第33页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
6. —What do you think of the World Book Day this year?
—Great! More and more people realise the ____ of reading.
A. difference
B. expression
C. independence
D. importance
—Great! More and more people realise the ____ of reading.
A. difference
B. expression
C. independence
D. importance
答案:
D
7. My favourite ____ is the news because I can know what is happening worldwide.
A. programme
B. activity
C. project
D. magic
A. programme
B. activity
C. project
D. magic
答案:
A
8. —In Hulun Buir, it was very cold last winter.
—Yeah, the lowest temperature dropped to —40℃. Many animals didn't ____ the extremely cold season.
A. support
B. stay
C. survive
D. succeed
—Yeah, the lowest temperature dropped to —40℃. Many animals didn't ____ the extremely cold season.
A. support
B. stay
C. survive
D. succeed
答案:
C
9. The artificial intelligence chatbot ____ by DeepSeek is one of the fastest-growing consumer apps in history.
A. decided
B. divided
C. developed
D. discovered
A. decided
B. divided
C. developed
D. discovered
答案:
D
10. —I hear that you have got ____ Chinese coppers(铜币). Is that true?
—Yeah! They are wonderful! Do you want to have a look?
A. much
B. a great deal of
C. a bit of
D. plenty of
—Yeah! They are wonderful! Do you want to have a look?
A. much
B. a great deal of
C. a bit of
D. plenty of
答案:
D
Ⅳ.句子翻译
1. 当你愉快玩耍时,时光飞逝。
______ when you're having fun.
2. 今晚我会尝试修理一下它。
I'll ______ fixing it tonight.
3. 9月15日发布的那个故事很有意思。
The story ______ September 15th is interesting.
4. 我们从小就学习如何与他人协作。
______, we learn how to work with others.
5. 那个男孩在面对危险时很勇敢。
The boy was brave ______.
6. 当我有问题的时候,我有朋友可以倾诉。
I have friends ______ when I have problems.
1. 当你愉快玩耍时,时光飞逝。
______ when you're having fun.
2. 今晚我会尝试修理一下它。
I'll ______ fixing it tonight.
3. 9月15日发布的那个故事很有意思。
The story ______ September 15th is interesting.
4. 我们从小就学习如何与他人协作。
______, we learn how to work with others.
5. 那个男孩在面对危险时很勇敢。
The boy was brave ______.
6. 当我有问题的时候,我有朋友可以倾诉。
I have friends ______ when I have problems.
答案:
1. Time flies 2. have a go at 3. posted on
4. From an early age 5. in the face of danger 6. to talk with
4. From an early age 5. in the face of danger 6. to talk with
Ⅴ.阅读理解
Can you imagine a school with only one student? There was one on the Out Skerries Islands, and Aron was the only student.
The Out Skerries Islands, which are around 280 km from the coast of Scotland, are home to about 70 people. The nearest town is Lerwick on the Shetland Islands. You can only get there by boat and it takes two and a half hours. Besides Aron's school, there are also two shops and a community hall on the islands.
Aron wasn't the only student at the school at first. There were several other children there before. But when they were older, they went to the secondary school in Lerwick. Aron then became the only student.
The school was very small. It had two classrooms, an art room, a music room and a library. Each week Aron studied Maths, English, Science and Art with the same teacher. She also gave him PE lessons. This was usually a long walk around the islands. He also had the school playground all to himself. Of course, there was one problem. He had no one to play with.
Aron had lived in Out Skerries since he was born and loved the outdoor life. He enjoyed exploring the islands on his bike and jumping into the sea from the pier(突堤).
But his mother was worried that Aron might get lonely. She would like to see more families with children coming to live there. Many people have moved away since the local factory closed years ago. That's why there were so few children on the islands and why Aron found himself being known as the loneliest schoolboy in Britain.
1. What can we learn about Aron's school?
A. It had many classrooms.
B. There are some students.
C. It probably had only one teacher.
D. Four subjects were taught in the school.
2. In his PE class, Aron usually ____.
A. walked around the islands
B. played on the playground
C. explored the islands on his bike
D. jumped into the sea from the pier
3. What do you think Aron probably learned at his school?
A. Everyone is different and that's a good thing.
B. Teamwork is important to achieve things in life.
C. It is important to know how to spend time alone.
D. It's good to learn how to get on with people of different ages.
4. 语言能力归纳能力 What is the passage mainly about?
