第189页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
Ⅰ.根据句意及汉语或首字母提示写出单词
1. I invited everyone I know to the birthday party, ____ (包括) my new neighbour who just moved here last week.
2. Travelling can help us understand the world better and increase our ____ (知识) that we can't learn in class.
3. The team was not well ____ (保持平衡的). So the teacher was thinking about dividing the students again.
4. When you have difficulty s____ the problem, you can ask me for help, and I will give you a helping hand.
5. I studied hard every day for the exam. T____, I scored full marks.
6. To make my room tidy, I decided to get r____ of old toys by donating them.
1. I invited everyone I know to the birthday party, ____ (包括) my new neighbour who just moved here last week.
2. Travelling can help us understand the world better and increase our ____ (知识) that we can't learn in class.
3. The team was not well ____ (保持平衡的). So the teacher was thinking about dividing the students again.
4. When you have difficulty s____ the problem, you can ask me for help, and I will give you a helping hand.
5. I studied hard every day for the exam. T____, I scored full marks.
6. To make my room tidy, I decided to get r____ of old toys by donating them.
答案:
1. including 2. knowledge 3. balanced 4. solving 5. Therefore 6. rid
Ⅱ.用方框中所给单词或短语的正确形式填空
lead to; set up; create; effort; main; harm
1. Jack's ____ in practicing the piano daily paid off when he performed a lively melody at the school talent show.
2. In the meeting, the manager mentioned the accidents their carelessness ____ to prevent them from happening again.
3. I ____ spend my weekends reading adventure stories in the library.
4. The government ____ more natural reserves in the next ten years, which means a lot to wildlife.
5. During the art festival, we used ____ methods like leaf painting to show nature's beauty.
6. To reduce ____ plastic waste, our class
collects old water bottles and turns them into reusable plant pots.
lead to; set up; create; effort; main; harm
1. Jack's ____ in practicing the piano daily paid off when he performed a lively melody at the school talent show.
2. In the meeting, the manager mentioned the accidents their carelessness ____ to prevent them from happening again.
3. I ____ spend my weekends reading adventure stories in the library.
4. The government ____ more natural reserves in the next ten years, which means a lot to wildlife.
5. During the art festival, we used ____ methods like leaf painting to show nature's beauty.
6. To reduce ____ plastic waste, our class
collects old water bottles and turns them into reusable plant pots.
答案:
1. efforts 2. led to 3. mainly 4. will set up 5. creative 6. harmful
1. —There are 36 students in our class. But only ____ passed the maths exam.
—That is to say, 27 students failed it. What a difficult exam!
A. a quarter
B. one third
C. two thirds
D. three quarters
—That is to say, 27 students failed it. What a difficult exam!
A. a quarter
B. one third
C. two thirds
D. three quarters
答案:
A
2. The sentence structure of “He is ringing someone to come and help us at the moment.” is ____.
A. S+V+P
B. S+V+DO+OC
C. S+V+DO
D. S+V+IO+DO
A. S+V+P
B. S+V+DO+OC
C. S+V+DO
D. S+V+IO+DO
答案:
B
3. Which of the following sentences follows the structure of “S+V+IO+DO”?
A. Autumn leaves turn brown.
B. I found him very interesting.
C. Sandy's mum bought her a new hat.
D. Tommy does some reading every day.
A. Autumn leaves turn brown.
B. I found him very interesting.
C. Sandy's mum bought her a new hat.
D. Tommy does some reading every day.
答案:
C
4. Try again, ____ you will make it. Mike failed many times, ____ he never gave up.
A. but; but
B. and; but
C. or; and
D. and; and
A. but; but
B. and; but
C. or; and
D. and; and
答案:
B
5. The medical team ____ three doctors and five nurses. They work together to save lives.
A. is made of
B. is made from
C. is made into
D. is made up of
A. is made of
B. is made from
C. is made into
D. is made up of
答案:
D
Ⅳ.阅读理解
(2024·南通中考)My friend Julie and I are keen on creating a beautiful green town.
Gardening Course
Every September, our city has a special
festival. Crowds of happy people go to the park, waving ribbons in their hands. That's because the gardening competition takes place there.
