第52页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
Ⅲ. 阅读理解(每小题2分,共16分)
A
学习能力 兴趣培养 Starting in 2024, six-to-twelve-year olds in California will be required to learn cursive handwriting. It was left out for many years because typing on computer keyboards was taught. It comes back again. A law was made that requires that handwriting be taught to 2.6 million Californian students in grades one through six. And it requires cursive lessons in grades three and above.
Cursive is a kind of handwriting in which all the letters in a word are connected to each other. California Governor(州长) signed the law in October, 2023. California grade school students were being required to learn it, in Fullerton, California, the USA on January 23rd, 2024.
Experts say learning cursive improves brain development, reading skills, and hand movement. Some educators also find value in teaching children to read historic documents and family letters from past generations.
Keller teaches grades four to six at a primary school in Fullerton. She began to teach cursive learning in the winter of 2023. She did it before the law took effect on January 1st, 2024. Some children complained about the difficulty, but Keller had a ready answer. “We tell them, well, it’s going to make you smarter, it’s going to make some connections in your brain, and it’s going to help you move to the next level. Students want to be smarter so they want to learn,” Keller said. During a visit to the school library in 2025, Keller said one student got excited seeing a picture of the USA Constitution, written in 1787, saying “It’s cursive!”
Several of Keller’s students said the subject was difficult, like the letter Z, but they enjoyed it anyway. “I love it. It’s fun to learn new letters,” said Sophie, a 9-year-old in the fourth grade. In teacher Nancy’s class, one of her third-grade students, Andrew said, “It’s fun. Now I can read my mum’s writing and it’s for my secrets.”
1. What do we know about cursive?
A. It was forgotten because of typing.
B. It connects all words to each other.
C. 2.6 million Californian students are required to learn it.
D. Californian students in grades 1—6 are required to learn it.
2. 语言能力 归纳能力 What does Paragraph 3 mainly talk about?
A. The development of children’s brain.
B. The advantages of learning cursive.
C. The ways of teaching children to read.
D. The people supporting the cursive learning.
3. Put the events in the CORRECT order according to the passage.
① Keller began teaching cursive.
② California Governor signed the bill into law.
③ Students in Fullerton were required to learn cursive.
④ A student saw the picture of the USA Constitution in 1787.

A. ④②①③ B. ③②①④ C. ②①③④ D. ①③④②
4. 语言能力 分析能力 What is Andrew’s attitude towards learning cursive?
A. He is interested in it.
B. He thinks it’s too difficult.
C. He doesn’t mind learning it.
D. He has to learn it because of his mum.
A
学习能力 兴趣培养 Starting in 2024, six-to-twelve-year olds in California will be required to learn cursive handwriting. It was left out for many years because typing on computer keyboards was taught. It comes back again. A law was made that requires that handwriting be taught to 2.6 million Californian students in grades one through six. And it requires cursive lessons in grades three and above.
Cursive is a kind of handwriting in which all the letters in a word are connected to each other. California Governor(州长) signed the law in October, 2023. California grade school students were being required to learn it, in Fullerton, California, the USA on January 23rd, 2024.
Experts say learning cursive improves brain development, reading skills, and hand movement. Some educators also find value in teaching children to read historic documents and family letters from past generations.
Keller teaches grades four to six at a primary school in Fullerton. She began to teach cursive learning in the winter of 2023. She did it before the law took effect on January 1st, 2024. Some children complained about the difficulty, but Keller had a ready answer. “We tell them, well, it’s going to make you smarter, it’s going to make some connections in your brain, and it’s going to help you move to the next level. Students want to be smarter so they want to learn,” Keller said. During a visit to the school library in 2025, Keller said one student got excited seeing a picture of the USA Constitution, written in 1787, saying “It’s cursive!”
Several of Keller’s students said the subject was difficult, like the letter Z, but they enjoyed it anyway. “I love it. It’s fun to learn new letters,” said Sophie, a 9-year-old in the fourth grade. In teacher Nancy’s class, one of her third-grade students, Andrew said, “It’s fun. Now I can read my mum’s writing and it’s for my secrets.”
