2025年学霸题中题八年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学霸题中题八年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年学霸题中题八年级英语上册译林版》

第114页
Ⅲ. 阅读理解(每小题 2 分,共 16 分)
A
When we're stressed out, many of us turn to junk food for comfort. But a new study says this might not be a positive idea. The study found that eating a lot of fatty foods can change animals' brains in ways that make their anxiety worse.
The person who is responsible for the study, Christopher Lowry, says that we knew junk food could make us put on weight, but we didn't know it could also make us feel more nervous.
In an earlier study, they found the large mice that ate a lot of fat had more signs of brain inflammation(炎症) and acted more nervously. To better understand how a high-fat diet might be connected to anxiety, the researchers put some mice into two groups. Half got a standard diet of about 11% fat for nine weeks, and the others got a high-fat diet of 45% fat. They looked at the mice's gut(肠) health and then gave the mice tests to see how they behaved.
When compared to the control group, the group eating a high-fat diet, not surprisingly, were heavier. They also had fewer types of beneficial bacteria(细菌) in their guts. And they had more of certain things in their brains, which have something to do with stress and anxiety.
▲ Fats from food like fish can be good for our brains. But his research in animals suggests that too much fat, especially at a young age, might make the brain more likely to suffer from anxiety now and later in life.
1. What can we learn about the study?
A. The study lasted for less than two months.
B. The subjects were large adult mice.
C. Researchers tested the mice's behaviour.
D. One third of the mice got a standard diet of 11% fat.
2. 跨学科 数学 Which might be the relationship between the weight of a mouse(a) and how much fat it took in (b)?

A.
B.
C.
D.
3. 新考法 补全文章 Which of the following can be put in “▲” in the last paragraph?
A. Lowry stresses that not all fats are bad.
B. Lowry explains that some fats can actually reduce anxiety.
C. Lowry notes that a diet with a lot of fats can cause problems for the brain.
D. Lowry believes that a balanced diet is key to avoiding anxiety.
4. What does the writer want to tell us?
A. Eating junk food makes us fat.
B. Eating healthy fats can prevent anxiety.
C. All fats are harmful to our brains.
D. Eating high-fat foods may increase anxiety levels.
答案: 1 - 4 CAAD
【语篇解读】本文是一篇说明文,讲述了高脂肪饮食可能会通过改变大脑结构,增加焦虑感,并指出并非所有脂肪都对大脑有害,但过量脂肪,尤其是在年轻时摄入,可能增加焦虑的风险。
1. C 细节理解题。根据“They looked at the mice's gut health and then gave the mice tests to see how they behaved.”可知,研究人员测试了老鼠的行为。故选 C。
2. A 图示理解题。根据“When compared to the control group, the group eating a high - fat diet, not surprisingly, were heavier.”可知,摄入脂肪越多,老鼠体重越重,两者呈正相关。故选 A。
3. A 推理判断题。根据“Fats from food like fish can be good for our brains. But his research in animals suggests that too much fat, especially at a young age, might make the brain more likely to suffer from anxiety now and later in life.”可知,像鱼肉等食物中的脂肪对大脑有益,但过多脂肪不好,所以这里是说并非所有脂肪都不好。故选 A。
4. D 主旨大意题。根据“The study found that eating a lot of fatty foods can change animals' brains in ways that make their anxiety worse.”以及全文内容可知,文章主要讲述了吃高脂肪食物可能会增加焦虑感。故选 D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