第86页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
Passage 5(2023湖北武汉,B)
Bert won a national prize called Young Heroes for his “green” project. This public-spirited young person was now a university student. His love for insects grew deeper and he was protecting them for the future.
★. When he was around 4 or 5, he always loved to watch different insects, especially beautiful swallowtails(凤蝶). One interesting fact he learned about swallowtails was that their bright colors warned hungry animals that they tasted bad. And it was also fun to watch how they came into being. But the reason he really fell in love with them was that they were very accessible. For example, if you wanted to attract(吸引) swallowtails, you planted some zinnias, a kind of bright flower.
Bert started a zinnia garden at his house, where he raised a large number of swallowtails over the years. With the world’s swallowtail population falling, Bert wanted people to realize that if insects like swallowtails disappeared, so would all the others above them on the food chain. To make the fact clear and easy to understand for other students, he also created a zinnia garden at his junior high school.
Part of the joy for Bert was watching the younger students get excited when running after swallowtails. “Whenever a swallowtail lands on them, the young students will soon fall in love with these cute insects. They develop a new appreciation for them,” he said.
Bert put his efforts into the environmental educational project and made it take flight.
1.After Bert was honored with Young Heroes, ______.
A.he often gave speeches in public
B.he set up his “green” project
C.he became interested in swallowtails
D.he went on protecting insects
2.Which of the following can be put in ★?
A.Bert saved many swallowtails
B.Bert had a dull childhood
C.Bert found his love early in life
D.Bert made a hard decision
3.The underlined word “accessible” in paragraph 2 means “______”.
A.dangerous to feed
B.easy to get close to
C.hard to raise
D.safe to reach
4.The main reason for Bert to create a zinnia garden at school was ______.
A.to watch students have fun
B.to make his school more beautiful
C.to stop swallowtails from disappearing
D.to help kids learn about swallowtails
5.What would be the best title for the passage?
A.A Bright Flower
B.A Flying Project
C.A Green Garden
D.A Warning Action
Bert won a national prize called Young Heroes for his “green” project. This public-spirited young person was now a university student. His love for insects grew deeper and he was protecting them for the future.
★. When he was around 4 or 5, he always loved to watch different insects, especially beautiful swallowtails(凤蝶). One interesting fact he learned about swallowtails was that their bright colors warned hungry animals that they tasted bad. And it was also fun to watch how they came into being. But the reason he really fell in love with them was that they were very accessible. For example, if you wanted to attract(吸引) swallowtails, you planted some zinnias, a kind of bright flower.
Bert started a zinnia garden at his house, where he raised a large number of swallowtails over the years. With the world’s swallowtail population falling, Bert wanted people to realize that if insects like swallowtails disappeared, so would all the others above them on the food chain. To make the fact clear and easy to understand for other students, he also created a zinnia garden at his junior high school.
Part of the joy for Bert was watching the younger students get excited when running after swallowtails. “Whenever a swallowtail lands on them, the young students will soon fall in love with these cute insects. They develop a new appreciation for them,” he said.
Bert put his efforts into the environmental educational project and made it take flight.
1.After Bert was honored with Young Heroes, ______.
A.he often gave speeches in public
B.he set up his “green” project
C.he became interested in swallowtails
D.he went on protecting insects
2.Which of the following can be put in ★?
A.Bert saved many swallowtails
B.Bert had a dull childhood
C.Bert found his love early in life
D.Bert made a hard decision
3.The underlined word “accessible” in paragraph 2 means “______”.
A.dangerous to feed
B.easy to get close to
C.hard to raise
D.safe to reach
4.The main reason for Bert to create a zinnia garden at school was ______.
A.to watch students have fun
B.to make his school more beautiful
C.to stop swallowtails from disappearing
D.to help kids learn about swallowtails
5.What would be the best title for the passage?
A.A Bright Flower
B.A Flying Project
C.A Green Garden
D.A Warning Action
答案:
语篇解读 本文是一篇记叙文。文章讲述了Bert喜爱并保护凤蝶的故事。
1.D 细节理解题。根据第一段最后一句“His love for insects grew deeper and he was protecting them for the future.”可知,在获奖后,Bert对昆虫的喜爱更深了,并继续保护它们。故选D。
2.C 推理判断题。根据下文“When he was around 4 or 5...”可知,Bert大约四五岁的时候就喜欢观察昆虫,C项“Bert found his love early in life. (Bert很小就找到了自己的爱好。)”符合语境。故选C。
3.B 词义猜测题。下文的例子“...if you wanted to attract swallowtails, you planted some zinnias...”是对上文中的“that they were very accessible”进行补充说明,由此可知凤蝶是“容易接近的”。故选B。
4.D 细节理解题。根据第三段最后一句“To make the fact clear and easy to understand for other students...”可知,他在学校建立zinnia garden主要是为了帮助同学们了解凤蝶,故选D。
5.B 标题归纳题。文章主要讲述了Bert为了保护凤蝶所做的努力。最后一段作为总结句,再次点题,“made it take flight”中it指代project,而take flight意为“起飞”,既展望了这个项目的未来,又与凤蝶相联系,所以B项“A Flying Project”适合作为本文标题。故选B。
1.D 细节理解题。根据第一段最后一句“His love for insects grew deeper and he was protecting them for the future.”可知,在获奖后,Bert对昆虫的喜爱更深了,并继续保护它们。故选D。
2.C 推理判断题。根据下文“When he was around 4 or 5...”可知,Bert大约四五岁的时候就喜欢观察昆虫,C项“Bert found his love early in life. (Bert很小就找到了自己的爱好。)”符合语境。故选C。
3.B 词义猜测题。下文的例子“...if you wanted to attract swallowtails, you planted some zinnias...”是对上文中的“that they were very accessible”进行补充说明,由此可知凤蝶是“容易接近的”。故选B。
4.D 细节理解题。根据第三段最后一句“To make the fact clear and easy to understand for other students...”可知,他在学校建立zinnia garden主要是为了帮助同学们了解凤蝶,故选D。
5.B 标题归纳题。文章主要讲述了Bert为了保护凤蝶所做的努力。最后一段作为总结句,再次点题,“made it take flight”中it指代project,而take flight意为“起飞”,既展望了这个项目的未来,又与凤蝶相联系,所以B项“A Flying Project”适合作为本文标题。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看