2025年聪明屋寒暑假作业系列丛书暑假作业七年级广西专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年聪明屋寒暑假作业系列丛书暑假作业七年级广西专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第117页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
Ⅱ. Learn more about animals.
圈养让很多生活在动物园里的动物渐渐丧失了它们的一些天性。而生活在极端环境下的动物,它们又在经受着怎样的考验呢?
圈养让很多生活在动物园里的动物渐渐丧失了它们的一些天性。而生活在极端环境下的动物,它们又在经受着怎样的考验呢?
答案:
【解析】:
这是一个阅读理解或者材料分析题,主要考查学生对动物生活习性和环境适应性的理解。题目提到的“圈养让很多生活在动物园里的动物渐渐丧失了它们的一些天性”,这涉及到动物行为学以及环境对动物行为的影响。另外,“生活在极端环境下的动物,它们又在经受着怎样的考验呢?”这部分则更深入地探讨了动物如何适应极端环境的问题。
【答案】:
1. 圈养环境对动物天性的影响:圈养环境通常限制了动物的活动范围,这可能导致动物逐渐丧失一些自然行为,如迁徙、狩猎等。长期圈养还可能影响动物的社交行为和繁殖能力。
2. 极端环境下动物的考验:生活在极端环境下的动物,如沙漠、北极或高山地区的动物,需要面对极端的气候条件、食物短缺等挑战。这些动物通常具有特殊的生理结构和行为适应机制,以帮助它们在恶劣环境中生存。
由于本题未给出具体的问答或选择项,所以答案以开放性的形式给出,主要围绕题目中提到的两个核心点进行阐述。
这是一个阅读理解或者材料分析题,主要考查学生对动物生活习性和环境适应性的理解。题目提到的“圈养让很多生活在动物园里的动物渐渐丧失了它们的一些天性”,这涉及到动物行为学以及环境对动物行为的影响。另外,“生活在极端环境下的动物,它们又在经受着怎样的考验呢?”这部分则更深入地探讨了动物如何适应极端环境的问题。
【答案】:
1. 圈养环境对动物天性的影响:圈养环境通常限制了动物的活动范围,这可能导致动物逐渐丧失一些自然行为,如迁徙、狩猎等。长期圈养还可能影响动物的社交行为和繁殖能力。
2. 极端环境下动物的考验:生活在极端环境下的动物,如沙漠、北极或高山地区的动物,需要面对极端的气候条件、食物短缺等挑战。这些动物通常具有特殊的生理结构和行为适应机制,以帮助它们在恶劣环境中生存。
由于本题未给出具体的问答或选择项,所以答案以开放性的形式给出,主要围绕题目中提到的两个核心点进行阐述。
A
The polar bear(北极熊) is a kind of big and white bear. We call it the polar bear because it lives inside the Arctic Circle(北极圈). There are no polar bears in the Antarctic Circle(南极圈).
In the Arctic Circle, there is only snow, ice and water. You can hardly(几乎不) see the polar bear in the snow because its coat is nearly white. It has a very warm coat because the weather is cold in there.
Usually, the polar bear is about 3 metres long, and weighs about 450 kilograms. It can stand up on its back legs because it has very wide feet. It can use its front legs like arms. The polar bear can swim very well. It can swim 10 km/h. It catches fish and other sea animals as food. It goes into the sea when it is afraid.
Some people kill the polar bear for its beautiful white coat, and the climate change also undermines(破坏)their living environment(生存环境). Now more and more people are calling for protection of polar bear. They do not want all of these beautiful animals to die.
根据短文内容回答以下问题。
1. Where does the polar bear live?______
2. Are there any polar bears in the Antarctic Circle?______
3. Why can people hardly see the polar bear in the snow?______
4. What does the polar bear catch for food?______
5. Why do people kill the polar bear?
______
The polar bear(北极熊) is a kind of big and white bear. We call it the polar bear because it lives inside the Arctic Circle(北极圈). There are no polar bears in the Antarctic Circle(南极圈).