1. What do we know about cursive?
A. It was forgotten because of typing.
B. It connects all words to each other.
C. 2.6 million Californian students are required to learn it.
D. Californian students in grades 1—6 are required to learn it.
2. 语言能力 归纳能力 What does Paragraph 3 mainly talk about?
A. The development of children’s brain.
B. The advantages of learning cursive.
C. The ways of teaching children to read.
D. The people supporting the cursive learning.
3. Put the events in the CORRECT order according to the passage.
① Keller began teaching cursive.
② California Governor signed the bill into law.
③ Students in Fullerton were required to learn cursive.
④ A student saw the picture of the USA Constitution in 1787.
A. ④②①③ B. ③②①④ C. ②①③④ D. ①③④②
4. 语言能力 分析能力 What is Andrew’s attitude towards learning cursive?
A. He is interested in it.
B. He thinks it’s too difficult.
C. He doesn’t mind learning it.
D. He has to learn it because of his mum.
答案:
1 - 4 A B C A
【语篇解读】本文主要介绍了从 2024 年开始,美国加州 6 到 12 岁的孩子将被要求学习连体字。三年级及以上的学生要上连体字课,以及人们对此的观点。
1. A 细节理解题。根据“It was left out for many years because typing on computer keyboards was taught.”可知,从 2024 年开始,加州 6 到 12 岁的孩子将被要求学习连体字。因为用电脑打字,所以连体字被遗忘了很多年。故选 A。
2. B 段落大意题。根据“... learning cursive improves brain development, reading skills, and hand movement. Some educators also find value...”可知,本段介绍学习连体字带来的好处。故选 B。
3. C 事件排序题。根据“California Governor signed the law in October, 2023. California grade school students were being required to learn it, in Fullerton, California, the USA on January 23rd, 2024.”可知,加州州长于 2023 年 10 月签署了该法律。加州小学生被要求在 2024 年 1 月 23 日在美国加州富勒顿学习连体字。根据“She began to teach cursive learning... before the law took effect on January 1st, 2024.”可知她在 2024 年 1 月 1 日法律生效之前开始教连体字。根据“During a visit to the school library in 2025, Keller said one student got excited seeing a picture of the USA Constitution, written in 1787”可知,凯勒说在 2025 年某次参观学校图书馆时,一名学生看到 1787 年美国宪法的图片时非常兴奋。故正确的顺序为②①③④。故选 C。
4. A 观点态度题。根据“Andrew said, ‘It's fun. Now I can read my mum's writing and it's for my secrets.’”可知,Andrew 是对连体字感兴趣的。故选 A。
【语篇解读】本文主要介绍了从 2024 年开始,美国加州 6 到 12 岁的孩子将被要求学习连体字。三年级及以上的学生要上连体字课,以及人们对此的观点。
1. A 细节理解题。根据“It was left out for many years because typing on computer keyboards was taught.”可知,从 2024 年开始,加州 6 到 12 岁的孩子将被要求学习连体字。因为用电脑打字,所以连体字被遗忘了很多年。故选 A。
2. B 段落大意题。根据“... learning cursive improves brain development, reading skills, and hand movement. Some educators also find value...”可知,本段介绍学习连体字带来的好处。故选 B。
3. C 事件排序题。根据“California Governor signed the law in October, 2023. California grade school students were being required to learn it, in Fullerton, California, the USA on January 23rd, 2024.”可知,加州州长于 2023 年 10 月签署了该法律。加州小学生被要求在 2024 年 1 月 23 日在美国加州富勒顿学习连体字。根据“She began to teach cursive learning... before the law took effect on January 1st, 2024.”可知她在 2024 年 1 月 1 日法律生效之前开始教连体字。根据“During a visit to the school library in 2025, Keller said one student got excited seeing a picture of the USA Constitution, written in 1787”可知,凯勒说在 2025 年某次参观学校图书馆时,一名学生看到 1787 年美国宪法的图片时非常兴奋。故正确的顺序为②①③④。故选 C。
4. A 观点态度题。根据“Andrew said, ‘It's fun. Now I can read my mum's writing and it's for my secrets.’”可知,Andrew 是对连体字感兴趣的。故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看