第47页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
Ⅱ.劳动教育为了学生的全面发展,越来越多的学校开始重视劳动教育。让我们跟随下面的文章,一起体验在学校种植并烹饪的乐趣吧!
The Edible Schoolyard programme is part garden, part kitchen, and part classroom. It is all about the joy of 1. l______. The large garden is right behind Martin Luther King, Jr. Middle School in Berkeley, California. Chef Alice Waters started the Edible Schoolyard. She likes to 2. s______ lots of her time on it.
Inside the Edible Schoolyard
Every year, the school's sixth-grade students plant, tend, and harvest the crops from the garden. They learn about the effects that 3. c______ climate and weather have on the plants. During a drought, for example, they must water the garden more often. This keeps everything 4. a______ and healthy.
The students grow many types of fruits, vegetables and herbs. Brilliant colours surround the kids 5. a______ they work in the garden that stretches towards the horizon.
Time to Get Cooking
The students also learn 6. h______ to cook healthy meals with the food they grow. The school houses many students from different 7. c______. So, the meals are different from Indian curries to Mediterranean grape leaves. Some of the kids learn to overcome their fear of 8. u______ foods. If there are conflicts in the kitchen or the garden, students must work to 9. s______ them. The programme fits with the vision of inclusion, equality, and peaceful growth without violence.
Tastes Great and Is Healthy Too
Everything grown in the garden is organic. All meals the kids 10. p______ are good for them. The Edible Schoolyard programme has received good publicity for teaching students about healthy food.
Question: If your school is going to start a similar programme, what difficulty will it face and how will your school overcome it?
The Edible Schoolyard programme is part garden, part kitchen, and part classroom. It is all about the joy of 1. l______. The large garden is right behind Martin Luther King, Jr. Middle School in Berkeley, California. Chef Alice Waters started the Edible Schoolyard. She likes to 2. s______ lots of her time on it.
Inside the Edible Schoolyard
Every year, the school's sixth-grade students plant, tend, and harvest the crops from the garden. They learn about the effects that 3. c______ climate and weather have on the plants. During a drought, for example, they must water the garden more often. This keeps everything 4. a______ and healthy.
The students grow many types of fruits, vegetables and herbs. Brilliant colours surround the kids 5. a______ they work in the garden that stretches towards the horizon.
Time to Get Cooking
The students also learn 6. h______ to cook healthy meals with the food they grow. The school houses many students from different 7. c______. So, the meals are different from Indian curries to Mediterranean grape leaves. Some of the kids learn to overcome their fear of 8. u______ foods. If there are conflicts in the kitchen or the garden, students must work to 9. s______ them. The programme fits with the vision of inclusion, equality, and peaceful growth without violence.
Tastes Great and Is Healthy Too
Everything grown in the garden is organic. All meals the kids 10. p______ are good for them. The Edible Schoolyard programme has received good publicity for teaching students about healthy food.
Question: If your school is going to start a similar programme, what difficulty will it face and how will your school overcome it?
答案:
1. learning 2. spend 3. changing 4. alive 5. as 6. how
7. countries 8. unknown 9. solve 10. prepare
Question: My school may lack space for a garden. It could consider using rooftops, balconies, or small corners of the campus to build mini - gardens. (答案不唯一, 言之有理即可)
7. countries 8. unknown 9. solve 10. prepare
Question: My school may lack space for a garden. It could consider using rooftops, balconies, or small corners of the campus to build mini - gardens. (答案不唯一, 言之有理即可)
Ⅲ.科技体验未来的教室会是什么样子的?一些学校正在使用高科技设备打造未来教室,我们一起来体验一下吧!
Liao Wenting, who grew up in a small town in Gansu Province, was wearing the head-mounted display(头戴式显示器). She saw only 6-minute films in a modern classroom. The classroom is newly built in her school. Covering 137 square metres, the classroom has multimedia(多媒体的) teaching systems, VR headsets, 3D printers and other high-tech equipment.
The high-tech equipment was donated by a big company in China. This is the first classroom of its kind in Gansu. The company also offered free training services to the school's IT teachers and organised scientific and technological competitions to encourage students to continue exploring the field of technology.