In the Arctic Circle, there is only snow, ice and water. You can hardly(几乎不) see the polar bear in the snow because its coat is nearly white. It has a very warm coat because the weather is cold in there.
Usually, the polar bear is about 3 metres long, and weighs about 450 kilograms. It can stand up on its back legs because it has very wide feet. It can use its front legs like arms. The polar bear can swim very well. It can swim 10 km/h. It catches fish and other sea animals as food. It goes into the sea when it is afraid.
Some people kill the polar bear for its beautiful white coat, and the climate change also undermines(破坏)their living environment(生存环境). Now more and more people are calling for protection of polar bear. They do not want all of these beautiful animals to die.
根据短文内容回答以下问题。
1. Where does the polar bear live?______
2. Are there any polar bears in the Antarctic Circle?______
3. Why can people hardly see the polar bear in the snow?______
4. What does the polar bear catch for food?______
5. Why do people kill the polar bear?
______
答案:
1.It lives inside the Arctic Circle. 2.No, there aren't. 3.Because its coat is nearly white. 4.Fish and other sea animals. 5.Because they want its beautiful white coat.
B
The salmon(大马哈鱼) is a very strange fish. It was born in the river. But the young salmon swims down the rivers towards the Pacific Ocean. And it lives in the sea and becomes full grown. Then it returns to the river where it was born.
A grown - up salmon weighs about 3.5 kilograms. The female(雌性)salmon will not spawn(产卵) in the Pacific Ocean. When it is almost time to lay them, both male(雄性) and female salmon begin a long journey. Each salmon is heading for the river where it was born. A salmon may be in a thousand miles away from where its life began, yet it is able to return to that place.
As the salmons swim, larger fish may attack(袭击) them. The salmons would be food for some other larger fish or be caught by fishermen. The rest of(剩下的)the salmons keep swimming.
After they enter the rivers, they head upstream(向上游). If rocks and waterfalls(瀑布) are in their way, the salmons leap(跃) over them. They leap by swimming at full speed under water. Almost the whole body of a salmon is made of muscles(肌肉). These powerful muscles make the salmon fit for fast swimming, turning quickly, and leaping high out of the water.
Some reach their rivers in summer, others in the early autumn. They have swum for hundreds, even thousands of miles and it has taken them weeks and months.
根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。
( )6. The young salmon was born in the river and grows up in the sea.
( )7. A grown - up salmon's weight is about 3 kilograms.
( )8. Each salmon always takes a long journey during its life.
( )9. The female salmon will spawn in the Pacific Ocean.
( )10. Some larger fish like eating salmons.
The salmon(大马哈鱼) is a very strange fish. It was born in the river. But the young salmon swims down the rivers towards the Pacific Ocean. And it lives in the sea and becomes full grown. Then it returns to the river where it was born.
A grown - up salmon weighs about 3.5 kilograms. The female(雌性)salmon will not spawn(产卵) in the Pacific Ocean. When it is almost time to lay them, both male(雄性) and female salmon begin a long journey. Each salmon is heading for the river where it was born. A salmon may be in a thousand miles away from where its life began, yet it is able to return to that place.
As the salmons swim, larger fish may attack(袭击) them. The salmons would be food for some other larger fish or be caught by fishermen. The rest of(剩下的)the salmons keep swimming.
After they enter the rivers, they head upstream(向上游). If rocks and waterfalls(瀑布) are in their way, the salmons leap(跃) over them. They leap by swimming at full speed under water. Almost the whole body of a salmon is made of muscles(肌肉). These powerful muscles make the salmon fit for fast swimming, turning quickly, and leaping high out of the water.
Some reach their rivers in summer, others in the early autumn. They have swum for hundreds, even thousands of miles and it has taken them weeks and months.
根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。
( )6. The young salmon was born in the river and grows up in the sea.
( )7. A grown - up salmon's weight is about 3 kilograms.
( )8. Each salmon always takes a long journey during its life.
( )9. The female salmon will spawn in the Pacific Ocean.
( )10. Some larger fish like eating salmons.
答案:
6.T 7.F 8.T 9.F 10.T
查看更多完整答案,请扫码查看