2025年学霸题中题八年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学霸题中题八年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年学霸题中题八年级英语上册译林版》

第136页
Ⅰ. 动物趣闻 班会开始前,老师播放了关于动物的纪录片,同学们从中感受到了自然界的生存智慧和脆弱,开始走进野生动物的世界。
It is like a scene from a horror film: a spider web is several metres wide, which is home to thousands of spiders. And that was what Jason G. Goldman, an animal behaviour researcher, found along a muddy path in the Peruvian Amazon jungle—the web arched from tree to tree, a structure containing too many spiders to count. They appeared to act as a society, just like ants or bees.
Anelosimus eximius, the species Goldman met in the rainforest, is not the only kind of social spiders in the world, but it does construct the biggest webs. Some can reach more than 7.6 m long and 1.5 m wide. A web of that size could contain as many as 50,000 individual spiders.
An Anelosimus eximius colony(群体) contains adult males and females as well as youngsters, but the majority of spiders on the web are females. Males account for only between 5% and 22% of any colony's population. Social spiders work together to build, maintain and clean their webs. They work together to catch prey(猎物), and dine together when they trap a large feast. The females work together to care for the young in the colony. They feed their youngsters by vomiting(吐出) up food for them, just like mother birds.
Why did these spiders become social? Researchers have discovered three ecological elements that often lead to cooperative(合作的) living among spiders.
Social spiders tend to feed on bigger prey, for one thing. Spiders living in places where it is difficult to hunt large or more profitable prey alone may eventually figure out that it is in their interest to work together.
1. Which of the following correctly shows the parts of an Anelosimus eximius colony?

2. The following paragraph would discuss ______.
A. new threats to spiders' colonies
B. new research on spiders' colonies
C. more reasons for spiders' cooperative living
D. more species of social spiders in the world
3. 新考法 思维导图 阅读短文,补全下方思维导图,每空不限一词。

Social Spiders
Discovery
Found in Amazon rainforest
A huge (1) ______ (up to 7.6 m long and 1.5 m wide)
Thousands of spiders (2) ______ together (up to 50,000)
Who Lives in the Web
(3) ______ female spiders
Male spiders and youngsters are in a minority
How They Work Together
• Build and Clean Web: (4) ______ help make and fix the web
• Hunt Food: Team up to catch prey
• Share Food: Eat together when they catch something (5) ______
• Raise Babies: The females spit up food for (6) ______
Why They Live Together
• For Big Food: The (7) ______ of hunting large or more valuable prey
答案: 1 - 2 AC
【语篇解读】本文是一篇说明文,介绍了研究人员对群居蜘蛛的研究发现。
1. A 图示理解题。根据“An Anelosimus eximius colony contains adult males and females as well as youngsters, but the majority of spiders on the web are females. Males account for only between 5% and 22% of any colony's population.”可知,在 Anelosimus eximius 这种蜘蛛群体中,大多数是雌蛛,雄蛛只占 5% 到 22%。故选 A。
2. C 推理判断题。倒数第二段提出问题:为什么 Anelosimus eximius 这种蜘蛛会有群居性?研究人员发现有三个生态因素,最后一段介绍了第一个原因,由此可推知文章接下来会介绍另外两。故选 C。
3.
(1)web
(2)living/live
(3)Mostly/Mainly
(4)All the spiders
(5)big/large
(6)the young/youngsters
(7)need/interest

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