2025年学霸题中题八年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学霸题中题八年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年学霸题中题八年级英语上册译林版》

第151页
7. —I think parents shouldn’t do everything for their kids.
—I agree with you. That will make their kids become ____.
A. brave
B. lazy
C. excited
D. ugly
答案: B
8. Home is a place ____ gives us warmth and love and keeps us safe.
A. that
B. who
C. where
D. /
答案: A
9. 新语篇 诗歌 Which can be put in “ ▲ ” to show the rhyme of the poem?
I see
When bees dance one by one.
Flowers grow in the sun.
When half the world is bright.
A. The birds fly in a row.
B. The cloud is still alone.
C. The other half is dark.
D. The other half is night.
答案: D
Ⅳ.句子翻译
1. 农民们正在地里收割庄稼。
______
2. 我哥哥通常忙于他的功课。
______
3. 我们决定这个周末去野餐。
______
4. 冬天,白雪覆盖着大地。
______
5. 这个地方一年四季都阳光明媚。
______
答案: 1. The farmers are harvesting crops in the fields.
2. My brother is usually busy with his schoolwork.
3. We decided to go for a picnic this weekend.
4. White snow covers the ground in winter.
5. This place is sunny all year round.
Ⅴ.阅读理解
新素材 银发候鸟的四季之旅(2025·温州一模)Wang Qingchun, a 64-year-old retiree from Changsha, had long suffered from the hot summers in her hometown. Tired of the heat, she decided to move to the cool cities in the south or the villages in the north.
Finally, in early July, Wang chose an old people’s flat in Qujing, a city in the southwest of China. The flat provided free meals. She didn’t have to cook on her own. This saved her a lot of trouble. Besides, the film room and the music room there made her life much more interesting. Most importantly, the weather in Qujing was so comfortable. Wang even joked that she didn’t need an air-conditioner any more.
Retirees like Wang are called “elderly migratory birds”. Just like migratory birds, they move to different places in different seasons to enjoy a better environment. Now, more and more elderly people are choosing this new way of life.
A recent study shows what makes retirees choose to be “elderly migratory birds”. The beautiful sights of a place are the top reason. Then come pleasant climate and convenient transport. Good medical care seems much less important. This is because many new retirees are still in good condition. They are active and lively to travel around. Compared with the retirees in the old days, now elderly people can enjoy richer retirement life with enough money and good health. It’s a wonderful change, letting them go to new places and have fun experiences after years of hard work.
However, even with enjoyable seasonal retirement life, these “elderly migratory birds” still need young people’s care. As Wang said, “I have everything here, but I miss my granddaughter. She’s too busy. It would be so much better if she could call me more often.”
1. Wang Qingchun lived in ____ in July.
A. southwest China
B. southeast China
C. northwest China
D. northeast China
2. What kind of people are “elderly migratory birds”?
A. Retirees who love migratory birds.
B. Retirees who travel for a better life.
C. Retirees who live in old people’s flats.
D. Retirees who enjoy life in hometowns.
3. 新考法 创新设问 Which of the following shows the result of the study?

A.
B.
C.
D.
4. What can be the best title for the text?
A. Qujing Sees More Elderly Tourists
B. Elderly People Hope for Better Health
C. A New Way of Life for Retirees Gets Popular
D. Chinese Retirees Need Young People’s Care
答案: 1 - 4 ABAC
【语篇解读】本文主要讲述了越来越多的退休人员选择像候鸟一样在不同季节迁移到不同的地方,以享受更好的生活环境。
1. A 细节理解题。根据“Finally, in early July, Wang chose an old people's flat in Qujing, a city in the southwest of China.”可知,王选择了曲靖的一套老人公寓,曲靖是中国西南部的一个城市。故选 A。
2. B 细节理解题。根据“Retirees like Wang are called 'elderly migratory birds'. Just like migratory birds, they move to different places in different seasons to enjoy a better environment.”可知,就像候鸟一样,他们在不同的季节搬到不同的地方去享受更好的环境。故选 B。
3. A 推理判断题。根据“A recent study shows what makes retirees choose to be 'elderly migratory birds'.”和“The beautiful sights of a place are the top reason. Then come pleasant climate and convenient transport. Good medical care seems much less important.”可知,标题是“是什么让退休人员选择做‘老年候鸟’”;美景、气候、交通、医疗保健等因素的重要性依次下降。故选 A。
4. C 标题归纳题。根据全文内容可知,越来越多的退休人员选择像候鸟一样在不同季节迁移到不同的地方,以享受更好的生活环境。故选 C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