A. The smallest school in Britain.
B. The loneliest schoolboy in Britain.
C. Aron's colourful life on the islands.
D. Mum's worries about Aron's future.
Can you imagine a school with only one student? There was one on the Out Skerries Islands, and Aron was the only student.
The Out Skerries Islands, which are around 280 km from the coast of Scotland, are home to about 70 people. The nearest town is Lerwick on the Shetland Islands. You can only get there by boat and it takes two and a half hours. Besides Aron's school, there are also two shops and a community hall on the islands.
Aron wasn't the only student at the school at first. There were several other children there before. But when they were older, they went to the secondary school in Lerwick. Aron then became the only student.
The school was very small. It had two classrooms, an art room, a music room and a library. Each week Aron studied Maths, English, Science and Art with the same teacher. She also gave him PE lessons. This was usually a long walk around the islands. He also had the school playground all to himself. Of course, there was one problem. He had no one to play with.
Aron had lived in Out Skerries since he was born and loved the outdoor life. He enjoyed exploring the islands on his bike and jumping into the sea from the pier(突堤).
But his mother was worried that Aron might get lonely. She would like to see more families with children coming to live there. Many people have moved away since the local factory closed years ago. That's why there were so few children on the islands and why Aron found himself being known as the loneliest schoolboy in Britain.
1. What can we learn about Aron's school?
A. It had many classrooms.
B. There are some students.
C. It probably had only one teacher.
D. Four subjects were taught in the school.
2. In his PE class, Aron usually ____.
A. walked around the islands
B. played on the playground
C. explored the islands on his bike
D. jumped into the sea from the pier
3. What do you think Aron probably learned at his school?
A. Everyone is different and that's a good thing.
B. Teamwork is important to achieve things in life.
C. It is important to know how to spend time alone.
D. It's good to learn how to get on with people of different ages.
4. 语言能力归纳能力 What is the passage mainly about?
A. The smallest school in Britain.
B. The loneliest schoolboy in Britain.
C. Aron's colourful life on the islands.
D. Mum's worries about Aron's future.
答案:
1 - 4 CACB
【语篇解读】本文是一篇记叙文,主要讲述了外斯克里群岛只有一个学生的学校,讲述了这种情况的原因,以及家长对孩子的担心。
1. C 推理判断题。根据“Each week Aron studied Maths, English, Science and Art with the same teacher.”可知,每周都跟同一个老师学习数学、英语、科学和美术,由此可推知这个学校可能只有一名老师,故选 C。
2. A 细节理解题。根据“She also gave him PE lessons. This was usually a long walk around the islands.”可知,在体育课上,艾伦通常会绕着岛屿散步,故选 A。
3. C 推理判断题。根据“But his mother was worried that Aron might get lonely.”及“That's... why Aron found himself being known as the loneliest schoolboy in Britain.”可知,艾伦是学校唯一一个学生,所以会感到孤单,所以他可能在学校要学着如何独处,故选 C。
4. B 主旨大意题。根据“That's why there were so few children on the islands and why Aron found himself being known as the loneliest schoolboy in Britain.”及全文的描述可知,本文主要讲述了外斯克里群岛只有一个学生的学校,讲述了这种情况的原因,以及家长对孩子的担心,“英国最孤独的学生”最能概括本文的主旨大意,故选 B。
【语篇解读】本文是一篇记叙文,主要讲述了外斯克里群岛只有一个学生的学校,讲述了这种情况的原因,以及家长对孩子的担心。
1. C 推理判断题。根据“Each week Aron studied Maths, English, Science and Art with the same teacher.”可知,每周都跟同一个老师学习数学、英语、科学和美术,由此可推知这个学校可能只有一名老师,故选 C。
2. A 细节理解题。根据“She also gave him PE lessons. This was usually a long walk around the islands.”可知,在体育课上,艾伦通常会绕着岛屿散步,故选 A。
3. C 推理判断题。根据“But his mother was worried that Aron might get lonely.”及“That's... why Aron found himself being known as the loneliest schoolboy in Britain.”可知,艾伦是学校唯一一个学生,所以会感到孤单,所以他可能在学校要学着如何独处,故选 C。
4. B 主旨大意题。根据“That's why there were so few children on the islands and why Aron found himself being known as the loneliest schoolboy in Britain.”及全文的描述可知,本文主要讲述了外斯克里群岛只有一个学生的学校,讲述了这种情况的原因,以及家长对孩子的担心,“英国最孤独的学生”最能概括本文的主旨大意,故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看