For Julie and me, it was a pity that we couldn't take part in the competition, for that was also the first day of our high school. We buried ourselves in choosing courses. We wanted to learn all about plants, gardening and farming. Finally, a course called Agriculture and Wildlife came into our sight. We thought it would help us succeed as gardeners.
Project presentation
After a year's study, Julie advised me to give a presentation. There was a small plastic model of my idea on the table. On the other side of the table, my teachers were waiting to see my project—the green farm.
“Good morning!” I said. “During my studies I've learned a lot about city farming. Now, I want to do something with what I've learned.”
I showed them the model. “This is the high street of our town. This is an old, nine-floor car park. No one has used it for the last two years and it's now for sale.”
I continued the presentation. They could see my designs on the big screen when I talked.
“I've designed a city farm using the car park building. There will be eight floors to farm fruit and vegetables. This design can help us collect rainwater to wet the soil. And we can also use energy from the sun to power the special growing lights.”
“I will hire the space out to local people and they will sell everything good enough for the environment in local shops. Also, the ninth floor will be for those who want to grow their own plants.”
My audience looked interested and my project got the highest marks in my class. But in the real world, it couldn't happen because the car park was not available.
Later, Julie helped me search the town for the perfect place for gardening, not in front of the Town Hall or the shopping centre. We tried to look for something different. Somewhere that was not the best neighbourhood, but a poor one. One where the road was full of holes and the pavement(人行道) was all broken. At last, we made it.
In the neighbourhood, we posted letters through people's doors with gardening instructions. More and more people cared about that and began to plant vegetable gardens.
Then in the same neighbourhood, we put grass over those broken old pavements for the kids to play on. Finally, we put up a sign that said, “Have fun here.”
When we finished, we were both covered in soil and completely exhausted. But Julie put an arm around my shoulders and smiled. “Not bad!” she said. “We can do more to make our town greener!”
1. The writer mentioned the gardening competition to ____.
A. change her gardening projects
B. express her interest in gardening
C. discuss ways to get good prizes
D. tell stories of gardening courses
2. Which is the most suitable for
A. Grass Spaces
B. Farming Instructions
C. Vegetable Gardens
D. Gardening Experiences
3. Which of the following is the correct order of the story?
a. Julie helped find a perfect place for gardening.
b. The writer explained the green farm project.
c. Julie and the writer posted letters to neighbours.
d. Julie and the writer were busy choosing the courses.
e. Old pavements were covered with grass for kids to play on.
A. d-b-a-c-e
B. d-a-b-e-c
C. a-b-c-e-d
D. a-d-b-c-e
4. According to the underlined sentence, Julie and the writer may ____.
A. hire out their green farms for parking and camping
B. find more open spaces to plant grass and vegetables
C. sell their grass and vegetables to the neighbourhood
D. put up more signs to ask kids to have fun on the grass
(2024·南通中考)My friend Julie and I are keen on creating a beautiful green town.
Gardening Course
Every September, our city has a special
festival. Crowds of happy people go to the park, waving ribbons in their hands. That's because the gardening competition takes place there.
For Julie and me, it was a pity that we couldn't take part in the competition, for that was also the first day of our high school. We buried ourselves in choosing courses. We wanted to learn all about plants, gardening and farming. Finally, a course called Agriculture and Wildlife came into our sight. We thought it would help us succeed as gardeners.
Project presentation
After a year's study, Julie advised me to give a presentation. There was a small plastic model of my idea on the table. On the other side of the table, my teachers were waiting to see my project—the green farm.
“Good morning!” I said. “During my studies I've learned a lot about city farming. Now, I want to do something with what I've learned.”
I showed them the model. “This is the high street of our town. This is an old, nine-floor car park. No one has used it for the last two years and it's now for sale.”
I continued the presentation. They could see my designs on the big screen when I talked.
“I've designed a city farm using the car park building. There will be eight floors to farm fruit and vegetables. This design can help us collect rainwater to wet the soil. And we can also use energy from the sun to power the special growing lights.”
“I will hire the space out to local people and they will sell everything good enough for the environment in local shops. Also, the ninth floor will be for those who want to grow their own plants.”
My audience looked interested and my project got the highest marks in my class. But in the real world, it couldn't happen because the car park was not available.
