第134页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
6. With the development of new rural communities (新农村), more and more young people go back to spend time with their parents ____ them feel less lonely.
A. making
B. to make
C. made
D. make
A. making
B. to make
C. made
D. make
答案:
B
7. 新考法 图示理解 —What animal feeds on plants only?
—A ____ does. But sadly, it's more and more difficult for them to find enough food.

A.
B.
C.
D.
—A ____ does. But sadly, it's more and more difficult for them to find enough food.
A.
B.
C.
D.
答案:
B
Ⅳ.阅读理解
新语篇 简版小说 He was the only grey cub (幼崽) of the she-wolf. The other cubs had red in their fur. He was grey like his father. He was the strongest cub. He showed more anger than his brothers and sisters. He made more noises.
He was a carnivorous animal. He came of a breed of meat-killers and meat-eaters. His father and mother lived wholly upon meat. In his first month of life, he lived on his mother's milk, which was transformed directly from meat. And now, at a month old, when his eyes had been open for about a week, he was beginning to eat meat.
There came a time when there was no meat. For many days the cubs did not eat. They were too weak and tired to play. One-Eye, the cub's father, was killed in the fight over food. Even the she-wolf left the cave to find meat, but there was nothing. One by one, the cubs died. Only the she-wolf and the grey cub were left.
One day, the grey cub ran out of the cave to hunt for his own food. He met a weasel (黄鼠狼) of his size. The rat-like animal ran at him and bit his throat. He was nearly dead when the she-wolf arrived just in time to kill and eat the weasel.
The grey cub was not good at hunting yet, and still needed food from his mother. One day, the she-wolf brought him a lynx (猞猁) kitten. While eating, he heard great noise. The kitten's mother had followed the she-wolf here. The she-wolf and the she-lynx started to fight, and they would fight to the death. ▲ The bite was enough to give the she-wolf the chance she needed. The lynx was dead, but the she-wolf was badly hurt. For a week, she did not move. The grey cub had to find food for both of them.
Without his mother to take care of him, he learnt what life was about. Without meat there was no life. Animals had to eat other animals to survive. The law was: EAT OR BE EATEN.
—Taken from White Fang
1. Which of the following can prove the law of meat?
A. The grey cub made more noises.
B. The grey cub was the strongest cub.
C. The she-lynx fought against the she-wolf.
D. The grey cub was grey like his father, One-Eye.
2. 新考法 补全文章 Which sentence should be put in the blank “▲” in Paragraph 5?
A. Wolves live only on meat.
B. Soon he was losing a lot of blood.
C. The grey cub ran forward and bit one of the she-lynx's legs.
D. He could not stop the lynx from biting him.
3. What is the CORRECT order of what happened to the grey cub in the story?
①He was left after many days' hunger.
②He lived on mother's milk in his first month.
③He had to find food for his mother and himself.
④He met a weasel of his size and was nearly dead.
A. ②①④③
B. ④③②①
C. ④②③①
D. ②④①③
4. According to the passage, we can infer that ____.
A. the law of meat was to eat all the other animals
B. life was difficult for the she-wolf and the grey cub
C. the grey cub's brothers and sisters died from fights
D. the grey cub was good at hunting weasels and lynx kittens
新语篇 简版小说 He was the only grey cub (幼崽) of the she-wolf. The other cubs had red in their fur. He was grey like his father. He was the strongest cub. He showed more anger than his brothers and sisters. He made more noises.
He was a carnivorous animal. He came of a breed of meat-killers and meat-eaters. His father and mother lived wholly upon meat. In his first month of life, he lived on his mother's milk, which was transformed directly from meat. And now, at a month old, when his eyes had been open for about a week, he was beginning to eat meat.
There came a time when there was no meat. For many days the cubs did not eat. They were too weak and tired to play. One-Eye, the cub's father, was killed in the fight over food. Even the she-wolf left the cave to find meat, but there was nothing. One by one, the cubs died. Only the she-wolf and the grey cub were left.
One day, the grey cub ran out of the cave to hunt for his own food. He met a weasel (黄鼠狼) of his size. The rat-like animal ran at him and bit his throat. He was nearly dead when the she-wolf arrived just in time to kill and eat the weasel.
