias was one of them. He planned to kill the king and free Sicily from his rule. Dionysius got wind of it, caught Pythias and sentenced him to death.
"Do you have anything to say before you die?" asked Dionysius.
"Yes," said Pythias. "I would ask that you give me five more days of life. I want to say goodbye to my family."
"Do you think I am stupid?" Dionysius laughed. "How do I know you'll come back?"
"You have my word."
"Do you expect me to trust you? I need someone to die in your place if you do not return. Do you have such a friend?"
A loud voice came from the crowd. "Yes!" Damon rushed forward. "I'm his friend Damon. I'll stay in prison until he returns, and I'll die for him if I have to."
Dionysius studied the two friends silently. "Well," he finally said. "But you're a fool!"
"He'll keep his word," Damon replied.
Pythias was then allowed to leave and Damon was thrown into prison. After a few days, Pythias hadn't shown up. The king went to the prison to see if Damon regretted his decision. "Your time is almost up," Dionysius laughed. "What a fool you are!"
"He'll be back," Damon replied.
The final day came. At noon, Damon was taken from his prison. "What do you think of your friend now?" asked Dionysius.
"I trust him," Damon calmly answered. "He'll be here."
Five hours passed. The king laughed at Damon again. "You value his life more than yours!" The executioner (行刑人) raised his axe (斧子). But just before the blow, a voice was heard in the distance: "Set Damon free!"
Pythias rushed to his friend. "My ship was broken. Some robbers attacked me. I ran as fast as I could. Finally, I'm here!" He turned to Dionysius and said, "Free my friend! I'm ready to meet my executioner."
Dionysius found himself strangely moved. "I've never seen such a friendship," said the king. " ▲ "
1. What does the underlined phrase "got wind of" mean?
A. got angry at
B. got the message of
C. was in fear of
D. were worried about
2. Which is the CORRECT order of the following events?
a. Damon was put into prison.
b. Pythias planned to kill the king.
c. Pythias was attacked by some robbers.
d. Pythias asked the king to give him five days of life.
e. Damon was about to die in the place of Pythias.
A. b-a-d-c-e
B. b-a-e-c-d
C. a-b-d-e-c
D. b-d-a-c-e
3.新考法补全文章 What might the king say at the end of the story?
A. Both must die! They are enemies.
B. Neither shall die! Their friendship shall live.
C. Damon shall die! He is such a fool.
D. Pythias must die! He values his own life more.
4. Which can be the best title for the passage?
A. The king and his friend
B. A cruel king
C. Everlasting friendship
D. A selfish friend
答案:
1 - 4 BDBC
【语篇解读】本文讲述了很久以前,西西里岛上的两位密友 Damon 和 Pythias 的友谊面临了生死的考验,最终两人的友谊经受住了考验,两人都活了下来。
1. B 词句猜测题。根据“He had many enemies among his people. Pythias was one of them. He planned to kill the king and free Sicily from his rule. Dionysius got wind of it, caught Pythias and sentenced him to death.”可知,Pythias 就是其中之一。他计划杀死国王,将西西里岛从他的统治下解放出来。Dionysius 听说了,抓住了 Pythias 并判处他死刑。因此“got wind of”表示“了解了……消息”。故选 B。
2. D 事件排序题。b. 故事一开始就提到 Pythias 计划杀死国王,这是整个事件的起因。d. Pythias 被抓住后,请求国王给他五天时间去和家人告别。a. 因为 Damon 愿意代替 Pythias 坐牢,所以 Damon 被关进监狱。c. Pythias 在回来的路上被强盗袭击,这导致他差点没能按时回来。e. 在最后一刻,Damon 即将代替 Pythias 被处死,就在行刑前 Pythias 赶到了。因此按照故事发展的顺序排列,答案为 b - d - a - c - e,故选 D。
3. B 推理判断题。根据“Dionysius found himself strangely moved. ‘I've never seen such a friendship,’ said the king.”可知,Damon 和 Pythias 都不会死,而且友谊会长存。故选 B。
4. C 标题归纳题。文章从头到尾都在讲述 Damon 和 Pythias 之间深厚的友谊。Pythias 为了和家人告别请求多活五天,Damon 愿意替他坐牢,甚至可能替他死;最后 Pythias 克服重重困难赶回来救 Damon,他们的友谊经历了生死考验,C 选项“永恒的友谊”很好地概括了文章主旨。故选 C。
【语篇解读】本文讲述了很久以前,西西里岛上的两位密友 Damon 和 Pythias 的友谊面临了生死的考验,最终两人的友谊经受住了考验,两人都活了下来。
1. B 词句猜测题。根据“He had many enemies among his people. Pythias was one of them. He planned to kill the king and free Sicily from his rule. Dionysius got wind of it, caught Pythias and sentenced him to death.”可知,Pythias 就是其中之一。他计划杀死国王,将西西里岛从他的统治下解放出来。Dionysius 听说了,抓住了 Pythias 并判处他死刑。因此“got wind of”表示“了解了……消息”。故选 B。
2. D 事件排序题。b. 故事一开始就提到 Pythias 计划杀死国王,这是整个事件的起因。d. Pythias 被抓住后,请求国王给他五天时间去和家人告别。a. 因为 Damon 愿意代替 Pythias 坐牢,所以 Damon 被关进监狱。c. Pythias 在回来的路上被强盗袭击,这导致他差点没能按时回来。e. 在最后一刻,Damon 即将代替 Pythias 被处死,就在行刑前 Pythias 赶到了。因此按照故事发展的顺序排列,答案为 b - d - a - c - e,故选 D。
3. B 推理判断题。根据“Dionysius found himself strangely moved. ‘I've never seen such a friendship,’ said the king.”可知,Damon 和 Pythias 都不会死,而且友谊会长存。故选 B。
4. C 标题归纳题。文章从头到尾都在讲述 Damon 和 Pythias 之间深厚的友谊。Pythias 为了和家人告别请求多活五天,Damon 愿意替他坐牢,甚至可能替他死;最后 Pythias 克服重重困难赶回来救 Damon,他们的友谊经历了生死考验,C 选项“永恒的友谊”很好地概括了文章主旨。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看