第90页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
Passage2(2024福建,C)
Though oceans cover about 71 percent of the earth's surface,there's still a lot we don't know about them.Only about 20 percent of the seafloor has been mapped,and the remaining 80 percent is still a secret to us.Some scientists even think that 91 percent of sea animals have yet to be discovered.
So why do we know so little about the deep sea? Well, getting to those depths is very difficult and requires high technology that simply didn't come into being for most of human history.The first navigable submarine(可驾驶的潜水艇), for example, was built in 1620, and it couldn't go more than five meters below the surface.In fact, for a long time many scientists didn't even think that there could be any life at depths greater than 550 meters and didn't see much need to explore(探索) the deep sea.However, this changed in 1862 when life was discovered as far down as 945 meters below sea level with the help of a digging machine.Ten years later, around 4,700 species(物种) unknown before from the ocean floor were discovered.
Since then, high technology has been developed to help explore the deep sea, including satellites. But why is deep - sea exploration still so difficult? Well, at greater depths it is freezing(极冷的), everything is completely dark, and the pressure can be over 1,000 times greater than that on the surface.
Though we have the difficulties, it’s important that we understand the seas. They help control the earth’s temperature and produce half of the oxygen (O₂) in the air. They can also provide us with information about climate change. Our future depends on learning more about our oceans, and it is possible for us to really understand what is ongoing below the surface.
1.Why are some numbers listed in Paragraph 1?
A.To introduce how important oceans are.
B.To discuss why sea animals have yet to be found out.
C.To explain that oceans cover a large area of the earth.
D.To show that we have only a little understanding of oceans.
2.What caused the change of exploration into the deep sea?
A.High technology. B.Unknown species.
C.A pleasant environment. D.Valuable information.
3.What does the underlined word “They” in the last paragraph refer to?
A.Sea animals. B.The seas.
C.The satellites. D.Many scientists.
4.What can we learn from the text?
A.It is difficult to build a navigable submarine.
B.The seas have a strong influence on our future.
C.The seas have no lives at a depth of 550 meters.
D.It is easier to go into the deep sea than we think.
5.What could be the best title of the text?
A.Hidden Treasures in Deep Sea
B.Unlocked Secrets of Deep Sea
C.Deep - Sea Exploration: Into the Freezing Depths
D.Deep - Sea Exploration: The Past and the Future
Though oceans cover about 71 percent of the earth's surface,there's still a lot we don't know about them.Only about 20 percent of the seafloor has been mapped,and the remaining 80 percent is still a secret to us.Some scientists even think that 91 percent of sea animals have yet to be discovered.
So why do we know so little about the deep sea? Well, getting to those depths is very difficult and requires high technology that simply didn't come into being for most of human history.The first navigable submarine(可驾驶的潜水艇), for example, was built in 1620, and it couldn't go more than five meters below the surface.In fact, for a long time many scientists didn't even think that there could be any life at depths greater than 550 meters and didn't see much need to explore(探索) the deep sea.However, this changed in 1862 when life was discovered as far down as 945 meters below sea level with the help of a digging machine.Ten years later, around 4,700 species(物种) unknown before from the ocean floor were discovered.
Since then, high technology has been developed to help explore the deep sea, including satellites. But why is deep - sea exploration still so difficult? Well, at greater depths it is freezing(极冷的), everything is completely dark, and the pressure can be over 1,000 times greater than that on the surface.
Though we have the difficulties, it’s important that we understand the seas. They help control the earth’s temperature and produce half of the oxygen (O₂) in the air. They can also provide us with information about climate change. Our future depends on learning more about our oceans, and it is possible for us to really understand what is ongoing below the surface.
1.Why are some numbers listed in Paragraph 1?
A.To introduce how important oceans are.
B.To discuss why sea animals have yet to be found out.
C.To explain that oceans cover a large area of the earth.
D.To show that we have only a little understanding of oceans.
2.What caused the change of exploration into the deep sea?
A.High technology. B.Unknown species.
C.A pleasant environment. D.Valuable information.
3.What does the underlined word “They” in the last paragraph refer to?
A.Sea animals. B.The seas.
C.The satellites. D.Many scientists.
4.What can we learn from the text?
A.It is difficult to build a navigable submarine.
B.The seas have a strong influence on our future.
C.The seas have no lives at a depth of 550 meters.
D.It is easier to go into the deep sea than we think.
5.What could be the best title of the text?
A.Hidden Treasures in Deep Sea
B.Unlocked Secrets of Deep Sea
C.Deep - Sea Exploration: Into the Freezing Depths
D.Deep - Sea Exploration: The Past and the Future
答案:
语篇解读 这是一篇说明文,介绍了深海探索的进程、面临的困难及其重要性。
1.D 细节理解题。第一段列举了一些数字,目的是说明我们对海洋的了解非常少,故选D。
2.A 细节理解题。由第三段中“high technology has been developed to help explore the deep sea”可知,高科技的发展使得深海探索成为可能,故选A。
3.B 代词指代题。画线词前面提到了解海洋的重要性,后面解释了为什么要了解海洋。因此They指的是the seas。故选B。
4.B 推理判断题。由最后一段中“Our future depends on learning more about our oceans”可知,海洋对我们的未来有很大的影响,故选B。
5.C 最佳标题题。本文主要介绍了深海探索的进程、难题及其重要性,标题“Deep-Sea Exploration: Into the Freezing Depths”最能概括全文内容,故选C。
1.D 细节理解题。第一段列举了一些数字,目的是说明我们对海洋的了解非常少,故选D。
2.A 细节理解题。由第三段中“high technology has been developed to help explore the deep sea”可知,高科技的发展使得深海探索成为可能,故选A。
3.B 代词指代题。画线词前面提到了解海洋的重要性,后面解释了为什么要了解海洋。因此They指的是the seas。故选B。
4.B 推理判断题。由最后一段中“Our future depends on learning more about our oceans”可知,海洋对我们的未来有很大的影响,故选B。
5.C 最佳标题题。本文主要介绍了深海探索的进程、难题及其重要性,标题“Deep-Sea Exploration: Into the Freezing Depths”最能概括全文内容,故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看