The grey cub was not good at hunting yet, and still needed food from his mother. One day, the she-wolf brought him a lynx (猞猁) kitten. While eating, he heard great noise. The kitten's mother had followed the she-wolf here. The she-wolf and the she-lynx started to fight, and they would fight to the death. ▲ The bite was enough to give the she-wolf the chance she needed. The lynx was dead, but the she-wolf was badly hurt. For a week, she did not move. The grey cub had to find food for both of them.
Without his mother to take care of him, he learnt what life was about. Without meat there was no life. Animals had to eat other animals to survive. The law was: EAT OR BE EATEN.
—Taken from White Fang
1. Which of the following can prove the law of meat?
A. The grey cub made more noises.
B. The grey cub was the strongest cub.
C. The she-lynx fought against the she-wolf.
D. The grey cub was grey like his father, One-Eye.
2. 新考法 补全文章 Which sentence should be put in the blank “▲” in Paragraph 5?
A. Wolves live only on meat.
B. Soon he was losing a lot of blood.
C. The grey cub ran forward and bit one of the she-lynx's legs.
D. He could not stop the lynx from biting him.
3. What is the CORRECT order of what happened to the grey cub in the story?
①He was left after many days' hunger.
②He lived on mother's milk in his first month.
③He had to find food for his mother and himself.
④He met a weasel of his size and was nearly dead.
A. ②①④③
B. ④③②①
C. ④②③①
D. ②④①③
4. According to the passage, we can infer that ____.
A. the law of meat was to eat all the other animals
B. life was difficult for the she-wolf and the grey cub
C. the grey cub's brothers and sisters died from fights
D. the grey cub was good at hunting weasels and lynx kittens
答案:
1—4 CCAB
【语篇解读】本文节选自《白牙》,讲述了白牙出生后通过父母以及自己捕食的经历,明白了肉食者的定律,动物要么吃要么被吃掉。
1. C 推理判断题。根据“Without meat there was no life. Animals had to eat other animals to survive. The law was: EAT OR BE EATEN.”可知,没有肉就没有生命。动物必须吃其他动物才能生存。法则是:要么吃要么被吃掉。选项 C“母猞猁与母狼搏斗”符合。故选 C。
2. C 补全文章题。根据“The bite was enough to give the she - wolf the chance she needed.”可知,咬了一口就足以给母狼一个她需要的机会,选项 C“他跑上前去咬了母猞猁的一条腿。”符合前后文逻辑。故选 C。
3. A 事件排序题。根据“In his first month of life, he lived on his mother's milk”可知,在他生命的第一个月里,他靠母乳生活,所以②排在第一位,排除 B 和 C 选项;根据“There came a time when there was no meat. For many days the cubs did not eat. ...Only the she - wolf and the grey cub were left.”可知,经过多日的饥饿,灰狼幼崽留了下来,所以①排在第二位,排除 D 选项。故选 A。
4. B 推理判断题。根据文章倒数第二段中的“The lynx was dead, but the she - wolf was badly hurt.”可知,母狼为了食物,身负重伤,它们冒着生命危捕食险,由此推断,母狼和狼崽的生活非常艰难。故选 B。
【语篇解读】本文节选自《白牙》,讲述了白牙出生后通过父母以及自己捕食的经历,明白了肉食者的定律,动物要么吃要么被吃掉。
1. C 推理判断题。根据“Without meat there was no life. Animals had to eat other animals to survive. The law was: EAT OR BE EATEN.”可知,没有肉就没有生命。动物必须吃其他动物才能生存。法则是:要么吃要么被吃掉。选项 C“母猞猁与母狼搏斗”符合。故选 C。
2. C 补全文章题。根据“The bite was enough to give the she - wolf the chance she needed.”可知,咬了一口就足以给母狼一个她需要的机会,选项 C“他跑上前去咬了母猞猁的一条腿。”符合前后文逻辑。故选 C。
3. A 事件排序题。根据“In his first month of life, he lived on his mother's milk”可知,在他生命的第一个月里,他靠母乳生活,所以②排在第一位,排除 B 和 C 选项;根据“There came a time when there was no meat. For many days the cubs did not eat. ...Only the she - wolf and the grey cub were left.”可知,经过多日的饥饿,灰狼幼崽留了下来,所以①排在第二位,排除 D 选项。故选 A。
4. B 推理判断题。根据文章倒数第二段中的“The lynx was dead, but the she - wolf was badly hurt.”可知,母狼为了食物,身负重伤,它们冒着生命危捕食险,由此推断,母狼和狼崽的生活非常艰难。故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看