Since the classroom was built, the school has opened two interesting courses: graphical programming(图形编程) and 3D printing. Ma Feiya, a student at the school, used a 3D printer to create a pencil box with her own design. "It was an amazing experience to see my model come to life," she says. "I'm eager to explore more possibilities in this field in the classroom."
In 2020, the company started the project named Future Classrooms with the goal of improving the learning environment for students in remote areas. By the end of August 2024, 48 such "classrooms" had been built and put into use in many cities across the country, and over 1.15 million students had been benefited.
Yu Jinghui, a student from a mountainous county in Shaoguan, is one of them. After learning programming for 4 months, he designed a game for his little sister. The game also won the first prize in a provincial competition. "Programming has helped me realise a dream that I could not achieve in real life, which brings me a strong sense of achievement," he says. "My logical thinking and hands-on abilities have also been improved during the process."
The company says that in the future, Future Classrooms will surely reach out to more students and help them achieve their dreams.
1.新考法写作手法How does the author start the passage?
A. By listing numbers.
B. By asking a question.
C. By describing what's happening.
D. By explaining a difficult word.
2.新考法创新设问Which of the following questions can Paragraph 2 answer?
A. When was this classroom built?
B. Who could not come to this classroom?
C. Why was the training provided for IT teachers free?
D. Who strongly supported the building of the classroom?
3. What do Ma Feiya and Yu Jinghui have in common?
A. They come from the same school.
B. Both of them won prizes in the competition.
C. They used high-tech equipment from an early age.
D. They both took advantage of the modern classroom.
4. What does the passage mainly talk about?
A. A company's project improves education in remote areas with high-tech classrooms.
B. Students in Gansu Province learn programming and 3D printing in new classrooms.
C. The development of VR technology helps students achieve their dreams in China.
D. A big company donates money to build modern schools for children in small towns.
Questions: 1. What do you think are the most important benefits of the "Future Classrooms" for students in remote areas?
______
2. How can technology make learning more interesting and meaningful in schools?
______
Liao Wenting, who grew up in a small town in Gansu Province, was wearing the head-mounted display(头戴式显示器). She saw only 6-minute films in a modern classroom. The classroom is newly built in her school. Covering 137 square metres, the classroom has multimedia(多媒体的) teaching systems, VR headsets, 3D printers and other high-tech equipment.
The high-tech equipment was donated by a big company in China. This is the first classroom of its kind in Gansu. The company also offered free training services to the school's IT teachers and organised scientific and technological competitions to encourage students to continue exploring the field of technology.
Since the classroom was built, the school has opened two interesting courses: graphical programming(图形编程) and 3D printing. Ma Feiya, a student at the school, used a 3D printer to create a pencil box with her own design. "It was an amazing experience to see my model come to life," she says. "I'm eager to explore more possibilities in this field in the classroom."
In 2020, the company started the project named Future Classrooms with the goal of improving the learning environment for students in remote areas. By the end of August 2024, 48 such "classrooms" had been built and put into use in many cities across the country, and over 1.15 million students had been benefited.
Yu Jinghui, a student from a mountainous county in Shaoguan, is one of them. After learning programming for 4 months, he designed a game for his little sister. The game also won the first prize in a provincial competition. "Programming has helped me realise a dream that I could not achieve in real life, which brings me a strong sense of achievement," he says. "My logical thinking and hands-on abilities have also been improved during the process."
The company says that in the future, Future Classrooms will surely reach out to more students and help them achieve their dreams.
1.新考法写作手法How does the author start the passage?
A. By listing numbers.
B. By asking a question.
C. By describing what's happening.
D. By explaining a difficult word.
2.新考法创新设问Which of the following questions can Paragraph 2 answer?
A. When was this classroom built?
B. Who could not come to this classroom?
C. Why was the training provided for IT teachers free?
D. Who strongly supported the building of the classroom?
3. What do Ma Feiya and Yu Jinghui have in common?
A. They come from the same school.
B. Both of them won prizes in the competition.
C. They used high-tech equipment from an early age.
D. They both took advantage of the modern classroom.
4. What does the passage mainly talk about?
A. A company's project improves education in remote areas with high-tech classrooms.
B. Students in Gansu Province learn programming and 3D printing in new classrooms.
C. The development of VR technology helps students achieve their dreams in China.
D. A big company donates money to build modern schools for children in small towns.
Questions: 1. What do you think are the most important benefits of the "Future Classrooms" for students in remote areas?