Later, Julie helped me search the town for the perfect place for gardening, not in front of the Town Hall or the shopping centre. We tried to look for something different. Somewhere that was not the best neighbourhood, but a poor one. One where the road was full of holes and the pavement(人行道) was all broken. At last, we made it.
In the neighbourhood, we posted letters through people's doors with gardening instructions. More and more people cared about that and began to plant vegetable gardens.
Then in the same neighbourhood, we put grass over those broken old pavements for the kids to play on. Finally, we put up a sign that said, “Have fun here.”
When we finished, we were both covered in soil and completely exhausted. But Julie put an arm around my shoulders and smiled. “Not bad!” she said. “We can do more to make our town greener!”
1. The writer mentioned the gardening competition to ____.
A. change her gardening projects
B. express her interest in gardening
C. discuss ways to get good prizes
D. tell stories of gardening courses
2. Which is the most suitable for
A. Grass Spaces
B. Farming Instructions
C. Vegetable Gardens
D. Gardening Experiences
3. Which of the following is the correct order of the story?
a. Julie helped find a perfect place for gardening.
b. The writer explained the green farm project.
c. Julie and the writer posted letters to neighbours.
d. Julie and the writer were busy choosing the courses.
e. Old pavements were covered with grass for kids to play on.
A. d-b-a-c-e
B. d-a-b-e-c
C. a-b-c-e-d
D. a-d-b-c-e
4. According to the underlined sentence, Julie and the writer may ____.
A. hire out their green farms for parking and camping
B. find more open spaces to plant grass and vegetables
C. sell their grass and vegetables to the neighbourhood
D. put up more signs to ask kids to have fun on the grass
答案:
1 - 4 BDAB
【语篇解读】本文主要介绍了作者和朋友热衷于创造一个美丽的绿色小镇,并介绍了她们的园艺项目。
1. B 推理判断题。根据“Every September, our city has a special festival. Crowds of happy people go to the park, waving ribbons in their hands. That's because the gardening competition takes place there.”以及“For Julie and me, it was a pity that we couldn't take part in the competition”可知很多人都快乐地去参加园艺比赛,但是作者和朋友很遗憾不能去,因此作者提到园艺比赛是为了表达她对园艺的兴趣。故选 B。
2. D 标题归纳题。根据“Later, Julie helped me search the town for the perfect place for gardening, not in front of the Town Hall or the shopping centre. We tried to look for something different...”可知本部分主要介绍了作者和朋友们的园艺经历。故选 D。
3. A 细节理解题。根据“for that was also the first day of our high school. We buried ourselves in choosing courses.”可知刚开始作者和朋友在忙着选课,故 d 排第一位,排除 C、D;根据“After a year's study, Julie advised me to give a presentation.”可知作者介绍了她的绿色农场项目,故 b 排第二位,排除 B。故选 A。
4. B 推理判断题。根据“We can do more to make our town greener!”可知我们可以做得更多,让我们的城市更绿,可推测她们会找更多的空地种草和蔬菜。故选 B。
【语篇解读】本文主要介绍了作者和朋友热衷于创造一个美丽的绿色小镇,并介绍了她们的园艺项目。
1. B 推理判断题。根据“Every September, our city has a special festival. Crowds of happy people go to the park, waving ribbons in their hands. That's because the gardening competition takes place there.”以及“For Julie and me, it was a pity that we couldn't take part in the competition”可知很多人都快乐地去参加园艺比赛,但是作者和朋友很遗憾不能去,因此作者提到园艺比赛是为了表达她对园艺的兴趣。故选 B。
2. D 标题归纳题。根据“Later, Julie helped me search the town for the perfect place for gardening, not in front of the Town Hall or the shopping centre. We tried to look for something different...”可知本部分主要介绍了作者和朋友们的园艺经历。故选 D。
3. A 细节理解题。根据“for that was also the first day of our high school. We buried ourselves in choosing courses.”可知刚开始作者和朋友在忙着选课,故 d 排第一位,排除 C、D;根据“After a year's study, Julie advised me to give a presentation.”可知作者介绍了她的绿色农场项目,故 b 排第二位,排除 B。故选 A。
4. B 推理判断题。根据“We can do more to make our town greener!”可知我们可以做得更多,让我们的城市更绿,可推测她们会找更多的空地种草和蔬菜。故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看