第74页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
Ⅰ. 学习困难 在我们的学习过程中,难免会遇到各种学习上的困难。在班会上,同学们深入探讨了学习困难这一话题。
Having Trouble Learning
At times, learning anything new can be very difficult. Some children have the added trouble of not seeing words or numbers in the right way. This can make school work seem not just difficult but impossible.
The first people to notice a learning problem are usually parents. They can see that something is not right and try to find out what the problem may be. There are many different types of learning problems, but usually a learning problem comes from a person's brain being wired differently. Although some say that people with a learning problem are slow, this is not true. A child with a learning problem is often just as smart as other children, but because of the different way the child's brain joins things together, it makes learning something new much harder for that child.
Albert Einstein could not read anything until he was nine years old. Walt Disney and many other scientists and artists had trouble reading their whole lives, but that did not stop them from doing great things. Doctors guess that as many as 15% of people have some kind of a learning problem.
A lot of people with learning problems have a problem in their brains that makes words, numbers, and letters look all mixed up. A child with this problem can look at a word or Maths question written down by a teacher or in a book, but the child may not see the same thing as others see. The words or letters may be backwards or out of order. You can imagine how difficult it would be to read or do Maths with all the numbers or letters mixed up all the time.
Children with learning problems can do well in school. It is up to the parents, teachers and other helpers in schools to notice and treat learning problems as early as possible. They can do this by using special tests to see exactly what the problem is. Then they will know how to help the child. Many children with learning problems can become average or above average students when given the right tools to help themselves.
Before a child with a learning problem is tested, he or she might have a lot of trouble in school. The child may even want to quit school. That is why it is so important to catch the problem as early as possible.
1. The word "wired" in Paragraph 2 probably means "______".
A. shown
B. fixed
C. taught
D. joined
2. Why does the writer use the examples in Paragraph 3?
A. To prove learning problems are very common among scientists.
B. To discuss how learning problems cause difficulties in reading.
C. To show people with learning problems can still be successful.
D. To stress why it is important to find learning problems early.
3. Why do some children have learning problems?
A. Because their brains take in information in different ways.
B. Because their teachers are not good at using special tests.
C. Because they mix up all the numbers or letters.
D. Because they are not as smart as other children.
4. What is the writer's main purpose in writing this passage?
A. To introduce how children work out their learning problems.
B. To argue children with learning problems should quit school.
C. To explain why children with learning problems behave differently.
D. To suggest children's learning problems should be found and addressed early.
Having Trouble Learning
At times, learning anything new can be very difficult. Some children have the added trouble of not seeing words or numbers in the right way. This can make school work seem not just difficult but impossible.
The first people to notice a learning problem are usually parents. They can see that something is not right and try to find out what the problem may be. There are many different types of learning problems, but usually a learning problem comes from a person's brain being wired differently. Although some say that people with a learning problem are slow, this is not true. A child with a learning problem is often just as smart as other children, but because of the different way the child's brain joins things together, it makes learning something new much harder for that child.
Albert Einstein could not read anything until he was nine years old. Walt Disney and many other scientists and artists had trouble reading their whole lives, but that did not stop them from doing great things. Doctors guess that as many as 15% of people have some kind of a learning problem.
A lot of people with learning problems have a problem in their brains that makes words, numbers, and letters look all mixed up. A child with this problem can look at a word or Maths question written down by a teacher or in a book, but the child may not see the same thing as others see. The words or letters may be backwards or out of order. You can imagine how difficult it would be to read or do Maths with all the numbers or letters mixed up all the time.
Children with learning problems can do well in school. It is up to the parents, teachers and other helpers in schools to notice and treat learning problems as early as possible. They can do this by using special tests to see exactly what the problem is. Then they will know how to help the child. Many children with learning problems can become average or above average students when given the right tools to help themselves.
Before a child with a learning problem is tested, he or she might have a lot of trouble in school. The child may even want to quit school. That is why it is so important to catch the problem as early as possible.