______
2. How can technology make learning more interesting and meaningful in schools?
______
答案:
1 - 4 CDDA
【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了某公司捐赠高科技设备打造的未来教室, 以及这些教室给学生们带来的积极影响。
1. C 写作手法题。根据第一段“Liao Wenting, who grew up in a small town in Gansu Province, ... in a modern classroom.”可知, 通过描述廖文婷正在戴着头戴式显示器, 在现代化教室观看影片这一正在发生的场景来开篇, 所以作者是通过描述正在发生的事情来开始文章的, 故选 C。
2. D 推理判断题。根据第二段“The high - tech equipment was donated by a big company in China.”可知, 这套高科技设备是由一家中国公司捐赠的, 该公司还提供免费培训服务等, 这些信息回答了“谁大力支持了教室的建设?”这一问题, 故选 D。
3. D 推理判断题。根据第三段“Ma Feiya, a student at the school, used a 3D printer to create a pencil box with her own design.”以及第五段“Yu Jinghui, a student from a mountainous county in Shaoguan, ... he designed a game for his little sister.”可知, 马飞亚利用教室的 3D 打印机创作, 余靖辉利用教室学习编程并设计游戏, 他们都利用了现代化教室, 故选 D。
4. A 主旨大意题。本篇文章主要讲述一家公司通过“未来教室”项目为偏远地区学校捐赠高科技设备(如 VR 头戴式显示器、3D 打印机等), 开设创新课程, 并帮助学生学习技术, 改善教育环境。A 项概括了项目的核心内容和目的。故选 A。
Q 易错点拨: B: 仅提到甘肃学生学习编程和 3D 打印, 未涵盖项目在全国范围的影响和公司的作用, 概括片面。C: VR 技术只是项目的一部分, 未突出教育公平和公司主导的公益性质。D: 公司捐赠的是“高科技设备”而非“资金建校”, 且未提及课程和学生受益的细节, 偏离重点。
Questions: (答案不唯一, 言之有理即可)
1. The most important benefits could be expanding students' horizons and improving their practical abilities.
2. By providing interactive tools like VR headsets and 3D printers, which allow students to experience lessons in a fun and hands - on way.
【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了某公司捐赠高科技设备打造的未来教室, 以及这些教室给学生们带来的积极影响。
1. C 写作手法题。根据第一段“Liao Wenting, who grew up in a small town in Gansu Province, ... in a modern classroom.”可知, 通过描述廖文婷正在戴着头戴式显示器, 在现代化教室观看影片这一正在发生的场景来开篇, 所以作者是通过描述正在发生的事情来开始文章的, 故选 C。
2. D 推理判断题。根据第二段“The high - tech equipment was donated by a big company in China.”可知, 这套高科技设备是由一家中国公司捐赠的, 该公司还提供免费培训服务等, 这些信息回答了“谁大力支持了教室的建设?”这一问题, 故选 D。
3. D 推理判断题。根据第三段“Ma Feiya, a student at the school, used a 3D printer to create a pencil box with her own design.”以及第五段“Yu Jinghui, a student from a mountainous county in Shaoguan, ... he designed a game for his little sister.”可知, 马飞亚利用教室的 3D 打印机创作, 余靖辉利用教室学习编程并设计游戏, 他们都利用了现代化教室, 故选 D。
4. A 主旨大意题。本篇文章主要讲述一家公司通过“未来教室”项目为偏远地区学校捐赠高科技设备(如 VR 头戴式显示器、3D 打印机等), 开设创新课程, 并帮助学生学习技术, 改善教育环境。A 项概括了项目的核心内容和目的。故选 A。
Q 易错点拨: B: 仅提到甘肃学生学习编程和 3D 打印, 未涵盖项目在全国范围的影响和公司的作用, 概括片面。C: VR 技术只是项目的一部分, 未突出教育公平和公司主导的公益性质。D: 公司捐赠的是“高科技设备”而非“资金建校”, 且未提及课程和学生受益的细节, 偏离重点。
Questions: (答案不唯一, 言之有理即可)
1. The most important benefits could be expanding students' horizons and improving their practical abilities.
2. By providing interactive tools like VR headsets and 3D printers, which allow students to experience lessons in a fun and hands - on way.
查看更多完整答案,请扫码查看