第54页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
从方框中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项多余。
Do you do any chores at home? Do you take any labour courses at school? 1 They can not only make you form good habits but also help you a lot in the future. But how can we get proper practice? Here are some suggestions.
Do chores at home It’s not so difficult for you to do chores at home. Cooking, doing dishes and taking rubbish out are good choices for you. 2 But actually, it is important because it can provide them with basic skills. These skills will enable students to live independently and adapt to(适应) changes in life confidently.
Take labour courses at school It’s reported that Labour Education will be included in the courses of middle schools and primary schools in China. This policy can make students realise the importance of doing chores. And in this way, schools will offer many kinds of labour courses to students. 3
Join clubs 4 For example, you can join the cooking club, paper-cutting club or clothes making club. You can join these clubs with your friends together. By joining the clubs, you can share your interests with your friends.
Join in competitions If you are the winner in cake making, paper-cutting or clothes making competitions, your parents will be proud of you. 5 Through these competitions, you may find more fun doing housework. What’s more, they will encourage you to do more chores and learn more skills.
It’s really important to take labour education both at school and at home.
A. These won’t take much time.
B. There must be all kinds of clubs for you.
C. Doing chores can make children get money from parents.
D. Many students think doing chores is a waste of time.
E. Develop some life skills and they can help you in many ways.
F. So students can choose some courses to learn how to do chores.
G. And these kinds of competitions will make your school life colourful and meaningful.
1. 2. 3. 4. 5.
Do you do any chores at home? Do you take any labour courses at school? 1 They can not only make you form good habits but also help you a lot in the future. But how can we get proper practice? Here are some suggestions.
Do chores at home It’s not so difficult for you to do chores at home. Cooking, doing dishes and taking rubbish out are good choices for you. 2 But actually, it is important because it can provide them with basic skills. These skills will enable students to live independently and adapt to(适应) changes in life confidently.
Take labour courses at school It’s reported that Labour Education will be included in the courses of middle schools and primary schools in China. This policy can make students realise the importance of doing chores. And in this way, schools will offer many kinds of labour courses to students. 3
Join clubs 4 For example, you can join the cooking club, paper-cutting club or clothes making club. You can join these clubs with your friends together. By joining the clubs, you can share your interests with your friends.
Join in competitions If you are the winner in cake making, paper-cutting or clothes making competitions, your parents will be proud of you. 5 Through these competitions, you may find more fun doing housework. What’s more, they will encourage you to do more chores and learn more skills.
It’s really important to take labour education both at school and at home.
A. These won’t take much time.
B. There must be all kinds of clubs for you.
C. Doing chores can make children get money from parents.
D. Many students think doing chores is a waste of time.
E. Develop some life skills and they can help you in many ways.
F. So students can choose some courses to learn how to do chores.
G. And these kinds of competitions will make your school life colourful and meaningful.
1. 2. 3. 4. 5.
答案:
1 - 5 E D F B G
【语篇解读】本文主要是介绍一些如何在家里和学校培养学生生活技能的建议。
1. E 根据“They can not only make you form good habits but also help you a lot in the future.”可知,做家务和学习劳动课程有好处,选项 E“培养一些生活技能,它们可以在很多方面帮助你。”符合语境。故选 E。
2. D 根据“But actually, it is important because it can provide them with basic skills.”可知上文应是相反的看法,有人认为做家务不重要,选项 D“许多学生认为做家务是浪费时间。”符合语境,故选 D。
3. F 根据“And in this way, schools will offer many kinds of labour courses to students.”可知学校提供许多种劳动课程供学生选择,选项 F“所以学生可以选择一些课程来学习如何做家务。”符合语境,故选 F。
4. B 根据“Join clubs”可知是让学生加入俱乐部,选项 B“一定有各种各样的俱乐部适合你。”符合语境,故选 B。
5. G 根据“If you are the winner in cake making, paper - cutting or clothes making competitions, your parents will be proud of you.”可知这里是在介绍比赛的事情,选项 G“这些比赛会让你的学校生活丰富多彩更有意义。”符合语境,故选 G。
【语篇解读】本文主要是介绍一些如何在家里和学校培养学生生活技能的建议。
1. E 根据“They can not only make you form good habits but also help you a lot in the future.”可知,做家务和学习劳动课程有好处,选项 E“培养一些生活技能,它们可以在很多方面帮助你。”符合语境。故选 E。
2. D 根据“But actually, it is important because it can provide them with basic skills.”可知上文应是相反的看法,有人认为做家务不重要,选项 D“许多学生认为做家务是浪费时间。”符合语境,故选 D。
3. F 根据“And in this way, schools will offer many kinds of labour courses to students.”可知学校提供许多种劳动课程供学生选择,选项 F“所以学生可以选择一些课程来学习如何做家务。”符合语境,故选 F。
4. B 根据“Join clubs”可知是让学生加入俱乐部,选项 B“一定有各种各样的俱乐部适合你。”符合语境,故选 B。
5. G 根据“If you are the winner in cake making, paper - cutting or clothes making competitions, your parents will be proud of you.”可知这里是在介绍比赛的事情,选项 G“这些比赛会让你的学校生活丰富多彩更有意义。”符合语境,故选 G。
查看更多完整答案,请扫码查看