1. The word "wired" in Paragraph 2 probably means "______".
A. shown
B. fixed
C. taught
D. joined
2. Why does the writer use the examples in Paragraph 3?
A. To prove learning problems are very common among scientists.
B. To discuss how learning problems cause difficulties in reading.
C. To show people with learning problems can still be successful.
D. To stress why it is important to find learning problems early.
3. Why do some children have learning problems?
A. Because their brains take in information in different ways.
B. Because their teachers are not good at using special tests.
C. Because they mix up all the numbers or letters.
D. Because they are not as smart as other children.
4. What is the writer's main purpose in writing this passage?
A. To introduce how children work out their learning problems.
B. To argue children with learning problems should quit school.
C. To explain why children with learning problems behave differently.
D. To suggest children's learning problems should be found and addressed early.
答案:
1 - 4 DCAD
【语篇解读】本文介绍一些儿童在学习时可能遇到的困难,解释了学习障碍的成因,并强调了及早发现和帮助这些孩子的重要性。
1. D 词义猜测题。根据“but because of the different way the child's brain joins things together, it makes learning something new much harder for that child.”可知,学习障碍通常是因为大脑连接信息的方式不同,“wired”在这里表示“连接”之意,对应选项 D“joined”。故选 D。
知识拓展 join 作动词时,除了可以表示“参加;加入(组织、团体等)”,还可以表示:
1. “连接;结合”。例如,在描述物体的物理连接时,可以说:“The plumber used a pipe to join the two water tanks.”这里的“join”强调将两个独立的物体连接在一起,使它们成为一个连贯的整体。也可用于抽象的事物,例如:“We should join our efforts to solve this difficult problem.”意味着把各方的努力结合起来。
2. 作“会合;相遇”解释。例如:“Let's join each other at the entrance of the park.”这里表示人们在某个地点相聚。
3. 在数学领域,有“使(点、线、面)结合;使并集”的意思。例如:“In set theory, we join two sets to form a new set.”这里表示集合运算中的并集。
2. C 推理判断题。根据“Albert Einstein could not read anything until he was nine years old. Walt Disney and many other scientists and artists had trouble reading their whole lives, but that did not stop them from doing great things.”可知,作者举例是为了说明即使有学习障碍,也可以取得成功。故选 C。
3. A 细节理解题。根据“but usually a learning problem comes from a person's brain being wired differently”可知,学习障碍通常是因为大脑接收信息的方式不同,而不是智力问题。故选 A。
4. D 写作意图题。根据最后一段“That is why it is so important to catch the problem as early as possible.”可知,文章的目的是强调应尽早发现并解决儿童的学习问题。故选 D。
【语篇解读】本文介绍一些儿童在学习时可能遇到的困难,解释了学习障碍的成因,并强调了及早发现和帮助这些孩子的重要性。
1. D 词义猜测题。根据“but because of the different way the child's brain joins things together, it makes learning something new much harder for that child.”可知,学习障碍通常是因为大脑连接信息的方式不同,“wired”在这里表示“连接”之意,对应选项 D“joined”。故选 D。
知识拓展 join 作动词时,除了可以表示“参加;加入(组织、团体等)”,还可以表示:
1. “连接;结合”。例如,在描述物体的物理连接时,可以说:“The plumber used a pipe to join the two water tanks.”这里的“join”强调将两个独立的物体连接在一起,使它们成为一个连贯的整体。也可用于抽象的事物,例如:“We should join our efforts to solve this difficult problem.”意味着把各方的努力结合起来。
2. 作“会合;相遇”解释。例如:“Let's join each other at the entrance of the park.”这里表示人们在某个地点相聚。
3. 在数学领域,有“使(点、线、面)结合;使并集”的意思。例如:“In set theory, we join two sets to form a new set.”这里表示集合运算中的并集。
2. C 推理判断题。根据“Albert Einstein could not read anything until he was nine years old. Walt Disney and many other scientists and artists had trouble reading their whole lives, but that did not stop them from doing great things.”可知,作者举例是为了说明即使有学习障碍,也可以取得成功。故选 C。
3. A 细节理解题。根据“but usually a learning problem comes from a person's brain being wired differently”可知,学习障碍通常是因为大脑接收信息的方式不同,而不是智力问题。故选 A。
4. D 写作意图题。根据最后一段“That is why it is so important to catch the problem as early as possible.”可知,文章的目的是强调应尽早发现并解决儿童的学习问题。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看